Σχόλιο στο άρθρο μας: «Ο πόλεμος είναι πόλεμος και φέρνει μεγάλη δυστυχία και φυγή…»

Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο στο άρθρο που αναρτήσαμε στις 26-3-2016 με τίτλο: «Ο πόλεμος είναι πόλεμος και φέρνει μεγάλη δυστυχία και φυγή…»

Θα επιθυμούσα να μου επιτραπεί να σχολιάσω στα όσα έγραψαν, τόσο ο αρθρογράφος κ. Ξύλος Σπυρίδων, όσο και ο σχολιαστής με το ψευδώνυμο «ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ».

Πρώτα απ’ όλα:

Μετανάστης θεωρείται αυτός που αφήνει την πατρίδα του για να πάει μόνιμα να μετοικήσει και να συνεχίσει την ζωή του σε άλλο, έτερο κράτος κι όχι αναγκαστικά όμορο. Είθισται οι λόγοι της μετανάστευσης να είναι οικονομικοί, οπότε θέλοντας να εισέλθει στην χώρα προορισμού ο μετανάστης, περιμένει να εξεταστούν οι λόγοι που αιτείται… άσυλο. Σε εύλογο χρονικό διάστημα και εάν γίνει δεκτή η αίτησή του, ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες ένταξης του αλλοδαπού σύμφωνα με τους νόμους του κράτους που ήρθε (χαρτιά ταυτοποίησης-κοινωνική ασφάλιση-κλπ). Σε αντίθετη περίπτωση, του απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα. Αν, παρόλα αυτά, εισέλθει αυτοβούλως -άρα παρανόμως- στην χώρα ο μετανάστης, θεωρείται εισβολέας-λαθρομετανάστης, κρίνεται παράνομος και σε περίπτωση που συλληφθεί, έχουμε αναγκαστικό επαναπατρισμό του στην χώρα προέλευσης.

   Πρόσφυγας θεωρείται ο ξένος αυτός που φεύγει οριστικά ή για περιορισμένη χρονική διάρκεια από την πατρίδα του, συνήθως λόγω εμπόλεμης κατάστασης (ενίοτε και για πολιτικούς ή λόγους ποινικού δικαίου). Ενδεχομένως, με την λήξη των εχθροπραξιών, ο πρόσφυγας ακολουθεί την αντίστροφη οδό και επιστρέφει στα πατρώα του εδάφη. Το πρώτο κράτος που θεωρείται Ασφαλές από την Διεθνή Κοινότητα και τις διεθνής συμβάσεις, υποχρεούται να υποδεχθεί-αποδεχθεί τον πρόσφυγα πολέμου και να του παράσχει επαρκή σίτιση και διαμονή για όσο καιρό θα παραμείνει εκεί και πάντα υπό την προϋπόθεση πως θα δεχθεί (σ.σ. ο πρόσφυγας) να καταγραφεί και να ταυτοποιηθεί από τις νέες κρατικές αρχές (και τους υπεύθυνους υποδοχής προσφύγων) συνεπικουρούμενες των όποιων παγκόσμιων και διεθνών φορέων. Ο πρόσφυγας που επιθυμεί και υλοποιεί την μετάβασή του σε άλλο κράτος, από αυτό που τον υποδέχθηκε και τον φιλοξενούσε, χαρακτηρίζεται πλέον μετανάστης και δεν είναι πρόσφυγας. Ήτοι, οι Σύριοι μετανάστες στην πατρίδα μας ΔΕΝ είναι πρόσφυγες και ΔΕΝ αναγνωρίζονται από το Διεθνές Δίκαιο σαν πρόσφυγες, αφού το πρώτο ασφαλές κράτος που πήγαν στην πορεία φυγής τους από την Συρία, ήταν η Τουρκία, από την οποία εισήλθαν στην Ελλάδα και ενδεχομένως σε άλλο ευρωπαϊκό ή μη κράτος. Το ίδιο για το Αφγανιστάν, πρώτο ασφαλές κράτος (εάν είχαν πόλεμο) είναι το Ιράν ή το Πακιστάν, για το Μαρόκο, το πρώτο ασφαλές κράτος είναι η Αλγερία ή η Ισπανία, κ.ο.κ.

«…Και είναι άγνωστος χι (σ.σ. ο αριθμός των μεταναστών και λαθρομεταναστών), όχι μόνο για τον οποιοδήποτε φωνάζει από τους τοπικούς παράγοντες και δημότες και ρίχνει ευθύνες άδικες στη υποχρεωμένη να ακολουθήσει δημοτική αρχή, αλλά άγνωστος χι είναι ακόμη και για τους ίδιους τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Γιατί ας μην ξεγελιόμαστε… Ούτε αυτοί γνωρίζουν πόσες τελικά κυνηγημένες ψυχές θα στοιβαχτούν συνολικά στην χώρα μας. Γιατί… άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουν τον αριθμό αυτό….». Τρομερή και ολέθρια για τον τόπο μας αλήθεια κ. Ξύλε..!

«…Μία όμως είναι η αλήθεια. Ο πόλεμος είναι πόλεμος και φέρνει μεγάλη δυστυχία και φυγή…» Κάτι που δεν είδα στις πρόσφατες σφοδρές πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, για παράδειγμα. Αντ’ αυτού, είδαμε όλους τους ορθόδοξους, καθολικούς, άθεους, μουσουλμάνους, κ.α. από τα εδάφη της Σερβίας, Κροατίας, Μαυροβουνίου, Βοσνίας κλπ να μένουν εκεί και να δίδουν την μάχη για τα χώματά τους. Παλαιότερα, το ’40 εδώ στην πατρίδα μας, ανεξαρτήτως θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων (άσχετα αν κάποιος πολιτικός χώρος πίεζε σθεναρά στο να μην πολεμήσουν οι Έλληνες και να κάνουν πίσω), έτρεξε ο Ελληνισμός να υπερασπιστεί μέχρις εσχάτων τα ένδοξα και ιερά χώματά μας. Δεν υπήρχαν ριψάσπιδες-κιοτήδες, που θα άφηναν πίσω τα γυναικόπαιδα και τους γέροντες να πολεμήσουν κι αυτοί να φύγουν, να γλυτώσουν.

«…το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν δήμος και κοινωνία του δήμου είναι μεγάλο και μπορεί να κρύβει πολλές και σοβαρές συνέπειες. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί αυτήν την πραγματικότητα. Το ίδιο όμως και κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί, πως την πραγματικότητα αυτή δεν την δημιούργησε η δημοτική αρχή, ούτε και μπορούμε σαν δήμος να μην την επιτρέψουμε. Είναι μια καθαρά κυβερνητική απόφαση, η οποία μπορεί να μας βρίσκει αντίθετους, αλλά συγχρόνως και αδύναμους να την αρνηθούμε. Αυτή είναι μια άλλη μοναδική αλήθεια, πέρα από τις επιθυμίες και τα ζητούμενά μας….». Τρομερές, δυστυχώς για τον Δήμο μας και όλη την Ελλάδα, αλήθειες, αναλογιζόμενοι και την ρήση του υπουργού κατά την επίσκεψή του προτού μας φέρουν τους λαθρομετανάστες στην Μαλακάσα «…δικό μου το στρατόπεδο και κάνω ότι θέλω..!», καταλαβαίνουμε τι γίνεται και τι «παίζεται» ερήμην των Ελλήνων…

Μήπως να περιμένουμε και κάποια ανέγερση τεμένους λίαν συντόμως; Ή μήπως να αναμένουμε την απαγόρευση της κρούσης των καμπανών στους ιερούς χριστιανικούς ναούς, διότι ενδεχομένως να προσβάλουμε τα θρησκευτικά τους πιστεύω; Μήπως θα διαταχθεί από την πολιτική ηγεσία του κράτους να διαμοιρασθούν οι λάθρο και σε άλλες περιοχές του Δήμου και δη παραθαλάσσιες;

«…Οι πρόσφυγες που ήρθαν και θα έρθουν στο Δήμο μας είναι εξακριβωμένο ότι πρόκειται όντως για πρόσφυγες;
Τι θα γίνει αν ανάμεσά τους υπάρχουν τρομοκράτες ISIS ή άλλοι;
Με ποιό τρόπο και ποιά διαδικασία ήρθαν;
Ρωτήθηκαν οι τοπικοί φορείς (Δήμος, Αστυνομία κλπ);..»
Φίλτατε «αντιδραστικέ πολίτη» αφενός δεν είναι πρόσφυγες όπως ήδη εξήγησα και αφετέρου η αστυνομία 1-2 μέρες πριν, από όσο ξέρω, δεν είχε κανένα σήμα ή επίσημη πληροφόρηση για την εγκατάσταση των λάθρο στην Μαλακάσα, άσχετα αν τα blogs, τα media και τα sites το γνώριζαν ήδη από καιρό.

«…Τι θα γίνει αν οι «πρόσφυγες» αρχίσουν αντικοινωνική συμπεριφορά;
Ποιός θα προστατέψει τους δημότες – πολίτες;..»
Εκτός αυτών που κάνει ο Δήμος (24ωρη δημοτική φύλαξη-ανοικτό το δημοτικό κατάστημα Μαλακάσης), αγαπητέ «αντιδραστικέ», δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ζήτησε και αυξημένη αστυνομική δύναμη παραπάνω και ειδικά λόγω του Αγίου Πάσχα αλλά και της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου. Από κει και πέρα, υπεύθυνη είναι η διοίκηση του στρατοπέδου, όπως έγινε γνωστό εξ’ αρχής. Ούτως ή άλλως και ο κ. Ξύλος απαντά έμμεσα στην τοποθέτησή σας «...Η δημοτική αρχή έκανε μια πολύ σημαντική αρχή για τους κατοίκους της Μαλακάσας, με την 24ωρη παρουσία της σε κάθε ανάγκη που θα δημιουργηθεί εξ αιτίας της φιλοξενίας αυτής. Η προσπάθεια όμως να ενισχύεται καθημερινά το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Μαλακάσας αλλά και όλου του δήμου, πρέπει να είναι συνεχής, γιατί το αύριο φαίνεται πως θα έχει ακόμη δυσκολότερους δρόμους…»

Κωνσταντίνος Μπάρδης

This entry was posted in Επιστολές, Θέματα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.