ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ περί του υπό ίδρυση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ωρωπού

NIKHTARAΛάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ενημερωτική επιστολή:

Χριστίνα Νικηταρά Κρεμμύδα, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Συγγραφέας, Πρώην Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αμισθη Επιστημονική Συνεργάτης Του Δημάρχου στα θέματα της Παιδείας, Μέλος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωρωπού
Chris Nikitara@gmail.com
Ωρωπός 30-5-2016
Αρ.πρωτ.11343l3-6-2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΕΕΕΕΚ ΩΡΩΠΟΥ

ΠΡΟΣ:
1.Τον κ. Δήμαρχο Ωρωπού
2.Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωρωπού
3.Τους αρχηγούς των παρατάξεων
4.Την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ωρωπού
5.Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ωρωπού
6.Τους Δημοτικούς Συμβούλους

Αξιότιμοι Κύριοι
Σχετικά με την ίδρυση και την λειτουργία του ΕΕΕΕΚ  (η ίδρυση των ΕΕΕΕΚ έγινε με τον Ν.137,83 Π.Δ.), και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Δήμου Ωρωπού, ως καθ ύλην και επί της ουσίας αρμόδια, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα κάτωθι:

1.    Κατά το τέλος του έτους 2014 ο κ. Δήμαρχος μου ανέθεσε «προσωπικά», την προώθηση και την οργάνωση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία του ΕΕΕΕΚ Ωρωπού.(ΕΕΕΕΚ, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης).

2.    Αυτονόητα και ταχύτατα κατέθεσα όλη την εκπαιδευτική, παιδαγωγική, υπηρεσιακή και διοικητική εμπειρία μου για την συντομότατη ευόδωση του στόχου αυτού.

3.    Άμεσα κατόπιν αλλεπάλληλων συναντήσεων και συνεργασιών με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες απεκόμισα τη θετική τους εισήγηση για την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ Ωρωπού προς τις υπερκείμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες:

α) την εισήγηση της  κ.Ράνιας Χιουρέα,   σχολικής Συμβούλου Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Αττικής, προς το ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Αττικής, την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας
β)την εισήγηση της κ.Κατσαντώνη, Προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ Ανατολικής Αττικής προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, προς το Υπουργείο Παιδείας , κατόπιν επισταμένης κοπιώδους και σύντομης όμως εκτίμησης των υποψηφίων μαθητών και αξιολόγησής τους κατά περίπτωση για το αιτηθέν προς ίδρυση ΕΕΕΕΚ του Δήμου μας και σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους γονείς.
(ΚΕΔΔΥ,κέντρα διαφοροδιάγνωσης και υποστήριξης).
Σημεία των εισηγήσεων αυτών περιλαμβάνονται και στην εισήγηση της εισηγήτριας του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
4. Την θετική εισήγηση της εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας   στην Ειδική  Αγωγή
5.Την θετική στάση του Υφυπουργού Παιδείας.

Στην ανωτέρω φιλόδοξα σχεδιασθείσα ανάπτυξη των δομών της Ειδικής Αγωγής στο Δήμο μας και κατόπιν πρότασης της σχολικής Συμβούλου της Εδικής Αγωγής συμπεριλάβαμε και την ίδρυση του Ειδικού Νηπιαγωγείου, το οποίο μπορεί να συστεγαστεί , όπως καταλήξαμε κατόπιν σχετικού ελέγχου, με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  Χαλκουτσίου, μετά από τις απαραίτητες διαρρυθμίσεις.

Οφείλω επίσης να αναφέρω την συνεχή συνεργασία μου και την  ενημέρωση των αρμόδιων επιτροπών του Δήμου μας, των ενδιαφερομένων γονέων του Ειδικού σχολείου Χαλκουτσίου και όχι μόνο, με αφετηρία την πραγματοποιηθείσα  στις 22/12/2014.

6.Δυστυχώς όλα τα ανωτέρω δεν τελεσφόρησαν κατά το παρελθόν έτος διότι ο οικονομικός σχεδιασμός ήταν απαγορευτικός για την ίδρυση και λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων.

Κατά το τρέχον έτος 2016, φαίνονται ευνοϊκότεροι οι σχεδιασμοί προς την ανωτέρω κατεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Κατόπιν και του προφορικά επαναδιατυπωθέντος αιτήματος των ενδιαφερομένων γονέων προς τον κ. Δήμαρχο παρουσία μου, αποφασίσαμε με τον κ. Δήμαρχο την επικαιροποίηση του αιτήματός μας.
Αυτό ανέλαβα και προώθησα με τις απαραίτητες υπηρεσιακές ενέργειες στις αρμόδιες εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Ωστόσο για όσους δεν το γνωρίζουν η εφετινή προκήρυξη απαιτεί επί πλέον της παρελθούσης
1.    Την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας
2.    Την βεβαίωση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ωρωπού για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των νέων αυτών σχολικών μονάδων.
3.    Εκτός όμως των ανωτέρω υπάρχουν πολλά ακόμη σχετικά σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα  τα οποία οφείλουν να τακτοποιηθούν.
4.    Σοβαρή απόφαση είναι και η στέγαση του σχολείου για πολλούς λόγους η οποία εκκρεμεί..και αποτελεί προυπόθεση για την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ.

Για την επίσπευση των διαδικασιών ζήτησα από τον κ. δήμαρχο να υποστηρίξω το θέμα ήδη σε προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια γεγονός που δεν έγινε δεκτό.

Ενώ λοιπόν η συζήτηση βρίσκεται σε αυτό το σημείο, και η πραγματοποίηση του σχεδιασμού αυτού είναι κρίσιμη για τα συμφέροντα των συνδημοτών μας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας επιχειρεί την εξ αρχής την θεωρητική  ανακεφαλαίωση των προηγηθέντων εγγράφων, χωρίς αντικειμενικά αυτό να απαιτείται.
Ως εκ τούτου η δική μου περαιτέρω προσπάθεια διακόπτεται παρά το γεγονός ότι θα ήθελα να την ολοκληρώσω κι αυτό φυσικά δεν είναι δική μου ευθύνη.
Βέβαια διατυπώνω την ευχή για την επιτυχή έκβαση του θέματος όπως το οφείλει και η πολιτεία και ο Δήμος μας στους εγκλωβισμένους μαθητές και στους συμπολίτες μας γονείς τους, που αγωνίζονται με πρωτοφανή ηρωισμό για τα παιδιά τους.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας..

Μετά τιμής
Χριστίνα Νικηταρά Κρεμμύδα

This entry was posted in Δημοτικά, Επιστολές, Θέματα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.