Μια τραγική εικόνα, που «φωτογραφίζει» τη σημερινή δημοτική αρχή…

Όταν τα πανέμορφα ελάφια της λίμνης Μπελέτσι στην Πάρνηθα, αφήνονταν στη φροντίδα του δήμου Ωρωπού, κανείς δεν περίμενε πως θα είχαμε μπροστά μας σήμερα αυτήν την τραγική εικόνα! Μετά από πολύ σκέψη και με μεγάλη μας λύπη, σας την παρουσιάζουμε!

 

Από τα οκτώ ελάφια της λίμνης, ένα έχει μείνει μόνο, ενώ ένα βρίσκεται πνιγμένο στα βρόμικα νερά της λίμνης! Η εικόνα αυτή, δυστυχώς, είναι δημιούργημα μιας δημοτικής αρχής, που δεν έχει καμία ευαισθησία σε τίποτα και ειδικά σε ό,τι δεν έχει τη δυνατότητα να την ψηφίσει… Και ένα απ’ αυτά είναι και το περιβάλλον, με τα πανέμορφα αυτά ζώα της λίμνης, χαρά των παιδιών που τα επισκέπτονταν.

Να σημειώσουμε μόνο, πως τα κλειδιά για τον χώρο που ζούσαν τα ελάφια αυτά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, βρίσκονταν στα χέρια του αντιδημάρχου Αφιδνών.

Να θυμίσουμε όμως και ένα δημοσίευμά μας στις 18 Ιουλίου 2013, με τίτλο «ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και για τα τα πανέμορφα ελάφια της λίμνης «ΜΠΕΛΕΤΣΙ» της Ιπποκρατείου Πολιτείας», που ήθελε να προλάβει αυτήν την τραγική κατάληξη:

Το καταστροφικό πέρασμα της διοίκησης Οικονομάκου από τον Ωρωπό, έχει και παράπλευρες απώλειες! Μια απ’ αυτές είναι και τα πανέμορφα ελάφια της λίμνης «ΜΠΕΛΕΤΣΙ» της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Ο δήμος, παρά τις τρεις (3) επιστολές από το σύλλογο οικιστών της Ι.Π., παραμένει αδιάφορος και τα ζώα αυτά συντηρούνται από τις φιλότιμες προσφορές των κατοίκων της περιοχής. Ενδεικτική της αδιαφορίας που δείχνει ο δήμος, είναι η 3η επιστολή του συλλόγου:

«Αγαπητοί κύριοι,

Σε συνέχεια των εγγράφων που σας είχαμε στείλει στις 23-05-2013 και στις 13-06-2013 και δεν έχουμε πάρει ως τώρα απάντηση, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Ωρωπού ακόμα δεν έχει δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα τροφής των εσώκλειστων ζώων στην λίμνη Μπελέτσι!!!

Οι οικογένειες Μ. Αγγελόπουλου και Α. Χατζητζάνου αυτή την φορά έχουν αναλάβει προσωρινά με δικά τους έξοδα την διατροφή των ζώων για το μήνα Ιούλιο, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να βρεθεί ανάδοχος για τον υπόλοιπο καιρό.  Υπενθυμίζουμε ότι ο σύλλογος ανάλαβε αποκλειστικά με δικά του την διατροφή για τον μήνα Ιούνιο.

Το αποτέλεσμα της μη σίτισης των ζώων είναι αυτονόητο και οι εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν από διάφορους φορείς και φιλοζωικούς οργανισμούς για τον Δήμο θα είναι αρνητικές και επιζήμιες.  Ο Σύλλογος μας προτίθεται να κοινοποιήσει άμεσα όλες τις επιστολές σε αρμόδιους οργανισμούς και φορείς.

Εφιστούμε και πάλι την άμεση αντιμετώπιση από τον Δήμο Ωρωπού και το Κοινοτικό Διαμέρισμα Αφιδνών».

This entry was posted in ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Bookmark the permalink.

7 Responses to Μια τραγική εικόνα, που «φωτογραφίζει» τη σημερινή δημοτική αρχή…

 1. ΑΝΟΝΥΜΟΣ says:

  δεν μπορει να ασχοληθει με τα ελαφια .εχει αφοσιωθει με τα καμμενα εκει θα παρει κανεναν ψηφο.αισχοσ!!!!

 2. νικος says:

  κακομοιρη ανωνυμε απο την τσεπη του ο ανθρωπος τα ταιζει τοσο καιρο , μονο χολη βγαζεις , εως ποτε θα δινει απο την τσεπη του?

 3. παναγιωτου γεωργιος says:

  καλα ρε λεφταδες της ιπποκρατειου πολιτειας που ειστε? Μονο φρου φρου και αρωματα και τιποτα αλλο. Απο λιγο να δινατε ολοι δεν θα ειχατε αναγκη κανενα δημαρχο η αντιδημαρχο αλλα καβουρια στην τσεπη

 4. ΑΝΩΝΙΜΟΣ says:

  απο την τεπη του !!! η εικονα ειναι η απαντηση.

 5. Ανώνυμος says:

  ο αχρ……………..δη……………….!!!!!!!!!!!

 6. Ιουλία Μικελοπούλου says:

  Είναι πολύ εύκολο να κατηγορούμε. Προς ενημερώσή σου λοιπόν, γιατί ως γνωστόν η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας, τα ελάφια τα ταίζαμε καθημερινά. Όμως τα κλουβιά τους ήταν κλειδωμένα και τα από τα σύρματα δεν χωρούσαν αυτά που θέλαμε να τους δώσουμε. Τους τα πετάγαμε πάνω από τα σύρματα…. Νερό πώς θα τους δίναμε;; Πώς θα τα καθαρίζαμε από τις ακαθαρσίες τους αφού δεν είχαμε κλειδιά;;;; Βουλιάζανε μέσα στις ακαθαρσίες τους..! Διψούσαν και τα βλέπαμε καθημερινά να υποφέρουν. Τα αρσενικά ελάφια μέσα στο κλουβί ήταν…4. Πράγμα ανεπίτρεπτο γιατί μαλώναν συνέχεια και μάτωναν το ένα το άλλο με τα κέρατα…

  Από λόγια λοιπόν και κομπλεξισμούς είσαι φουλ μεσιέ Παναγιώτου. Από μυαλό όμως για τα… αυτονόητα μάλλον υστερείς!

 7. Ανώνυμος says:

  ΠΡΟΣ παναγιωτου γεωργιος:
  Είσαι και σε Διοικητικό Συμβούλιο Ομίλου για το 2013 βλέπω…. τι να πω για το επίπεδό και το κόμπλέξ σου?
  Κλασικός ….Έλλήνας…που κρίνει αλλους από τον καναπέ $%^@^#$&
  Κοίτα ρε άσχετε το βασικό πρόβλημα ότι είναι τα κακόμοιρα ελαφάκια και η κατάντια του τόπου μας.
  Τώρα κάνε εσύ ΤΑΜΕΙΟ στο ΔΣ … και άραξε μετά σε καφετέριες μαζί με άλλους ΑΧδελφιστές φίλους σου και ξαναέλα το βραδάκι σε διαφόρα site και βγάλεις το κόμπλεξ σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.