Ο πόλεμος είναι πόλεμος και φέρνει μεγάλη δυστυχία και φυγή…

προΝα μιλήσουμε λίγο για τη φιλοξενία σε στρατιωτικό χώρο της Μαλακάσας, προσφύγων και μεταναστών των οποίων ο αριθμός, κακά τα ψέματα, είναι ένας άγνωστος χι.

Και είναι άγνωστος χι, όχι μόνο για τον οποιοδήποτε φωνάζει από τους τοπικούς παράγοντες και δημότες και ρίχνει ευθύνες άδικες στη υποχρεωμένη να ακολουθήσει δημοτική αρχή, αλλά άγνωστος χι είναι ακόμη και για τους ίδιους τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Γιατί ας μην ξεγελιόμαστε… Ούτε αυτοί γνωρίζουν πόσες τελικά κινηγημένες ψυχές θα στοιβαχτούν συνολικά στην χώρα μας. Γιατί… άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουν τον αριθμό αυτό.

Υπογράφονται όπως όλοι βλέπουμε διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες από την επόμενη ώρα δεν τηρούνται.

Μία όμως είναι η αλήθεια. Ο πόλεμος είναι πόλεμος και φέρνει μεγάλη δυστυχία και φυγή. Αυτό είναι το μόνο που δεν αλλάζει. Και αυτό επίσης που δεν αλλάζει είναι, πως εμείς δεν πνίγουμε τις ψυχές αυτές στα νερά του Αιγαίου.

Συμφωνώ απόλυτα βέβαια, πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σαν δήμος και κοινωνία του δήμου είναι μεγάλο και μπορεί να κρύβει πολλές και σοβαρές συνέπειες. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί αυτήν την πραγματικότητα. Το ίδιο όμως και κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί, πως την πραγματικότητα αυτή δεν την δημιούργησε η δημοτική αρχή, ούτε και μπορούμε σαν δήμος να μην την επιτρέψουμε.

Είναι μια καθαρά κυβερνητική απόφαση, η οποία μπορεί να μας βρίσκει αντίθετους, αλλά συγχρόνως και αδύναμους να την αρνηθούμε.

Αυτή είναι μια άλλη μοναδική αλήθεια, πέρα από τις επιθυμίες και τα ζητούμενά μας. Όποιος δεν το βλέπει, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Και το δάσος είναι οι συνέπειες που πιθανότατα θα υπάρξουν και που οφείλουμε σαν δήμος, κοινωνία και πολίτες, να τις ελαχιστοποιήσουμε και αν είναι δυνατόν να μην σημαδέψουν αρνητικά τον Ωρωπό.

Ας μένουν λοιπόν τις υπερβολές, οι ανόητες απειλές, οι ακραίες προτάσεις, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο δρόμων… και εδώ να θυμηθούμε πως δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που κάποιοι λεονταρισμοί οδήγησαν σε γνωστό φιάσκο που έθαψε τον αγώνα για τα διόδια…

Με μετρημένες σκέψεις λοιπόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με σύμπνοια όλων των παραγόντων και φορέων του δήμου και συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί συλλογικά, μακριά από πολιτικές και μικροπολιτικές, οι οποίες είναι ταφόπλακα πάντα στο κοινωνικό συμφέρον. Στην άκρη οι αντιπαλότητες και τα προσωπικά ζητούμενα.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν λύσεις από ψηλά αλλά μόνο απρόβλεπτες εξελίξεις, οι οποίες, δεν πρέπει να δημιουργούν διασπαστικές εντάσεις μεταξύ των υπευθύνων αυτού του τόπου που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά αντιθέτως εκθέτουν και πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο, η φιλοξενία αυτή, που δεν γνωρίζουμε τα χρονικά της όρια, να είναι μοιραία για τον Ωρωπό και ελπίζω όχι για καμία οικογένειά του.

Η δημοτική αρχή έκανε μια πολύ σημαντική αρχή για τους κατοίκους της Μαλακάσας, με την 24ωρη παρουσία της σε κάθε ανάγκη που θα δημιουργηθεί εξ αιτίας της φιλοξενίας αυτής. Η προσπάθεια όμως να ενισχύεται καθημερινά το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Μαλακάσας αλλά και όλου του δήμου, πρέπει να είναι συνεχής, γιατί το αύριο φαίνεται πως θα έχει ακόμη δυσκολότερους δρόμους.

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

One Response to Ο πόλεμος είναι πόλεμος και φέρνει μεγάλη δυστυχία και φυγή…

 1. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ says:

  Καλά τα λες αγαπητέ κε Ξύλο
  Βέβαια εμείς οι νεότεροι δε γνωρίζουμε από πόλεμο εκτός τα όσα επιτρέπονται να γράφει η ιστορία. Αν με ρωτήσετε ποια ιστορία θα σας πω εφόσον εσείς ή κάποιος αναγνώστης το ζητήσει.
  Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ανάρτηση θέλω να τονίσω ότι και η χώρα μας έζησε πολέμους και μάλιστα αρκετούς (για τους γνώστες). Παρά ταύτα δεν έφυγε κανείς για άλλους τόπους και πολιτείες. Γιατί; Γιατί ως λαός είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
  Βοήθησε ο ένας τον άλλον. Έλληνας προς Έλληνα. Και τα καταφέραμε. Μέχρι που τρώγαμε σχεδόν με χρυσά κουτάλια. Πασάδες και όχι μόνο!!!
  Σε πρώτη φάση, εδώ και μερικά χρόνια, αν δεν κάνω λάθος 6 συναπτά, ξεκίνησε ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ του Έλληνα…και σιγά σιγά, σταδιακά, μεθοδευμένα και πολύ καλά οργανωμένα φτάσαμε στο σημερινό μας ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ (χάλι όχι χαλί). Φόροι, ΕΝΦΙΑ, ειδικές εισφορές κλπ κλπ., κλείσιμο επιχειρήσεων που πριν καιρό ανθούσαν, ανεργία και πάει λέγοντας. Άνθρωποι καθ’ όλα κύριοι κατάντησαν να μην έχουν τα απολύτως απαραίτητα, μεταξύ αυτών και εγώ, ακόμη και για τσιγάρα (ευτυχώς εγώ κάνω καμιά τράκα..).
  Σα να μην έφταναν αυτά φορτωθήκαμε τους …πρόσφυγες του πολέμου….
  Γιατί; Επειδή είμαστε φιλόξενοι; Ας είναι το δέχομαι
  Γιατί; Επειδή δεν έχουν που αλλού να πάνε; Το δέχομαι κ’ αυτό.
  Εκείνο όμως που δε δέχομαι είναι η κοροϊδία και το ψέμα. ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ-ΟΛΟΥΣ
  ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ κε ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ
  Γιατί μας κοροϊδεύουν λοιπόν;
  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πληροφορηθώ κάτι που θεωρώ σημαντικό:
  Οι πρόσφυγες που ήρθαν και θα έρθουν στο Δήμο μας είναι εξακριβωμένο ότι πρόκειται όντως για πρόσφυγες;
  Τι θα γίνει αν ανάμεσά τους υπάρχουν τρομοκράτες ISIS ή άλλοι;
  Με ποιό τρόπο και ποιά διαδικασία ήρθαν;
  Ρωτήθηκαν οι τοπικοί φορείς (Δήμος, Αστυνομία κλπ);
  Αν ναι και ιδιαίτερα ο Δήμος γιατί δεν ενημέρωσε τους δημότες; Μη μου πείτε για αποφάσεις του ΔΣ γιατί γνωρίζετε ότι αρκετές απ’ αυτές… (χώρια του ότι ακούγονται για εντολές άνωθεν)……
  Τι θα γίνει αν οι «πρόσφυγες» αρχίσουν αντικοινωνική συμπεριφορά;
  Ποιός θα προστατέψει τους δημότες – πολίτες;
  Μήπως φτιάξουν μόνιμο κλιμάκιο εντός χωροφυλακής και πυροσβεστικής;
  Φυσικά με όσα γράφω δεν μέμφομαι απολύτως κανέναν και πολύ περισσότερο τον Κο Δήμαρχο στο οποίο απευθύνω μία…συμβουλή.
  Κε Δήμαρχε…
  Αν κάνετε επίσκεψη στον καταυλισμό ή σε τυχόν μελλοντικούς ….
  ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ!!!! ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΪ ΠΛΑΪ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΜΒΙΣΤΗ…
  ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΙ ΚΑΑΙΡΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΣΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ …ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝ…
  (Όσο για την ιστορία είμαι στη διάθεση όλων)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.