Παρουσίαση του βιβλίου “1829 Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ” του ιστορικού συγγραφέα Ιωάννη Οδυσσέα Γκικάκη στον Ωρωπό

Στο κέντρο Αλώνι στον Ωρωπό, έγινε χθες η παρουσίαση του βιβλίου “1829 Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ” του Ωρωπιώτη ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Γιάννη Οδ. Γκιγκάκη. Ήταν μια υπέροχα φροντισμένη εκδήλωση με παρουσία πολλών δημοτών και φίλων του βιβλίου, που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού και η Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωρωπού.

Ομιλητές ήταν, ο Δημήτρης Γιώτας, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας, ο Βασίλης Μαστροκώστας, συγγραφέας και ποιητής, ο Γιώργος Πύργαρης-Σκουρτανιώτης, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας και ποιητής και ο Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Λούπης, ενώ την χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και ο αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου. Τίμησε επίσης την εκδήλωση και η βουλευτής Γεωργία Μαρτίνου.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στο 1829 που θεωρούν πως ήταν η κρισιμότερη χρονιά της Ελληνικής Επανάστασης, που κατέληξε τελικά στην αναγέννηση του Ελληνικού Έθνους και του Ελληνικού Κράτους.

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

One Response to Παρουσίαση του βιβλίου “1829 Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ” του ιστορικού συγγραφέα Ιωάννη Οδυσσέα Γκικάκη στον Ωρωπό

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΣ says:

  Μία άκρως ποιοτική βραδιά που μας γέμισε όλους χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία.
  Ο Γιάννης Οδ. Γκικάκης με το έργο του, την συμπεριφορά του και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του έχει κερδίσει το ακριβότερο αγαθό του ανθρώπινου βίου:
  την καλή φήμη.
  Η καλή φήμη, κατά τον Ισοκράτη, είναι ανώτερη και από τον πολύ πλούτο….
  Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του: » 1829 Η ΠΑΛΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» , «εγραψε» την δική της ιστορία από πλευράς πλήθους, ποιότητας ομιλητών, ακροατηρίου, ενδιαφέροντος και περιρρέουσας ατμόσφαιρας.
  Εκτιμάται (μετά βεβαιότητος), ότι το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει κενά και να συμβάλλει σημαντικά στην τεκμηριωμένη ανάδειξη ιστορικών γεγονότων( εν πολλοίς αγνώστων), στον Ωρωπό και τις γύρω περιοχές της Αττικοβοιωτίας και της Εύβοιας, κατά τους χρόνους της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
  «Όλβιος ο της ιστορίας έσχεν μάθησιν».
  Γιάννη, σ΄ευχαριστούμε…..,
  Γιώργος Γιαμαρέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.