Επταμελές διοικητικό συμβούλιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – Αμετανόητος ο πρώην δήμαρχος

Σε ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, παρόντες όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση για το μείζον θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμό 2016 παρουσίασαν μια χαρακτηριστική εικόνα διάλυσης!  Έλλειψη υπευθυνότητας;;;

Σε ένα καθαρά διαδικαστικό θέμα, παρόντες όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση για το μείζον θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμό 2016 παρουσίασαν μια χαρακτηριστική εικόνα διάλυσης! Έλλειψη υπευθυνότητας;;;

Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο χθες με θέμα, το 9μελές διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου -το οποίο περιμένει την νομιμοποίησή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής- να γίνει 7μελές όπως ορίζει ο νόμος. Το λάθος έγινε με τα δύο(2) μέλη παραπάνω, γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ακολούθησαν -κακώς- την ανάλογη απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Οικονομάκου, η οποία αποδείχθηκε παράνομη! Το γιατί το… ανακάλυψε τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής οποία κάνει τον νομικό έλεγχο και δεν το έβλεπε επί τέσσερα(4) χρόνια, θα πρέπει να αναζητηθεί ίσως… σε βαριά «οφθαλμολογική βλάβη» των υπηρεσιών της όταν έπαιρνε και «περνούσε» τις αποφάσεις του «μαϊμού» Ταμείου!

Πάντως το αστείο στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν, που ο πρώην δήμαρχος επικαλέστηκε πολιτικές παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί η ζητούμενη νομιμότητα και ξέχασε τις πολιτικές παρεμβάσεις επί των ημερών του που είχε άλλωστε ομολογήσει ο ίδιος (είχε μιλήσει και για υπουργό-νομικό… «σωτήρα»), για να παγιωθεί η παρανομία του δημιουργήματός του! Το θέμα αυτό όμως σήμερα τελείωσε, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάνθηκαν οριστικά, το νομικό αυτό πρόσωπο του δήμου πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, όπως είπε και ο Γιώργος Αρμυριώτης και ξεχωριστά να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν, για τα κοντά τέσσερα(4) χρόνια της παράνομης λειτουργίας του.

Αφαιρέθηκαν λοιπόν δύο(2) από τα μέλη της συμπολίτευσης και επαναπροσδιορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να προχωρήσει η έκδοση διαπιστωτικής πράξης από την Περιφέρεια, που σημαίνει και την νομιμοποίηση στις αποφάσεις του.

Μαζί με το έκτακτο αυτό θέμα, η δημοτική αρχή έφερε και εκτός ημερησίας(;) θέμα, για διακοπές κυκλοφορίας σε περιοχές που γίνονται έργα δημοτικής οδοποιίας. Και στο θέμα αυτό υπήρξαν αντεγκλήσεις μεταξύ του κ. Οικονομάκου και του δημάρχου Θωμά Ρούσση.

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.