ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Για τις αυθαιρεσίες στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, δεν βάζω για κανένα πλάτη..!

πανηγυριΓια την εμποροπανήγυρη στην γιορτή του Προφήτη Ηλία στη Σκάλα, πολλά έχουν ακουστεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα οποία μπορούμε να πούμε ότι δικαιολογούν την τοποθέτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Κώστα Ανυφαντή, η οποία ήταν: «Είναι κρίμα γι’ αυτήν την περιοχή, να έρχεται εδώ μια ομάδα ανθρώπων να παίρνουν μια πολύ μεγάλη γκάμα χρημάτων και να φεύγουν… για να παίρνει ο δήμος 10 χιλιάδες ευρώ και 15 και 20… Είναι ελάχιστο το ποσό για να πληρώνει η περιοχή όλο αυτό το τίμημα…»!

Ο Γιώργος Γιασημάκης, πήρε την πρωτοβουλία να φέρει το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να συζητηθεί και να δοθεί μια οριστική και επωφελής για το δήμο λύση, με υπευθυνότητα και διαφάνεια στις διαδικασίες πραγματοποίησης του. Κατέθεσε τις διαπιστώσεις του ως μέλος της 3μελούς επιτροπής του φετινού πανηγυριού και τόνισε, πως όλοι στο δήμο συζητούν, πως πίσω από τις αυθαίρετες ενέργειες των ανθρώπων που παίρνουν το πανηγύρι, κρύβονται «πλάτες» μέσα από το δήμο!

Όλοι θα θυμόμαστε, τα ΜΑΤ που είχε φέρει ο τέως δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος το 2011 και τα πολλά που έλεγε, όπως: «Προσπαθούσαν να μου φέρουν εμπόδια να εφαρμόσω αυτά που λέει ο νόμος…», «τα πανηγύρια, τις εμποροπανηγύρεις τις κάνει μόνο το δημοτικό συμβούλιο και θέτει τους κανόνες», «αποφασίσαμε να τηρήσουμε μια νόμιμη διαδικασία, μια υγιής διαδικασία, μια διαδικασία τάξης και ασφάλειας υπέρ των μικροπωλητών ουσιαστικά…» και «δεν μπορούσα να μπω σε μια άνομη διαδικασία, γιατί μου επίτασσε ακριβώς ο νόμος τη διαδικασία που γίνονται τα πανηγύρια»!!!

Και λοιπόν… Τι έγινε; Τι άλλαξε ο τέως δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος με τα παχιά σημερινά λόγια ή ο αντιδήμαρχός του και υπεύθυνος των πανηγυριών του Χρήστος Τσεκρετζής; Απολύτως τίποτα! Επί της θητείας τους από το 2012 μέχρι και σήμερα, τα πάντα χειροτέρεψαν! Τα «ψίχουλα» σαν έσοδο για το δήμο έγιναν συνήθεια και η αδιαφάνεια για το συγκεκριμένο πανηγύρι έγινε θεσμός! Ας μας πει κάποιος υπεύθυνος από τη σημερινή δημοτική αρχή, ποιος εκλεγμένος πήρε σπίτι του τον φάκελο του φετινού πανηγυριού από το πρωτόκολλο του δήμου; Αντί όμως για ΕΔΕ… τσιμουδιά!

Ο Γιώργος Γιασημάκης για όλα αυτά αποφάσισε και ζήτησε να μπει μέλος της επιτροπής του πανηγυριού. Για να έχει προσωπική άποψη και να ανασύρει το σοβαρό αυτό θέμα από το «σκοτάδι», ώστε να τελειώνει επιτέλους αυτή η ντροπή για τον Ωρωπό και η κοροϊδία!

Τέλος, η ανάθεση των πανηγυριών στην ΚΕΔΩ, που ειπώθηκε σαν σοβαρό ενδεχόμενο από τη δημοτική αρχή, θα ήταν ένα ακόμα λάθος για το «αμαρτωλό» αυτό θέμα. Ο δήμος έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τα θεσμικά πανηγύρια με διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες, προς όφελος της κοινωνικής μέριμνας που χωλαίνει αρκετά σήμερα στο δήμο.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.