Μια τελευταία «γεύση» από μια «εγκληματική» εγκατάλειψη! Η νέα δημοτική αρχή οφείλει συνεχώς να θυμάται!

Μια εβδομάδα και τελειώνει ένας τετράχρονος «εφιάλτης» για το δήμο Ωρωπού. Ήταν ο εφιάλτης μιας δημοτικής αρχής… που ούτε αρχή είχε… ούτε τέλος! Και το όποιο τέλος της, δυστυχώς, το έκανε τόσο αργό και βασανιστικό, γιατί ήταν βρώμικο, με μια άθλια εικόνα εγκατάλειψης που εγκυμονούσε -και εγκυμονεί ακόμη- τεράστιους κινδύνους καταστροφής και απειλής κατά της υγείας των συμπολιτών της!

Μια τελευταία «γεύση» από την εγκατάλειψη αυτή, έρχεται να δώσει μια καταγγελία του εξωραϊστικού συλλόγου «Άνω Νέα Παλάτια» και η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής που παραθέτουμε.

Αυτή η δημοτική αρχή πάει τέλειωσε… Και έρχεται η νέα. Μια πολλά υποσχόμενη αρχή του τόπου, που… δεν έχει «δικαίωμα» να αποτύχει. Γιατί αυτό απαιτεί ο τόπος και οι πολίτες του, ύστερα από μια «λαίλαπα» που δεν παραδίδει… αλλά παρατάει! Όπως επί τέσσερα χρόνια παράτησε τον άνθρωπο-δημότη και τις ανάγκες του -ακόμη και αυτές της απλής καθημερινότητας-, όπως παράτησε την ανάπτυξη, την μέριμνα στον επαγγελματία και το χειρότερο… το μέλλον της νεολαίας! Το μέλλον αυτό που το συνύφανε με τα… πανηγύρια και το απαξίωσε με την αποστροφή της… σε οτιδήποτε θετικό για τον τόπο που χτίζει αυτή η νεολαία τα όνειρά της.

Η νέα δημοτική αρχή όμως για να μην αποτύχει, οφείλει συνεχώς να θυμάται! Οφείλει να κρατήσει στη μνήμη της ό,τι βρίσκει σήμερα στο δρόμο που της ανοίγεται παρατημένο! Οφείλει συνεχώς να είναι ικανή να δίνει απαντήσεις στα εκατοντάδες ερωτήματα που δημιούργησε η απερχόμενη. Ερωτήματα που στη τετράχρονη… δημιουργία τους, «βούλιαξαν» τον τόπο και διαχώρισαν τους ανθρώπους του.

Εδώ η ανακοίνωση του συλλόγου «Άνω Νέα Παλάτια»:

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.