Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια του κτιρίου της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού, παρουσία του δωρητή Θανάση Μαρτίνου

Στη μέση της πρώτης σειράς ο κ. Θανάσης Μαρτίνος.

Ένα ανακατασκευασμένο κτίριο-κόσμημα που διαθέτει μέχρι και βιολογικό καθαρισμό, με εξοπλισμό σε ιατρικά και λειτουργικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τίθεται από σήμερα στις υπηρεσίες Υγείας για το δημότη και τον επισκέπτη του Ωρωπού. Σήμερα έγιναν τα εγκαίνιά του και είναι δωρεά του εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνου. Είναι ένα έργο δικό του, προσφορά στον δημότη-πολίτη του Ωρωπού και είναι, όπως προαναφέραμε, ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο μέγεθος της αποστολής του και με σεβασμό σε όποιον το έχει ανάγκη.

Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

Να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω και να αναφέρουμε, πως, για τη μεγάλη περιοχή του πρώην δήμου Ωρωπίων (Νέα Παλάτια, Σκάλα, Ωρωπός, Χαλκούτσι), για το Μαρκόπουλο και το Συκάμινο, αλλά και για τις όμορες περιοχές, λειτουργεί το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) Σκάλας Ωρωπού (πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΠΥ), που καλύπτει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το 2013, υπήρξε κυβερνητική πρόθεση, η μονάδα αυτή να μεταφερθεί στον Άγιο Στέφανο και να φύγει από τον Ωρωπό, όπως έχουν φύγει όλες σχεδόν οι δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα είχε γίνει και ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές της σημερινής κυβέρνησης.

Ο τότε ΕΟΠΠΥ έχει ζητήσει τη συνδρομή του δήμου Ωρωπού, προκειμένου να βρεθεί χώρος ιδιοκτησίας του δήμου για να μεταφερθούν εκεί τα ιατρεία. Τον σημερινό χώρο τον πρότεινε αρχικά η τότε η δημοτική αρχή του Γιάννη Οικονομάκου, αλλά δεν είχε γίνει δεκτή από το υπουργείο, γιατί του έλειπαν άδειες και η διαρρύθμισή του δεν ήταν λειτουργική.

Τον Νοέμβριο του 2014, η νέα δημοτική αρχή του Θωμά Ρούσση, προτείνει στο υπουργείο Υγείας να παραχωρήσει δύο αίθουσες προκάτ σε κατάλληλο δημοτικό χώρο για να ικανοποίησει το αίτημα αυτό και η πρόταση γίνεται αποδεκτή. Οι δύο αίθουσες θα εγκαθίστανται με λειτουργική συνέχεια στο Περιφερειακό Ιατρείο Ωρωπού, δίπλα από το κέντρο “Ατλαντίς”. Στο χώρο αυτό, η δημοτική αρχή κάνει μελέτη και προϋπολογίζει τις εργασίες που θα απαιτούντο για την εγκατάσταση αυτή, οι οποίες έφταναν στο ύψος των 14.200 ευρώ. Εν τω μεταξύ οι άδειες που έλειπαν για το σημερινό κτίριο, η διοίκηση Οικονομάκου τις είχε βγάλει.

Και ενώ ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν οι εργασίες μεταφοράς και εγκατάστασης στο χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου Ωρωπού, ο υπεύθυνος του ΠΕΔΥ Σκάλας Ωρωπού που είχε ήδη αναβαθμίσει τα υπάρχοντα ιατρεία, Γιώργος Γιασημάκης, προτείνει στο δήμαρχο Θωμά Ρούσση το σημερινό τελικό χώρο. Ο δήμαρχος κάνει την πρόταση αυτή άμεσα αποδεκτή και απευθύνεται για οικονομική στήριξη στον κ. Θανάση Μαρτίνο, ο οποίος ήταν και είναι πάντα κοντά στο δήμο και τα προβλήματα των δημοτών του. Και έτσι έγινε αυτό το “θαύμα” που όλοι χαιρόμαστε που υπάρχει σήμερα. Ήταν ένα “θαύμα” που το οραματίστηκαν τρεις άνθρωποί και το υλοποίησε ένας τέταρτος. Ο ευεργέτης του Ωρωπού Θανάσης Μαρτίνος.

Μετά από αυτή την ιστορική, αλλά απαραίτητη, διαδρομή, να αναφέρουμε πως σήμερα τα υπερσύγχρονα αυτά ιατρεία, θα διαθέτουν τις παρακάτω ειδικότητες:

1 ιατρείο υποδοχής εκτάκτων περιστατικών

1 Παθολογικό ιατρείο

1 Παιδιατρικό ιατρείο

1 ιατρείο Γενικής Ιατρικής

1 Πνευμονολογικό ιατρείο

1 Γυναικολογικό ιατρείο

1 ιατρείο Γενικής Χειρουργικής

1 Οδοντιατρικό

Επίσης, μια φορά την εβδομάδα θα έχει επισκέπτη Ορθοπεδικό ιατρό και Μικροβιολόγο.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

5 Responses to Έγιναν σήμερα τα εγκαίνια του κτιρίου της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ωρωπού, παρουσία του δωρητή Θανάση Μαρτίνου

 1. Ανώνυμος says:

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κ ΘΑΝΑΣΗ

 2. Σωτήρης Ζώτος says:

  Καμμιά πρόθεση να φύγει η μονάδα ΠΕΔΥ από τον Ωρωπό δεν υπήρξε,απεναντίας με δική μου απόφαση ως αρμόδιου για την ΠΦΥ υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ ,η μονάδα ΠΕΔΥ από τον Άγιο Στέφανο μετεφέρθη στην ευθύνη του Κ.Υ Καπανδριτίου και υπήρξε απόλυτη συνεργασία με την Διευθύντρια του Κ.Υ για να υπάρξει κατάλληλος χώρος,συνεργασία υπήρξε και με τον Δωρητή για την διαρρύθμιση του χώρου και τον εξοπλισμό,άλλωστε με τον κ.Μαρτίνο υπήρξε άψογη συνεργασία για την μεγάλη δωρεά του Κ.Υ Ραφήνας και οι διαδικασίες αυτές υπήρξαν οδηγός και για τον Ωρωπό. Συνεπώς έχουμε την Σημαντική Παραχώρηση του Χώρου ά από τον Δήμο,την μεγάλη Δωρεά του κ.Μαρτίνου, αλλά και την απόλυτη και διαχρονική συνεργασία της 1ης ΥΠΕ που εκτός των άλλων πρόσφατα έχει ενισχύσει και με Επικουρικό Προσωπικό την μονάδα.Ευχαριστώ για την φιλοξενία Σωτήρης Ζώτος πρώην Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ (2012-2015)

 3. maximipoli says:

  Την ερώτηση των δύο βουλευτών σας την έστειλα στο e-mail σας. Είναι ερώτηση από τους κ.κ. Νάσο Αθανασίου και Στάθη Παναγούλη. Έγινε στις 18-9-2013 προς τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: Απομάκρυνση του ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ) Ωρωπού. Αν τώρα η ερώτηση αυτή έγινε για… να περνάει η ώρα και δεν υπήρχε θέμα, γιατί αναζητείτο δημοτικό κτίριο για να μεταστεγαστούν τα ιατρεία;

 4. Ανώνυμος says:

  ΚΥΡΙΕ ΖΩΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ , ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΕΙΣΙΜΟ ΠΟΛΛΩΝ ΚΕΤΡΩΝ ,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΔΩΡΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΙΡΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ?
  ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΗ .
  ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΖΗΤΕ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ?

 5. Κωνσταντίνος Π. Μπάρδης says:

  Καλά τα παλαμάκια, οι χαιρετισμοί, τα τραπεζώματα, τα «μπράβο», τα «φρου-φρου» κι αρώματα.
  Στην πράξη τώρα, πότε αυτό το κόσμημα, πότε αυτό το στολίδι (που ένας πολίτης μόνος του και με ιδία έξοδα δώρισε με όλη του την καρδιά στον Δήμο και κατ’ επέκταση στους δημότες και στους επισκέπτες του Δήμου και δεν είναι μόνο αυτό αλλά και μια πλειάδα άλλων τέτοιων χορηγήσεων), θα αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του;
  Πότε θα επανδρωθεί και θα στελεχωθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να παραχθεί έργο;
  Σε μια βδομάδα;
  Σε ένα μήνα;
  Σε ένα έτος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.