Ιδιαίτερης σημασίας το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο – Το πρώτο βήμα για νόμιμο λιμενικό ταμείο

D.S.Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο πρώτο θέμα ήταν η δικαίωση, μετά από τρεισήμισι χρόνια, ενός ανθρώπου που λασπώθηκε όσο κανείς άλλος και σήμερα με υπομονή τεράστια και επιμονή στην εφαρμογή της νομιμότητας, είναι ο «τιμωρός» μιας αλαζονικής-καταστροφικής πολιτικής. Μιλάμε για τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Γαζβινιάν, τον μέχρι χθες μοναδικό νόμιμο πρόεδρο του λιμενικού ταμείου και την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Οικονομάκου, η οποία οδήγησε τη χερσαία λιμενική ζώνη, την «βιτρίνα» της έδρας του δήμου, σε στασιμότητα, μαρασμό και αδιέξοδα για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν. Στο πρώτο βήμα που έγινε χθες για την αποκατάσταση της νομιμόττας στο λιμενικό ταμείο, με την τοποθέτηση νέου διοικητικού συμβουλίου, θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες σε νέα ανάρτησή μας.

Το ίδιο θα κάνουμε και για το θέμα που έφερε, με δική του πρωτοβουλία, ο Γιώργος Γιασημάκης και αφορούσε το καλοκαιρινό πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Σκάλα και για τις προτάσεις του στο να επανασχεδιαστεί ο τρόπος συνέχισής του.

Παρακάτω παρουσιάζουμε τις ανακοινώσεις-ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και τις απαντήσεις του δημάρχου Θωμά Ρούσση.

Ήταν εντελώς άστοχη και αστεία η ανακοίνωση του Γιάννη Οικονομάκου, πολιτευτή της Ν.Δ., με νουθεσίες προς το δήμαρχο για τα πολιτικά του πιστεύω και τις τοποθετήσεις του σε αυτά. Σοβαρή όμως η καταγγελία του, για «οικογενειακή» διοικητική λειτουργία στην ΚΕΔΩ! Δεν είναι δυνατόν να έχει απαξιωθεί το διοικητικό συμβούλιο και οι αποφάσεις της κοινωφελούς επιχείρησης να παίρνονται στο… «μεταξύ μας»!

Πολύ σημαντικό το θέμα που προέκυψε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία -μετά την απαράδεκτη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού κ. Τσιρώνη- και το οποίο έφερε στο χθεσινό συμβούλιο ο Παναγιώτης Χασιώτης, ζητώντας τη δραστηριοποίηση της δημοτικής αρχής.

Ζωτικής σημασίας και το συνεχές αίτημα του Γιώργου Αρμυριώτη, στο να τοποθετηθούν φανάρια κυκλοφορίας στη διασταύρωση του παράδρομου της Εθνικής προς Μαλακάσα, με την έξοδο της Νέας Οδού προς Μαρκόπουλο. Στη διασταύρωση αυτή συμβαίνουν πολύ συχνά ατυχήματα και μάλιστα σοβαρά, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί μέτρα για ασφαλή διέλευση των αυτοκινήτων. Ο Γιώργος Αρμυριώτης έχει επανέλθει αρκετές φορές στο ίδιο θέμα.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.