Επανακατάθεση αιτήματος για σύγκληση δημοτικού συμβουλίου

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 19998/12-8-2014
Προς: Τον Δήμαρχο Ωρωπού κο Οικονομάκο Ιωάννη, το πρόεδρο του Δ.Σ. κο Ανυφαντή Κωνσταντίνο, τον δημοτικό σύμβουλο κο Ρούσση Θωμά
Κοινοποίηση: Δημοτικούς συμβούλους Ωρωπού
Θέμα: Επανακατάθεση των αιτημάτων για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέματα την εγκατάσταση βιομηχανιών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (εργοστάσια «βιομάζας») στον Αυλώνα καθώς και την εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς

Επανερχόμαστε στο αίτημα μας για σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου με θέματα την εγκατάσταση βιομηχανιών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (εργοστάσια «βιομάζας») στον Αυλώνα καθώς και για την εγγραφή των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2014-2015. Σας θυμίζουμε ότι ήδη σας έχουμε υποβάλλει αντίστοιχα αιτήματα για σύγκληση δημοτικών συμβουλίων τόσο για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας στον Αυλώνα (αρ. πρωτ. 18526/25-7-2014), όσο και για τους παιδικούς σταθμούς (αρ. πρωτ. 18379/23-7-2014).
Θεωρούμε την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου ύψιστης σημασίας καθώς ήδη η ΓΑΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΕΝΝΕΑ ΕΠΕ σήμερα προχωράει στην δημιουργία εγκαταστάσεων στη θέση ΜΑΝΤΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ή ΤΣΟΥΜΠΑ στον Αυλώνα, ενάντια και στις ομόφωνες αποφάσεις 105 & 173/2013 του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού. Επιπλέον υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να παρέλθουν τα χρονικά όρια για προσφυγή στα αρμόδια όργανα και δικαστήρια έτσι ώστε να εμποδίσουμε την εγκατάσταση των μονάδων αυτών.
Επιπλέον, στις 4/8/2014 ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την εγγραφή νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Τα οριστικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τέλος Αυγούστου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία περισσότερα από 40.000 νήπια πανελλαδικά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών. Στον δήμο μας σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 240 αιτήσεις εγγραφών, ενώ με την μείωση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προβλέπεται να εξυπηρετηθούν περίπου 165-170 νήπια. Δηλαδή, περίπου 70-80 νήπια θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, χωρίς να υπολογιστούν και τα νήπια που αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς λόγο του απαράδεκτου κανονισμού λειτουργίας.

Για τους λόγους αυτούς, επανακαταθέτουμε τα αιτήματα μας και απαιτούμε την σύγκληση δημοτικού συμβουλίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Κ.Κ.Ε.

Χασιώτης Μιχάλης

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.