Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο Ανδρέας Γαζβινιάν

Με επιστολή του προς το πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Στέργιο Γκικάκη (αριθ. Πρωτ. 8219/28-4-2017), ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γαζβινιάν, δήλωσε – κατέθεσε την ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική παράταξη του δημάρχου Θωμά Ρούσση, «Πρώτα ο Δημότης». Στην επιστολή του ο κ. Γαζβινιάν, αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του, τονίζοντας πως, «αρεστός χωρίς ηθικές και κοινωνικές αξίες, ποτέ δεν ήθελα και ποτέ δεν πρόκειται να γίνω, επειδή διατηρώ την αξιοπρέπειά μου και το δικαίωμά μου να κοιτώ τον φίλο και συνδημότη μου στα μάτια, χωρίς να ελέγχομαι από τη συνείδησή μου».

Ολόκληρη η επιστολή του:

Κύριε Πρόεδρε,

Η ασχολία μου με τα κοινά του Ωρωπού, τον οποίο αγάπησα και δημιούργησα την οικογένειά μου, ήταν και είναι η διάθεσή μου για προσφορά στην ανάπτυξή του, με τις γνώσεις και την εμπειρία που διαθέτω από την επιστημονική και επαγγελματική μου κατάρτηση.

Εκτός από την τρίχρονη θητεία μου ως πρόεδρος του κρατικού Λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού και ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκουτσίου, πήρα μέρος σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, στις οποίες οι συνδημότες μου με τίμησαν στις υψηλότερες θέσεις της εμπιστοσύνης τους. Δυστυχώς όμως, λόγω των εκλογικών συστημάτων, πήρα θέση στο δημοτικό συμβούλιο μόνο με τη δημοτική ομάδα του σημερινού δημάρχου Θωμά Ρούσση.

Στη διαδρομή μου ως δημοτικός σύμβουλος, ήρθα πολλές φορές αντιμέτωπος με αποφάσεις που δεν συμβάδιζαν με το καλό του τόπου και της κοινωνίας του. Αντιθέτως, εξυπηρετούσαν λανθασμένες επιλογές που κατέληγαν σε βάρος του δήμου και της πλειονότητας των δημοτών, στοχεύοντας συνήθως σε προσωπικά συμφέροντα λίγων.

Με τέτοιου είδους αποφάσεις, ήταν αδύνατο σε μένα να συνηγορήσω. Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκα στο δίλημμα ή να στηρίξω τη διοικητική γραμμή της δημοτικής παράταξης που ανήκω ή να ακολουθήσω τη συνείδησή μου, τις αξίες μου και τον όρκο που έδωσα ως δημοτικός σύμβουλος.

Επέλεγα πάντα αυτό που μου υπαγόρευε συνείδησή μου. Η σταθερή επιμονή μου όμως αυτή με γνώμονα την ευθύνη που μου εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μου, με τον καιρό, οδήγησαν σε φθορά τις σχέσεις μου, τόσο με το δήμαρχο Θωμά Ρούσση, όσο και με τα επιλεγμένα από τον ίδιο μέλη της δημοτικής μας ομάδας, που είχαν και έχουν λόγο στη διοίκηση του δήμου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, με αποκορύφωμα την ενημέρωσή μου από τοπικά ΜΜΕ για την κρυφή απόφαση των λίγων περί το δήμαρχο, για δημιουργία ΧΥΤΥ και χωματερών στον Ωρωπό και φυσικά την κάθετη άρνησή μου να δεχθώ κάτι τόσο καταστροφικό για την περιοχή, ήταν η αντικατάστασή μου από την αμισθί αντιδημαρχία που κατείχα, η οποία ήταν και η μοναδική αλλαγή που αποφάσισε ο κύριος Θωμάς Ρούσσης. Μάλιστα για την αντικατάστασή μου ενημερώθηκα από είδηση στο διαδίκτυο, προφανώς, γιατί ο κύριος δήμαρχος δεν διέθετε την ευθύτητα και το θάρρος να στηρίξει μια αναιτιολόγητη απόφασή του.

Η ενέργειά του αυτή όμως, για την οποία φυσικά έχει το δικαίωμα, ήταν το λιγότερο άκομψη και ανεπίτρεπτη για έναν σοβαρό επικεφαλής μιας ομάδας που κρατά στα χέρια της την τύχη μιας περιοχής και την ποιότητα ζωής μιας ολόκληρης κοινωνίας. Ήταν όμως και προσβλητική προς το πρόσωπό μου, προς τον συνεργάτη του Ανδρέα Γαζβινιάν ο οποίος του άνοιξε την πόρτα της δημαρχίας του, χωρίς ποτέ να του έχω επιτρέψει να έχει έστω και υποψία δικαιώματος για τέτοια αντιμετώπιση! Αντιθέτως ο κύριος δήμαρχος, σε κάθε δημόσια ομιλία του και είναι καταγεγραμμένο αυτό, εξήρε την υπεύθυνη και παραγωγική εργασία μου ως αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου.

Τα δεδομένα όμως, σύμφωνα με τον κύριο δήμαρχο, αλλάζουν αναλόγως με το δικό του συμφέρον και όχι με το δίκαιο και την κοινωνική ηθική. Έτσι, η υπεύθυνη εργασία μου στο δήμο, τελικά απαξιώθηκε από τον κύριο Θωμά Ρούσση, τον οποίο ενοχλούσε από την αρχή της συνεργασίας μας, το αναφαίρετο δικαίωμά μου να υπάρχει στο αυτοδιοικητικό μου λεξιλόγιο η λέξη «όχι»!

Τον ενοχλούσε να υπάρχει η ψήφος κατά συνείδηση, όπως και η ψήφος για το γενικό συμφέρον. Έπρεπε να έλεγα πάντα και σε όλα «ναι», για να ήμουν αρεστός τόσο σε αυτόν όσο και στην ολιγομελή διοικητική του ομάδα!

Αρεστός όμως χωρίς ηθικές και κοινωνικές αξίες, ποτέ δεν ήθελα και ποτέ δεν πρόκειται να γίνω, επειδή διατηρώ την αξιοπρέπειά μου και το δικαίωμά μου να κοιτώ τον φίλο και συνδημότη μου στα μάτια, χωρίς να ελέγχομαι από τη συνείδησή μου.

Κύριε Πρόεδρε,

σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, οι παραπάνω λόγοι που σας ανέφερα, με υποχρεώνουν να δηλώσω – καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη δημοτική παράταξη «Πρώτα ο Δημότης», με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του έτους 2014 και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Επίσης δηλώνω σαφέστατα ότι, από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, θα συνεχίσω να υπηρετώ το συμφέρον του συνόλου των συνδημοτών μου, σύμφωνα με τις αξίες που διατηρώ απαραβίαστες στη ζωή μου. Θα ασκώ καλοπροαίρετη κριτική και πάντα με δημιουργικές προτάσεις για το καλό του δήμου μας.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται, όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

This entry was posted in Δημοτικά, Επιστολές. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.