Η συζήτηση για την Α΄βάθμια φροντίδα υγείας στο δήμο Ωρωπού

IKAygeiaΜε ιδιαίτερη γνώση των προβλημάτων της Α΄βάθμιας φροντίδας υγείας στο δήμο Ωρωπού, έκανε χθες ο Γιώργος Γιασημάκης την εισήγησή του στο ζωτικό θέμα που απασχολεί όλους τους δημότες και είχε ζητήσει τη συζήτησή του ο ίδιος. Παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση, η οποία είναι τραγική και συνεχώς επιδεινώνεται, ενώ στις περισσότερες κοινότητες είναι… ανύπαρκτη! Αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, για τις οποίες έχει ιδία γνώμη, γιατί ως γνωστόν εργάζεται εκεί ως γιατρός. Έκανε προτάσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές από το δήμαρχο Θωμά Ρούσση, όπως και από τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Μέσα στις προτάσεις του, ήταν και η δημιουργία ομάδας εργασίας, με σκοπό την αναβάθμιση και την ομαλή λειτουργία της Α΄βάθμιας φροντίδας υγείας στο δήμο Ωρωπού, που θα αποτελείται από εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων και φορέων του δήμου.

Πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ήταν και η εισήγηση του δημοτικού συμβούλου, γιατρού, Σπύρου Καυκόπουλου, στην οποία περιέγραψε κατά κύριο λόγο τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, αλλά και τα υπάρχοντα προβλήματα της λειτουργίας των μονάδων Α΄βάθμιας φροντίδας υγείας στο δήμο. O κ. Καυκόπουλος, παρουσίασε και τις προτάσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές προσπάθειες να βρεθούν  λύσεις για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, δέχθηκε τις προτάσεις που έγιναν και στάθηκε ιδιαίτερα στη Α΄βάθμια φροντίδα υγείας που υπάρχει στην περιοχή Ωρωπίων, για την οποία ζήτησε ιδιαίτερη ενίσχυση στις επαφές που θα κάνουν με τους αρμόδιους φορείς.

Στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η περιοχή του πρώην δήμου Ωρωπίων, αλλά και των γύρω κοινοτήτων, τοποθετήθηκε και ο τοπικός αντιδήμαρχος Ανδρέας Γαζβινιάν, ο οποίος περιέγραψε μια ιδιαίτερα ανησυχητική πραγματικότητα. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην μεταφορά επίπλων και μηχανημάτων από το χώρο των ιατρείων του π. ΙΚΑ Ωρωπού προς το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ζήτησε απαντήσεις από τον εργαζόμενο στο Κέντρο, Γιώργο Γιασημάκη. Ανεξήγητη η «έκρηξη» του προέδρου της ΚΕΔΩ Στέφανου Δάβρη, ο οποίος φάνηκε να θέλει να κλείσει το θέμα της συγκεκριμένης μεταφοράς! Μάλιστα ο Γιώργος Γιασημάκης παρατήρησε: «Θα με τρελάνετε; Μιλάει ο αντιδήμαρχός σας και πετάγεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ να μου πει να μην απαντήσω;; Θα τρελαθούμε τώρα; Είδατε που χρειάζονται γιατροί;;».

Στο τέλος της συζήτησης, υπήρξε απόφαση, τα σημεία της οποίας αναγνώστηκαν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει η επιτροπή εργασίας που συστάθηκε.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.