Ενημέρωση από τον Θωμά Ρούσση για τον βιολογικό και την προτεινόμενη θέση στα όρια του Συκαμίνου

Χθες βράδυ στην τοπική κοινότητα Συκαμίνου και παρουσία πολλών δημοτών, έγινε από τον π. κοινοτάρχη και νυν δημοτικό σύμβουλο Ωρωπού Θωμά Ρούσση, ενημέρωση, σχετικά με την πρόθεση της δημοτικής αρχής, να χωροθετήσει τον βιολογικό καθαρισμό Ωρωπού, στη θέση «πάνω λάκα» Συκαμίνου. Προηγουμένως, υπήρξε απόφαση του τοπικού συμβουλίου με πρόταση του προέδρου Δημήτρη Τζεβελέκου, για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Στην ενημέρωση αυτή, παρούσα ήταν και η δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου.
Η μελέτη για τη διερεύνηση ύπαρξης χώρων και αξιολόγηση αυτών, για την εγκατάσταση επεξεργασίας αστικών λυμάτων του δήμου Ωρωπού, αναφέρει τέσσερις λύσεις:
1.  Κατασκευή δύο μονάδων επεξεργασίας. Η μία στο Μαρκόπουλο και η άλλη στη θέση Πλατάνια, μεταξύ Συκαμίνου (;;) και Ωρωπού.
2. Κάτω από το Στενό Αυλώνα (πάνω λάκα Συκαμίνου).
3. Πάνω από το Στενό Αυλώνα (διοικητικά όρια Αυλώνα).
4. Στη θέση Σαραντάρι.
Το συμπέρασμα της μελέτης αυτής, τελικά προτείνει τη θέση κάτω από το Στενό του Αυλώνα, στα όρια του Συκαμίνου.
Μέσα στη μελέτη αυτή, υπάρχουν αρκετές παρατηρήσεις, οι οποίες δυσκολεύουν την εγκατάσταση ενός βιολογικού καθαρισμού των οικιακών λυμάτων, σε όποιον χώρο και να επιλεγεί τελικά. Ίσως ο δήμος, να έπρεπε να εξετάσει την περίπτωση επεξεργασίας με μη βιολογικές μεθόδους ή με βιολογία υψηλής απόδοσης, η οποία θα είναι και η πλέον αποδεκτή από τις τοπικές κοινωνίες.


This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ενδιαφέρουν, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.