Οι εκλογές, τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια και οι επιλογές του Ωρωπού

EKLOGESΗ Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ πέρασε σε μια νέα εποχή. Αυτό τουλάχιστον ελπίζουν οι περισσότεροι Έλληνες, οι καταδιωκόμενοι από τα μνημόνια αναζητώντας μιαν ελπίδα, αυτή που δεν μας επέτρεπαν να έχουμε οι δανειστές και οι εκπρόσωποί τους. Μιαν ελπίδα ειδικά για την νεολαία που βουλιάζει αβοήθητη στην ανεργία.

Μια νέα εποχή, που δεν συμβαδίζει με την πολιτική που μέχρι χθες έδινε εύφορο κλίμα στο «δόγμα του Σοκ», αυτό που μας ήθελε «πειραματόζωά»του.

Από σήμερα, όλα δείχνουν να αλλάζουν. Όλα δείχνουν πως το φιλότιμο στην πολιτική ξαναγυρίζει και πως η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη στέκονται πάλι απέναντι στις αποφάσεις που απαξίωναν και «κλείδωναν» τη ζωή μας.

Ο Ωρωπός, μέσα σε πολύ ήρεμο κλίμα και με υπεύθυνη φροντίδα της δημοτικής αρχής -που πήρε άριστα από τους ανθρώπους που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα 43 εκλογικά τμήματα- συμμετείχε στην αλλαγή της εποχής αυτής, δίνοντας μια καθαρή νίκη στη σημερινή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, με 36,90% στον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι 28,43% στην Νέα Δημοκρατία. Επίσης, 6,15% στους Ανεξάρτητους Έλληνες, έναντι 3,36% στο πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ.

Έδειξε όμως και τις επιλογές του σε πρόσωπα, οι οποίες έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

Από το κόμμα που κυβερνά πλέον, αξίζει να αναφέρουμε την πρωτιά σε σταυρούς (όλα τα νούμερα αναφέρονται σε 42 εκλογικά τμήματα) που έδωσε ο Ωρωπός στον παλιό γνώριμο της περιοχής, καταξιωμένο δικηγόρο, Αλέξη Μητρόπουλο, με 2.421 ψήφους, όπως και που εμπιστεύτηκε την δεύτερη προτίμησή του στον έγκριτο δημοσιογράφο Νάσο Αθανασίου, με 1.786 ψήφους. Ακολουθούν από τους εκλεγμένους ο γνωστος ηθοποιός Γιώργος Πάντζας με 1040 ψήφους, ο Αλέξανδρος Καλύβης με 930, ο Γιάννης Δέδες με 840, ο Πάνος Σκουρολιάκος με 798 κα η Ελένη Σωτηρίου με 667 ψήφους. Η Ωρωπιώτισσα Ιωάννα Στεργίου, δεν στηρίχθηκε όσο θα έπρεπε και με περίπου 2.345 σταυρούς που πήρε μόνο, ο Ωρωπός δεν θα έχει μια πραγματικά δική του φωνή στο κοινοβούλιο.

Από τη Νέα Δημοκρατία που της αφαιρέθηκε η τύχη της χώρας, σταθεροί στην επανεκλογή τους ήταν ο Μάκης Βορίδης, η Γεωργία Μαρτίνου, ο Γιώργος Βλάχος και ο Θανάσης Μπούρας, με τη σειρά που αναφέρονται. Αξιοσημείωτο είναι, πως ένας νέος άνθρωπος με τεράστια κοινωνική προσφορά στον Ωρωπό, η Γεωργία Μαρτίνου, με 1.769 ψήφους, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον πρώην υπουργό κ. Βορίδη (πήρε 1.919 ψήφους), που με το άρθρο 143 του νόμου 4070 (ΦΕΚ 82/12-4-2012), ποινικοποίησε τους αγώνες ενάντια στα άδικα και καταστροφικά για τον Ωρωπό διόδια. 1.502 ψήφους πήρε από τον Ωρωπό ο Γιώργος Βλάχος και κάτι παραπάνω από 1.224 ο Θανάσης Μπούρας.

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, «τιμήθηκε» με 1.680 ψήφους, από τους 5.104 συμπολίτες του που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία. Πάντως θα έχει να λέει, πως τον μιμήθηκε ο κομματικός αρχηγός του Αντώνης Σαμαράς και δεν παρέδωσε στον νικητή των εκλογών Αλέξη Τσίπρα, όπως δεν είχε παραδώσει και ίδιος στον νυν δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση.

Στο μικρό αυτό οδοιπορικό ανάμεσα σε νικητές, ηττημένους και ψήφους και σε σχέση με τους 4.363 ψήφους που πήρε στην Περιφέρεια ο κ. Οικονομάκος με ένα κυβερνητικό κόμμα, πρέπει να σημειώσουμε την πρώτη παρουσία στην πολιτική της Πελαγίας Μαναβέλη, ενός νέου παιδιού πολλά υποσχόμενου, με 1.777 ψήφους (209 στον Ωρωπό). Το κόμμα της, η πρωτοεμφανιζόμενη «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου, πήρε 8.226 ψήφους έναντι 87.491 της Νέας Δημοκρατίας. Οι συσχετισμοί είναι εξαιρετικά ορατοί.

Δείτε αναλυτικά τη σταυροδοσία των υποψηφίων στη Περιφέρεια Αττικής των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή, στο 97,97 % της ενσωμάτωσης:

STAYROI

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.