ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ: «Παρεκλίνουσες συμπεριφορές από δημοτικούς συμβούλους»

Λάβαμε από το δήμο το παρακάτω δελτίο τύπου, που αναφέρεται σε «Παρεκλίνουσες συμπεριφορές από δημοτικούς συμβούλους». Θα επαναλάβουμε δύο παραγράφους του δελτίου (κανονικά ταιριάζει ολόκληρο) για να «επαληθεύσουμε» το θέμα του, με το βίντεο που σας παρουσιάζουμε από τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου. Θα αναρωτηθείτε σίγουρα… προς τα ΠΟΥ να εκφράσετε τη λύπη σας!!!

Γράφει το δελτίο: «Και εδώ οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τους ρόλους μας. Οι πολίτες μας κατέταξαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, και οφείλουμε κατ’ελάχιστον τουλάχιστον να τους υπηρετούμε».

Και επίσης: «Ο στόχος της συνομιλίας εντοπίζεται στην προσπάθεια άσκησης πειθούς στο συνομιλητή, μέσω του λόγου και των λογικών επιχειρημάτων και όχι μέσω της επιβολής της μίας άποψης, απειλών ή εκβιασμών».

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την λύπη μας, αλλά και την αγανάκτησή μας, για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου μας. Οι αναιδείς συμπεριφορές και οι τάσεις απαξίωσης που επικρατούν σε κάθε συνεδρίαση μας, η τακτική των προσωπικών επιθέσεων, της παρουσίασης ψευδών και κατασκευασμένων πληροφοριών, και γενικώς ανάρμοστων και επιθετικών συμπεριφορών, διαβάλλουν την έννοια και την υπόσταση του κορυφαίου οργάνου λήψεων αποφάσεων, για τον τόπο.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καταγγέλλουν τους συγκεκριμένους κυρίους μερίδας της αντιπολίτευσης, καταδικάζουν  ρητά και απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες τους, και επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές οξύνουν τα πνεύματα και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η τακτική αυτή, χωρίς να γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες και μικροπολιτικές εξυπηρετεί, είναι εντελώς ανάρμοστη, τόσο συναδελφικά όσο βέβαια πολιτικά και θεσμικά και προσβάλλει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και τη λειτουργία του. Λειτουργεί δε υπονομευτικά για την ταχεία και βέλτιστη εξεύρεση λύσεων για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, και γι’αυτό την καταγγέλλουμε απερίφραστα.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να διεξάγονται σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα χωρίς εξάρσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς, που δεν έχουν καμία θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες. Συνήθως τέτοιου είδους επιθέσεις γίνονται από όσους δεν έχουν προτάσεις και επιχειρήματα, προσπαθώντας να δηλώσουν την παρουσία τους και να αποσυντονίσουν την ομαλή ροή της συνεδρίασης.

Εμείς από την πλευρά μας , δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι στο πλαίσιο της δημοκρατίας,  του θεσμικού μας ρόλου αλλά και της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν οι πολίτες του δήμου Ωρωπού,  να ασκήσουμε πλήρως τα καθήκοντά μας και δεν θα επιτρέψουμε  ούτε θα ανεχθούμε παρόμοιες απαράδεκτες και απαξιωτικές και περιφρονητικές συμπεριφορές, από όπου και εάν προέρχονται.

Η εφαρμογή του κανονισμού, θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από εδώ και στο εξής, βάζοντας την αρμόζουσα τάξη στην διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων. Εάν κάποιοι συνάδελφοι, δεν σέβονται τις βασικές αρχές διαλόγου, τους συναδέλφους τους, και κατ’επέκταση τον θεσμό που υπηρετούν, δεν θα επιτρέψουμε να αποτελέσουν τροχοπέδη για τους υπολοίπους.

Ο υγιής διάλογος αποπνέει δύναμη λόγου και σκέψης. Είναι μία δύναμη που φαίνεται, γίνεται απτή μέσα από την ανάληψη ρόλων, ελεύθερων και ισότιμων συνομιλητών, ικανών να κινούνται ευέλικτα μεταξύ θέσης και αντίθεσης, σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού.

Και εδώ οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε τους ρόλους μας. Οι πολίτες μας κατέταξαν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, και οφείλουμε κατ’ελάχιστον τουλάχιστον να τους υπηρετούμε.

Ο στόχος της συνομιλίας εντοπίζεται στην προσπάθεια άσκησης πειθούς στο συνομιλητή, μέσω του λόγου και των λογικών επιχειρημάτων και όχι μέσω της επιβολής της μίας άποψης, απειλών ή εκβιασμών.

Και κυριότερο όλων, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΡΟΛΟΣ είναι να λειτουργούμε πραγματικά, να προσπαθούμε να ξεπερνούμε τα προβλήματα, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στον αληθινό, καθημερινό κόσμο μας…..

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Ωρωπού

This entry was posted in Δημοτικά, ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Bookmark the permalink.

5 Responses to ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ: «Παρεκλίνουσες συμπεριφορές από δημοτικούς συμβούλους»

 1. Ανώνυμος says:

  XAXAAAA ΡΕ ΘΩΜΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕΣ ?

 2. Μπάρδης Π. Κωνσταντίνος says:

  Είναι ένα άρθρο που μας ανατρέπει τα κατεστημένα και βάζει καινοτομίες στην συζήτηση (μονολογεί ο δημοτικός σύμβουλος) ;
  Και συνεχίζει ο συλλογισμός…
  «Δηλαδή δεν πρέπει να επικρατεί «χάβρα» των Ιουδαίων σε ένα ΔΣ και δεν διακόπτουμε τον ομιλητή για να πούμε το «μακρύ και το κοντό» μας, αλλά θα μιλήσουμε όταν μας δοθεί η απαραίτητη άδεια;
  Δεν σηκωνόμαστε μόλις τελειώσει η τοποθέτησή μας, προσβάλλοντας τον ομιλούντα αυτήν την ώρα, επειδή θέλουμε οι»θεριακλήδες», να καπνίσουμε και να σχολιάσουμε μετά των οικείων μας δίπλα ακριβώς στην αίθουσα;
  Πρέπει να έχουμε κλειστό το κινητό μας και να μην ασχολούμαστε με αυτό, άσχετα αν υπάρχει διάλειμμα αργότερα;
  Να σεβόμαστε τον ομιλούντα και να περιμένουμε στωικά να πάρουμε την σειρά μας για να μιλήσουμε, αφού έχουμε ζητήσει άδεια από τον πρόεδρο του συμβουλίου και να σεβαστούμε το χρονικό όριο που μας παρέχεται προς έκθεση των απόψεών μας;
  Δηλαδή αντί της «επιχειρηματολογίας» με οξύ τόνο και αρκετών ντεσιμπέλ φωνής, όπως: «τι λε ρε Μήτσο…» ή » … άμα σου αρέσει μάγκα μου..» , να τον/την αποκαλούμε «κύριο/α» και το επώνυμό του και σε πολιτισμένο και ήρεμο κλίμα;»
  Να δω στο επόμενο ΔΣ αν το έχω ενστερνιστεί σωστά…

 3. Ανώνυμος says:

  ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΟΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ !!!

 4. Ανώνυμος says:

  Δεν τρελάθηκε ο Κοινοτάρχης αυτός είναι και αυτή είναι η φιλοσοφία του.
  Αφού το 27% των δημοτών τον επέλεξε, το άλλο 73% θα το βουλώσει γιατί αυτός ξέρει καλύτερα και από το 101%, τι θα πρέπει να κάνει για το καλό της πάρτης του.
  Γι’αυτό βουλώστε το όλοι, αυτός θα κάνει απ’ευθειας αναθέσεις εκατοντάδες χιλιάδες «euros» και όχι διαγωνισμούς που πέρνεις και έκπτωση, για εκπτώσεις είμαστε τώρα;
  Θα φέρει τα σκουπίδια στον Ωρωπό, γιατί μόνο αυτός ξέρει από σκουπίδια.
  Θα πληρώνει με διαταγές πληρωμής ακόμα και τον αέρα που ανέπνεαν οι κολλητοί του, πριν πολλά πολλά χρόνια.
  Θα αναθέσει την καθαριότητα, τον δημοτικό φωτισμό, την πολεοδομία, το δημοτολόγιο, το ληξιαρχείο, την διοίκηση και όλες τις άλλες ηλίθιες υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες, για να μειώσει τον προϋπολογισμό.
  50 εκατομμύρια είναι πολλά, ποιος κάθεται τώρα να κάνει προσθαφαιρέσεις, θα του φέρνουν οι εργολάβοι τους λογαριασμούς για να υπογράφει και έτσι θα έχει περισσότερο χρόνο να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας.
  Στα Δημοτικά Συμβούλια θα πηγαίνετε κάθε μέρα, πλην Σαββάτου και Κυριακής στις 19.00 και όποτε θέλει αυτός θα έρχεται με την παρέα του να συνεδριάζετε. Δεν χρειάζεται να έχετε πρόσκληση και θέματα και σιγά μην σας δώσουμε και εισηγήσεις, να πάρετε θάρρος και μετά να ζητάτε και το λόγο να μιλήσετε;
  Αυτά για την ώρα γιατί ο Κοινοτάρχης έχει συγχυστεί με τον αέρα που έχετε πάρει, καλή Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα το αρνάκι στη σούβλα για φέτος δεν θα το γυρνάτε δεξιόστροφα, θα το γυρνάτε αριστερόστροφα για να δείξουμε και λίγο ΣΥΡΙΖΑ.

 5. Ανώνυμος says:

  Κύριε Ξύλο, επειδή πιστεύω ότι έχετε αρχείο βιντεοσκοπήσεων από συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Οικονομάκου, καλό θα ήταν να αναρτήσετε μερικά αποσπάσματα έτσι ώστε να θυμίσετε στους κυρίους αλλά και στους πολίτες του Ωρωπού, πως οι κύριοι αυτοί τηρούσαν τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
  Θα δείξετε έτσι πραγματικά στο κόσμο τι πραγματικά σημαίνει, αναιδείς και ανάρμοστες συμπεριφορές, τάσεις απαξίωσης, προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί, διακοπές και παρεμβάσεις, προσφυγές και ενστάσεις κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τον υγιή διάλογο, τον αμοιβαίο σεβασμό, τις απειλές και τους εκβιασμούς δεν χρειάζεται, τα βλέπουμε συνέχεια και στα τωρινά Δ.Σ.
  Έχουν το θράσος σήμερα αυτοί οι κύριοι να μιλάνε για Δημοκρατία, Πολιτισμό, σεβασμό στους Θεσμούς και τον υγιή Διάλογο, αποδοχή της Αντίθετης Άποψης. Αυτοί που η έπαρση και η αλαζονεία τους ξεχείλισε από την πρώτη στιγμή που καβάλησαν το καλάμι της εξουσίας με γνωστά αποτελέσματα βλέπε σκουπίδια, ΧΥΤΥ, σωρεία απευθείας αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, διορισμούς συγγενών και υμετέρων, απαξίωση των θεσμικών οργάνων του Δήμου.
  Δυστυχώς για τους πολίτες του Δήμου Ωρωπού, αυτοί πιστεύουν ότι τους κατέταξαν στη θέση που είναι σήμερα για να τους υπηρετούν με όλους τους παραπάνω τρόπους και φυσικά για αυτούς οι έννοιες , λάθος, συγνώμη και ντροπή είναι άγνωστες.
  Για όλα τα παραπάνω, καλό θα είναι να κάνετε μια προσπάθεια πιστεύω ότι αξίζει το κόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.