Πετυχημένη συνάντηση Γ. Γιασημάκη και Β.Οικονόμου, με τον υπουργό υγείας Μ. Βορίδη για θέματα υγείας στο δήμο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 6/08/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Δυναμικής Πολιτείας Γιώργου Γιασημάκη, καιτου Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Οικονόμου με τον Υπουργό Υγείας Μ.Βορίδη και με τον Γενικό Γραμματέα Β. Κοντοζαμάνη , με θέμα τα προβλήματα στο τομέα Υγείας του Δήμου Ωρωπού.
Επισημάνθηκαν τα προβλήματα  στην ηγεσία του Υπουργείου και ζητήθηκαν λύσεις στα παρακάτω:
Α) Προκειμένου να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου ,με 24 λειτουργία και εφημερία καθημερινά, αλλά και των 4 περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου μας (Σ. Ωρωπού, Αφιδνών, Αυλώνα, Καλάμου), ζητήθηκε η στελέχωσή τους , εκτός από τους ήδη υπάρχοντες 3 ιατρούς Γενικής Ιατρικής, με ακόμη 5 Ιατρούς , γενικής Ιατρικής και Παθολογίας.
Επ αυτού ο Υπουργός απάντησε θετικά, λέγοντας ότι έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις των 2 επικουρικών Ιατρών και σύντομα θα έρθουν στο Κ.Υ Καπανδριτίου, καθώς επίσης και 3 Γεν. Ιατρών-Παθολόγων του πρώην ΕΟΠΥΥ.
Τόνισε ακόμα ότι θα δοθεί 6μηνη παράταση στη θητεία των 2 Επικουρικών Ιατρών που υπηρετούν ήδη στο Κ.Υ (Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής).
Επίσης θα παραταθεί η θητεία του Γενικού Ιατρού, που υπηρετεί με απόσπαση στο Κ.Υ Καπανδρίτιου.
Β) Επισημάνθηκε το πρόβλημα το οποίο  θα δημιουργηθεί, στην λειτουργία του Κ.Υ Καπανδριτίου, με την συνταξιοδότηση των Ιατρών του Ακτινολογικού και του Μικροβιολογικού τμήματος, με κίνδυνο να σταματήσουν να λειτουργούν τα εργαστηριακά τμήματα του Κ.Υ ,με ότι αυτό συνεπάγεται και ζητήθηκε από τον Υπουργό να ληφθεί μέριμνα πριν την αποχώρησή τους, γεγονός το οποίο τον βρήκε απόλυτα σύμφωνο .
Γ) Τέλος σχετικά με το Περ.Ιατρείο της Σκ. Ωρωπού, ζητήθηκε η αναβάθμιση του , με επέκταση των εγκαταστάσεων του(προσθήκη αιθουσών),στον ήδη υπάρχοντα χώρο που λειτουργεί σήμερα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα 4 Ιατρεία, καθώς επίσης και η στελέχωση του με Ιατρούς του πρώην ΕΟΠΥΥ(σήμερα ΠΕΔΥ),που εξακολουθούν να υπηρετούν στον Ωρωπό ,προχωρώντας άμεσα στην αξιολόγησή τους. Και σε αυτό το αίτημα, ο Υπουργός ήταν απόλυτα σύμφωνος και δεσμεύτηκε να κινηθεί άμεσα, προκειμένου να το ικανοποιήσει.
Ο Γιώργος Γιασημάκης, με την κίνηση του αυτή ,αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως το μόνο που τον απασχολεί είναι τα προβλήματα της περιοχής μας και η επίλυση τους, χωρίς να τα συνδέει με το αν είναι στην Διοίκηση ή όχι.
Άλλωστε σε θέματα Υγείας (σαν Ιατρός ο ίδιος του Κ.Υ Καπανδριτίου), έχει αποδείξει και στο παρελθόν την ευαισθησία του και το ενδιαφέρον του και έχει δώσει μάχες προκειμένου να δοθούν λύσεις .

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

3 Responses to Πετυχημένη συνάντηση Γ. Γιασημάκη και Β.Οικονόμου, με τον υπουργό υγείας Μ. Βορίδη για θέματα υγείας στο δήμο!

 1. Ανώνυμος says:

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΑΧΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ(ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΟ ) ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΡΑΞΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Κ. ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ. ΒΟΡΙΔΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ Κ. ΒΟΡΙΔΗ ΟΤΙ ΤΟ Π. ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΠΑΝΤΟΥ , ΜΗΠΩΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΒΟΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΧΩΡΟ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ (ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ) ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.
  ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡ. ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ
  Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

 2. Ασυμβίβαστος says:

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
  μ

 3. Ελεύθερος Σκοπευτής says:

  Με αφορμή την παρούσα ανάρτηση,ήθελα να ρωτήσω, η εν λόγω
  συνάντηση έγινε μετά τη συνάντηση που είχε ο Κος ΡΟΥΣΣΗΣ με
  τον ίδιο Υπουργό;
  Σχετική η από 22-7-2014 ανάρτηση της maximipoli……
  Ποίον ή ποίους πρέπει να συγχαρούμε;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.