Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου άλλαξε «πρόσωπο»

Πρώτη συνεδρίαση σήμερα στη δεύτερη περίοδο της Οικονομικής Επιτροπής και τα νέα μέλη της αντιπολίτευσης (Γιώργος Γιασημάκης, Νώντας Δημητρίου, Άγγελος Χατζηιωάννου), φαίνεται να έδωσαν τέλος στα «άνετα» μεσημέρια των αποφάσεων περί τα οικονομικά στο δημοτικό κατάστημα Αυλώνα. Οι συνοπτικές διαδικασίες σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου, φαίνεται πως δεν θα έχουν συνέχεια.

Οφείλει πλέον η δημοτική αρχή διά του προέδρου της Επιτροπής, δημάρχου Θωμά Ρούσση, να αποκτήσει συνέπεια στις υποχρεώσεις της, οι οποίες αναφέρονται κυρίως στην έγκαιρη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής περί των θεμάτων προς συζήτηση και ψήφιση.

Αυτή ήταν και η αιτία σήμερα, που όλα τα θέματα πήραν αρνητική ψήφο από την αντιπολίτευση. Πέρα από αυτό, δεν υπήρχαν και ουσιαστικές απαντήσεις σε όποιο σχεδόν θέμα είχε ερωτήσεις. Εάν η δημοτική αρχή λοιπόν συνεχίσει την αδιάλλακτη στάση της, να σνομπάρει δηλαδή τον έλεγχο των πράξεών της και να βλέπει τα μέλη της αντιπολίτευσης «αφ’ υψηλού», τότε οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, θα είναι γεμάτες… συγκινήσεις!

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός, πως μέλος της Επιτροπής δεν είναι ο νέος αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιώργος Δάβρης. Σύμφωνα όμως με το πρόεδρο, δεν υπάρχει καμιά δέσμευση στο να είναι μέλος! Φαίνεται ως εκ τούτου, πως η θέση του αντιδημάρχου οικονομικών -τουλάχιστον- είναι για τον δήμαρχο μόνο θέμα… «ταμπέλας»!

Από τη σημερινή συνεδρίαση να αναφέρουμε επίσης την επιμονή του Γιώργου Γιασημάκη στο θέμα για λήψη απόφασης για την άσκηση ανακοπής σε διαταγή πληρωμής του Ειρηνοδικείου Μαραθώνος για προμήθεια του δήμου 310 κυβικών τσιμέντου χωρίς μελέτη, χωρίς το που χρησιμοποιήθηκαν, χωρίς επιβλέποντα μηχανικό και ενώ αρχικά η νομική υπηρεσία του δήμου είχε γνωμοδοτήσει να μην γίνει ανακοπή και η οικονομική επιτροπή την είχε δεχτεί.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.