Άριστη η 6η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου στην πλατεία Καλάμου

Σήμερα έγινε η 6η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου στην πλατεία Καλάμου και η άριστη παρουσίαση από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση αυτή, νίκησε και το αφόρητο κρύο που υπήρχε.

Η 6η Αναβίωση του Αρβανίτικου Γάμου αποτελεί πλέον θεσμό, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται στη Δημοτική Ενότητα Καλάμου.

Στόχος της είναι, μέσα από μία θεατρική παράσταση, να αναδειχθούν όλα τα έθιμα του συγκεκριμένου γάμου, από το προξενιό μέχρι και το μυστήριο, με αυθεντικές αρβανίτικες φορεσιές, βγαλμένες από τα μπαούλα των γιαγιάδων, όπου φυλάσσονται με ευλάβεια και ντύνουν τους συμμετέχοντες.

Οικιακά αντικείμενα της εποχής, οικογενειακά κειμήλια των Καλαμιωτών στολίζουν τα σκηνικά της παράστασης και ταξιδεύουν, όποιον παρακολουθεί την παράσταση, σε εκείνη την εποχή, που παρά τις δυσκολίες της, ανέδειξε πολιτισμό και αποτελεί παράδοση και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Φέτος, η 6η Αναβίωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Ωρωπού και την Δημοτική Ενότητα Καλάμου, με τη συμμετοχή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλάμου και του Αρβανίτικου Συλλόγου Καλάμου.

Στην πολύ ωραία αυτή εκδήλωση είδαμε το δήμαρχο Θωμά Ρούσση, τους αντιδημάρχους Ανδρέα Γαζβινιάν, Δημήτρη Βελτανιώτη και Κώστα Δέδε, τους προέδρους δημοτικού συμβουλίου Στέργιο Γκικάκη και Ν.Π.Πολιτισμού Μιχάλη Τόλια, τον επικεφαλή της παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» Γιώργο Γιασημάκη, τους δημοτικούς συμβούλους, Γιώργο Αρμυριώτη, Γιώργο Μαντά, Ανδρέα Θεοδώρου, Νίκο Τζεβελέκο, Άγγελο Χατζηιωάννου και Παναγιώτη Πέππα, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Καλάμου Δημήτρη Χορμοβίτη κ.ά.

Exif_JPEG_420

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.