ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ (νέος δήμαρχος Ωρωπού): Πρόσκληση προς όλους τους δημότες για την τελετή ορκωμοσίας

Πρόσκληση προς όλους τους δημότες για την τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, απηύθυνε ο νέος δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης.  Η τελετή θα γίνει στον χώρο εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης», το Σάββατο 30 Αυγούστου, στις 7,30 το απόγευμα και η πλειονότητα των κατοίκων του δήμου, μετά την καταστροφική τετραετία της απερχόμενης Αρχής, έχει αποθέσει τις ελπίδες της για επιστροφή στην ανάπτυξη όλης της περιοχής, τόσο για το δημιουργικό -αποδεδειγμένα- πνεύμα του νέου δημάρχου, όσο και για την εκφρασμένη διάθεση πολλών αξιόλογων στελεχών της ομάδας του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης», που θα είναι οι συνεργάτες του, ανεξαρτήτως θέσεων που θα αναλάβουν ή όχι.
Η νέα αυτή ομάδα διοίκησης του δήμου, θα έχει ένα μεγάλο βοήθημα για μια σωστή θετική πορεία. Το όπλο-βοήθημά της αυτό είναι, το τι δεν πρέπει να κάνει, από όσα έκανε η Αρχή Οικονομάκου. Να μην κινηθεί δηλαδή στην αδιαφάνεια και την αλαζονία, να μην βάλει διαχωριστικά στους συνδημότες της, να μην συνεργαστεί επιλεκτικά με τους «ημέτερους» επαγγελματίες του δήμου, να μην γυρίσει την πλάτη της στις ανάγκες των συνανθρώπων της, να μην απαξιώσει την καθημερινότητά τους και πολλά άλλα… που έγραψαν μια άθλια και προκλητική, «μαύρη» αυτοδιοικητική ιστορία!
Όλα βέβαια μέχρι σήμερα, συντείνουν –μαζί και το τρίμηνο «τρέξιμο» του νέου δημάρχου στην «καυτή» περίοδο που περνάει ο τόπος-, πως ο δήμος Ωρωπού αλλάζει «περπατησιά» και με δήμαρχο το Θωμά Ρούσση, θα δει άλλες μέρες. Θα είναι μια νέα εποχή, που το κεντρικό πρόσωπο σε όλους τους σχεδιασμούς της Διοίκησης για τις δημοτικές της δράσεις, θα είναι ο δημότης. Θα είναι ο άνθρωπος και τα προβλήματά του. Αυτό δηλαδή που έχει άμεση ανάγκη το μέλλον του τόπου.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

4 Responses to ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ (νέος δήμαρχος Ωρωπού): Πρόσκληση προς όλους τους δημότες για την τελετή ορκωμοσίας

 1. Προς τον νέο Δήμαρχο Θωμά Ρούσση.
  Κύριε Δήμαρχε αναλαμβάνοντας και επισήμως τα καθήκοντάς σας ,μην ακουλουθήσετε προς Θεού την πεπατημένη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.Μη συμβιβαστήτε σε τίποτα μη συνομολογήσετε και μη σκεπάσετε για λόγους ομοψυχίας τις ανομίες και τα σκάνδαλα των 3,5 χρόνων. Π.χ Η πλατεία Συκαμίνου κόστισε σύμφωνα με όσα λέγονται γύρω στις 320.000 Ευρώ.Απλώς και μόνο για να εξυπηρετήσει 4 μαγαζιά της πλατείας. Ποιά ήταν η νάγκη της αλλαγής; Τι ανάγκασε τους αρμοδίους που πήραν την απόφαση αυτή να ξοδέψουν τόσα χρήματα;. Δεν τους άρεσε η πλατεία όπως ήταν;
  Που ακούστηκε και σε ποιά πόλη δημιούργηθηκαν πεζοδρόμια 20 μέτρων για να απλώσουνε τα μαγαζιά τις καρέκλες τους και τα τραπέζια και να δυσχεραίνεται εμφανώς η διέλευση των αυτοκινήτων και κυρίως των Λεοφορείων. Για το έργο αυτό που πραγματοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ!!!! θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι.
  Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος που χαραμήθηκε τελείως αναίτια Αποτελεί δείγμα της παραφροσύνης και του ζεμανφουτισμού προς την κοινωνία, των ανθρώπων που καταλαμβάνουν την εξουσία έστω και ελάχιστο χρόνο. Κύριε Δήμαρχε Μη σκεπάσετε τίποτα και μη συμβιβαστήτε σε τίποτα όλα στη φορα . Για να μάθει ο Δημότης αλλά και οι υπάιτιοι τι εστί Βερίκοκο!!! που λέει ο λαός μας.
  που λέει ο λαός μας.

 2. Γιώργος Γιαμαρέλος says:

  Αγαπητέ φίλε και Δήμαρχε Ωρωπού,
  Θωμά Ρούσση,
  Αφού σε συγχαρώ διότι στην πρόσκληση ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής Ωρωπού, περιλαμβάνεται και το έμβλημα του Δήμου Ωρωπού που είχε ψηφίσει, ομόφωνα σχεδόν, το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γεγονός που σηματοδοτεί μιά άλλη αντίληψη και ένα άλλο ήθος του νέου Δημάρχου Ωρωπού, θα ήθελα να αναφέρω ότι μολονότι θα επιθυμούσα πολύ να παρευρισκόμουν στην τελετή της ορκωμοσίας του Νέου Δημάρχου Ωρωπού, των Μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Μελών των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ωρωπού, εν τούτοις αδυνατώ να το πράξω διότι θα βρίσκομαι εκτός Αττικής για σπουδαίο οικογενειακό λόγο.
  Εύχομαι ο Νέος Δήμαρχος Ωρωπού, το Επιτελείο του και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης των δημοτών Ωρωπού και να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα ανάπτυξης ,προβολής και προόδου διαθέτει ο τόπος μας. Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι πολίτες δεν επιτρέπουν ιδιοτέλειες, μισαλλοδοξίες και μικροπαραταξιακές μεθοδεύσεις.
  Αγαπητέ Δήμαρχε,
  με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, του τόπου, και της πατρίδας,
  εύχομαι να έχεις υγεία και να κυβερνήσεις τον Ωρωπό με Αγάπη,
  Δύναμη , Σοφία και εμπνευσμένη αποφασιστικότητα.
  Γιώργος Γιαμαρέλος

 3. ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
  Εδώ και αρκετά χρόια επικρατεί στη χώρα μας μια εσφαλμένη αντίληψη ως προε την επιλογή εργασίας. Χειρονακτικής διανοητικής επιστημονικής κ.λ.π.
  Οι νέοι αλλά και οι γονείς τους, συμπαραστέκονται στις απόψεις των παιδιών τους που προτιμολυν στα επαγγελματα της «γραβάτας»Οι γονείς συνήθως και για λόγους γοήτρου πείθουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν επαγγελματικούς κλάδους » Κυριλέ» Ένας μηχανικός αυτοκινήτων π.χ ή ένας υδραυλικός δεν είναι επιθυμητό επάγγελμα για το γιο ενός αγρότη ο οποίος ονειρευεται γιο του Γιατρό Δικηγόρο Καθηγητή ή Δημόσιο υπάλληλο
  άνθρωπο δηλαδή του γραφείου και της καρέκλας. Αυτή η λαθεμένη κατά την εκτιμησή μου νοοτροπία που έχει επικρατήσει στη χώρα μας, έχει δημιουργίσει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια Οι Ελληνες όλων των κοινωνικών τάξεων κυρίως όμως της αγροτικής φυλάνε κατουρημένες ποδιές
  προκειμένου οι νέοι βλαστοί να ξεφύγουν από το επάγγελμα του αγρότη.Κάνουν το σκατό τους παξιμάδι καθώς λέει ο λαός μας προκειμένου
  να πάει το παιδί τους στο πανεπιστήμιο να γίνει άνθρωπος των γραμμάτων
  και οχι γεωργός Τους αρκεί μονάχα ο Τίτλος που θα λάβει το παιδί τους
  Ένας τίτλος δεν τρώγεται όταν πεινάει κανείς. Σήμερα τα πανεπιστήμια βγάζουν φουρνιές ανθρώπων που μελλοντικά θα ζουν από τα επιδόματα του
  κράτους γιατί είναι βέβαιο ότι πολύ γρήγορα θα υπάρξει κορεσμός δικηγόρων γιατρών καθηγητών και άλλων καθωσπρεπικών επαγγελμάτων. Με αποτέλεσμα να παραμένουν οι αγροί χέρσοι ή στην καλύτερη περίπτωση να εργάζονται εκεί οι σκλάβοι μετανάστες για ένα κομμάτι ψωμί. Το θέμα είναι
  μεγάλο και σοβαρό. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να πάρουν θέση και να κατευθύνουν τους νέους όχι εκεί που επιθυμούν οι γονείς για λόγους γοήτρου
  και μόνο αλλά εκεί που επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες κάθε τόπου και κυρίως οι μελλοντικές οικονομικές συνθήκες κάθε περιοχής.

 4. Σωτήρης Γλυκός says:

  ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ

  Θα ήθελα να υπενθυμίσω προς τους φίλους Ευρωπαίους.
  Άγγλους, Γάλλους , Βέλγους Ολλανδούς , Δανούς κ.α, οι οποίοι στο Β. παγκόσμιο πόλεμο έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια τους ,λούφαξαν σαν τα σκουλήκια στις φωλιές τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, όταν ο άξονας τους έπιασε στον ύπνο και τους υποδούλωσε μέσα σε λίγες ημέρες. Τότε που η γερμανική μπότα σάρωνε όλη την Ευρώπη και καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν ύψωνε τον ανάστημά της , στα στρατεύματα του Χίτλερ και του Μουσολίνι . Η μόνη χώρα που βροντοφώναξε το ηρωικό ΟΧΙ, ήταν μονάχα η μικρή Ελλάδα , με ηγέτη τον Ιωάννη Μεταξά. Μια μικρή χώρα που είπε «Όχι» στον Μουσολίνι και ο ελληνικός στρατός πολέμησε ηρωικά πάνω στα αλβανικά βουνά και πέταξε στη θάλασσα έναν στρατό πεντακοσίων χιλιάδων, άρτια εξοπλισμένων ανδρών. Εκείνη την τραγική εποχή , όλοι οι Ευρωπαίοι έτρεμαν μόνο στο άκουσμα της περιβόητης ΒΕΡΜΑΧΤ.
  deutsche wermacht Γερμανική αμυντική δύναμη στρατού ξηράς ,θαλάσσης και αέρος. Την εποχή εκείνη στον άξονα
  συμμετείχαν οι χώρες : Γερμανία , Ιταλία , Ιαπωνία , Φιλανδία ,Ρουμανία, Ουγγαρία ,Σλοβακία ,Βουλγαρία και Ισπανία.
  Η μικρή Ελλάδα λοιπόν ,αναπτέρωσε το ηθικό όλων των πολιτισμένων λαών που ήθελαν την ελευθερία τους και πίστευαν πως η Γερμανία είναι χώρα αήττητη. Μάλιστα,
  πολλοί ηγέτες των κρατών της Ευρώπης της εποχής εκείνης , βλέποντας την ηρωική Ελλάδα να αντιστέκεται σθεναρά και να νικά αυτούς που θέλησαν να την υποτάξουν , αναπτερώθηκε το ηθικό τους και βρήκαν την τόλμη να μιλήσουν δημόσια και να βροντοφωνάξουν: Ουίνστον Τσώρτσιλ Πρωθυπουργός της Αγγλίας Είπε : «Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν Ήρωες. Εις το έξης θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν ΄Ελληνες. »Και ο ίδιος συνέχισε: «Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη».

  «Από όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, εκείνοι που πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφησαν το θάνατο. Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι ήσαν μόνο οι Έλληνες,»
  Αδόλφος Χίτλερ.

  Όταν νικήσουμε, θα μπούμε στη Βουλγαρία ως τιμωροί, στη Γιουγκοσλαβία ως ελευθερωτές και στην Ελλάδα ως προσκυνητές ..
  Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τσουκασβίλι με το ψευδώνυμο Στάλιν.
  «Εάν οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν το γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε.»
  Στρατηγός Ζούκοφ (Σοβιετική Ένωση)
  «Πολεμήσατε άοπλοι εναντίον πάνοπλων και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και επικρατήσατε. Δεν ήταν δυνατόν να γίνει αλλιώς διότι είστε Έλληνες. Κερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι θα σας ευγνωμονούμε»
  Ραδιοφωνικός Σταθμός Μόσχας.

  ……….. «Θά μοιρασθώμεν την κοινή Νίκη» …….δήλωνε πριν από 75 χρόνια προς τον ελληνικό λαό ο Ουίστον Τσώρτσιλ και αντί της μοιρασιάς και της επιστροφής των κλεμμένων, δεν μας δόθηκαν ούτε οι αποζημιώσεις που δικαιούμεθα για τις καταστροφές που είχε προξενήσει στη χώρα μας ο γερμανικός και ιταλικός στρατός . Ενώ άλλες χώρες που το έβαλαν στα πόδια και λούφαξαν ηττημένοι στο καβούκι τους, έλαβαν από το γερμανικό κράτος μέρος των αποζημιώσεων . Και το περίεργο είναι ότι αυτοί που έλαβαν τις αποζημιώσεις , μας απειλούν σήμερα ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη .Ποιοι το λένε αυτό; Εκείνοι που ο Χίτλερ τους ποδοπάτησε σαν σκουλίκια και απέκτησαν την ελευθερία τους χάριν της τόλμης και της ανδρείας του ελληνικού λαού, όπως ομολόγησαν οι νικητές αλλά και οι ηττημένοι εκείνης της ηρωικής εποχής . Θα πετάξουν έξω από την Ευρώπη αυτούς που δημιούργησαν την Ευρώπη…..Αυτούς που δίδαξαν στους Ευρωπαίους πολιτισμό. Δηλαδή τους Έλληνες. Αλλά τα σχέδια των ευρωπαίων και των Αμερικανών είναι άλλα. Την Ελλάδα δεν την θέλουν στη μοιρασιά γι αυτό σχεδίασαν τον οικονομικό αφανισμό της. Υπάρχει σχέδιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «Δ.Ν.Τ» που απεργάζονται από χρόνια και που στοχεύουν τον ορυκτό πλούτο που κρύβει το υπέδαφος της χώρας μας να τον αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί . Από μία και μόνο πυγή, αναφέρει σε έκθεσή του ο διεθνούς φήμης γεωλόγος καθηγητής πανεπιστημίου του Καναδά Αντώνης Φώσκολος , μπορούν να κινηθούν τα αυτοκίνητα όλης της Ευρώπης για 10.000 χρόνια. Αξιοσημείωτο επίσης είναι
  το νέο του βιβλίο με τίτλο «showdown» του Γερμανού χρηματιστή και συγγραφέα Ντίρκ Μιούλερ που Γράφει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα κρύβει στο υπέδαφός της έναν ανεπανάληπτο θησαυρό που μπορεί να υπολογισθεί ως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη σε παγκόσμια κλίμακα.»Ο 2ος Πρόεδρος των Η.Π.Α Τζον Άνταμς είχε
  ευφυώς αναφέρει στην εποχή του. «Αν θες να υποτάξεις μία χώρα υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι το σπαθί και ο δεύτερος το χρέος» Την Ελλάδα την έχουν χρεώσει
  μεθοδευμένα και συστηματικά επί σειρά ετών , «Τσοβόλα δώστα όλα» βροντοφώναζε ο μέγας οικονομολόγος Ανδρέας Παπανδρέου…προς τον υπουργό οικονομικών και οι Έλληνες ζητωκραύγαζαν για την γαλαντομία του μεγαλοφυούς οικονομολόγου…που σκορπούσε αφειδώς δανικό χρήμα.
  Δύο είναι οι υπεύθυνοι – κατά την ταπεινή μου άποψη-για …. την οικονομική κατάντια που έχει περιέλθει η Ελλάδα. Ο ανεξέλεγκτος Τύπος, έντυπος και ηλεκτρονικός που έχει υποτάξει τις τρεις θεσμοθετημένες εξουσίες Νομοθετική εκτελεστική και Δικαστική που διαφεντεύει σήμερα τους πάντες και τα πάντα και οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια .Αλλά η μεγαλύτερη ατυχία που θα πρέπει να υπερτονιστεί είναι το ότι η χώρα μας στερείται ενός πραγματικού Ηγέτη με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτή την περίοδο η Χώρα μας βρίσκεται πισθάγκωνα δεμένη ,πιεζόμενη μάλιστα να υπογράψει η ίδια την καταδίκη της, σε ισόβιο οικονομικό μαρασμό.
  Τα συμπεράσματα δικά σας..

  ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΛΥΚΟΣ
  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
  captainsot@gmail.com
  κιν 6978175457

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.