Η «maximipoli.gr» δίνει βήμα στον πολίτη με θέσεις, απόψεις και προτάσεις

Με την απόφαση της «ΔΗ.Σ.Ω.» να μην διεκδικήσει αυτόνομα την επόμενη δημοτική αρχή και με τις προσπάθειες της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, άρχισε ουσιαστικά η νέα προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν το Μάιο του επόμενου χρόνου. Δηλαδή σε κάτι λιγότερο από 8 μήνες και  ίσως με τις παρεμβάσεις του φημολογούμενου νέου εκλογικού συστήματος, θα αντιπροσωπευτεί πιο αξιόπιστα η βούληση των πολιτών.

Αυτή τη φορά υπάρχει μια πολύ πιο καθαρή εικόνα για το τι σημαίνει «Καλλικράτης» με τις συνενώσεις του, για το ποιες είναι οι προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών που έχασαν την αυτοδιάθεσή τους  και πως μπορούν να προωθηθούν γρήγορες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθημερινότητα του δημότη και ιδιαίτερα η κοινωνική του στήριξη από την όποια νέα δημοτική αρχή.

Μέσα σε ένα κλίμα ήπιας δημιουργικής αντιπαλότητας, στην οποία θα πρέπει να πρωταγωνιστεί ο ορθός πολιτικός λόγος με αντικειμενικές διαπιστώσεις και εφικτές προτάσεις, η «maximipoli.gr» θα δώσει βήμα και σε θέσεις, απόψεις και προτάσεις πολιτών, θεματοποιώντας αυτές, με τη μόνη δέσμευση, ο λόγος τους -και καταγγελτικός να είναι- να μην περιέχει προσωπικές επιθέσεις και όσο είναι εφικτό, να εξυπηρετεί το σχεδιασμό των δημοτικών παρατάξεων.

Οι θέσεις και οι απόψεις των αναγνωστών μας, θα στέλνονται στο email μας: maximipoli@gmail.com  ή για όσους θέλουν να κρατούν την ανωνυμία τους, με μορφή σχολίου και με την ένδειξη ΘΕΣΗ, ΑΠΟΨΗ, ΠΡΟΤΑΣΗ. Επίσης, σχόλια σε θέματα που δημοσιοποιούνται ΔΕΝ θα αναρτώνται, αν είναι υβριστικά και στρέφονται κατά προσώπων.

“maximipoli.gr”

This entry was posted in Θέματα. Bookmark the permalink.

4 Responses to Η «maximipoli.gr» δίνει βήμα στον πολίτη με θέσεις, απόψεις και προτάσεις

 1. Ανώνυμος says:

  Αγαπητή maximipoli
  Βρίσκω την πρωτοβουλία σας αυτή πάρα πολύ καλή και σας συγχαίρω
  δημοσίως.
  Όπως πολύ καλά γράφετε, υβριστικά σχόλια και σχόλια λάσπης στο
  πρόσωπο κάποιου δεν πρέπει να δημοσιεύονται.
  Ας κρατήσουμε για πρώτη ίσως φορά το επίπεδο της όποιας πολιτικής
  αντιπαλότητας ψηλά. ΟΛΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΠ’ ΑΥΤΟ.

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Έλλειμμα δημοκρατίας στις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Ωρωπού

  Η συγκρότηση και λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων,είναι ένα κύτταρο δημοκρατίας,δεν είναι κάτι το ευκαιριακό με ένα «μεγάλο αρχηγό» λίγους «οπλαρχηγούς»και πίσω τους οι σκύλοι.Η λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων διέπεται από καταστατικές λειτουργίες δεσμευτικές για τους εθελοντικά συμμετέχοντες ,αποδεχόμενοι την ιδρυτική διακήρυξη και τις αρχές της δημοτικής παράταξης.Αρα τα όποια προβλήματα αναδεικνύονται εντός του Δήμου και όχι μόνο είναι τα σημεία διαλόγου,προβληματισμού και ανακαθορισμού των όποιων θεμάτων προκύπτουν,μεσα από συλογικές διδικασίες.Οι εποχή ενος ανδρός εχει παρέλθει.
  Η κάθε Δημοτική παράταξη λογικά,πρέπει να εκφράζει ένα ιδιαίτερο ρεύμα αντιλήψεων …..αν λέω,αν εκφράζει………μάλλον βασικός τους στόχος είναι η προώθηση συμφερόντων ,προσωπικών φιλοδοξιών και προσδοκιών
  Οι δημοτικές παρατάξεις μέσα από τα συλλογικά τους όργανα παράγουν πολιτική,αναπτύσσουν δράσεις ,αναδεικνύουν προβλήματα και προωθούν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου.Πού είναι οι πρωτοβουλίες και τα δίκτυα αλληλεγγύης;;;;
  -Πότε και ποια δημοτική παράταξη στο Δήμο Ωρωπού μέσα από συλλογικότητες και δημοκρατικές λειτουργίες ανέδειξε και προώθησε κάποιο πρόβλημα;;;;;;;;;;

  -Το «όραμα» του κ. Οικονομάκου συνεδρίασε αναγκαστικά μια φορά γιά να διαγράψει τον κ.Γιαμαρέλο.Η «Δυναμική πολιτεία» του κ.Γιασημάκη ποτέ,η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία»του κ.Λίτσα ποτέ……μόνο τώρα για να μοιράσουμε την καρέκλα του αρχηγού.
  Πότε και που μια δημοτική παράταξη προκάλεσε έστω και σε ένα χωριό του Δήμου μας μια δημόσια συζήτηση για τα όποια προβλήματα;;;;;;;;;ποτέ!!!!!!!!!!Μοναδική περίπτωση η ΔΗΣΩ του κ.Οικονόμου,προσπάθησε να λειτουργήσει μέσα από θεσμικούς κανόνες αλλά χάθηκε στα εκλογικά παζάρια του αρχηγού της για προσωπικό όφελος,απλά ένας καλός εκλογικός μηχανισμός του Βασιλάκη.
  Έρχονται σήμερα,μετά από την ανυπαρξία τριών χρόνων,να μας σώσουν!!!!!ποιοι ;;;;;;;;;;και από ποιούς;;;;;
  Τα τοπικά προβλήματα είναι βαθύτατα πολιτικά και άπτονται της φυσιογνωμίας των παρατάξεων,άλλα γιά ποιά φυσιογνωμία ,αφού ο μοναδικός σκοπός τους είναι η διαχείριση του μαγαζιού και η κατανομή ρόλων και εξουσίας,ερμαφρόδιτοι εναγκαλισμοί χωρίς αρχή μέση και τέλος χωρίς μπούσουλα.
  Την συμμέτοχη οι δημότες την θέλουν και την επιδιώκουν,είναι ο δρόμος για ένα νέο μέτωπο αντίστασης και πολιτικού αγώνα κόντρα στο παλαιό ,το σάπιο και το διεφθαρμένο.

  Ο Δήμος δεν είναι τα έργα και οι εργολαβίες άλλα οι δημότες.Η ανατροπή αυτών των λογικών είναι αναγκαία όσο ποτέ,οι βλαχοδήμαρχοι της γραβάτας καί του κοστουμιού είναι άνθρωποι τους χθες.

 3. ανώνυμος says:

  Προς ανώνυμο 11:26
  Όταν λες την μισή αλήθεια είναι χειρότερο από το να λες ένα ολόκληρο ψέμα. Αλήθεια λες λοιπόν, όταν λες ότι δεν λειτούργησαν οι δημοτικές παρατάξεις αυτά τα 3 χρόνια και η πραγματικότητα σε οδηγεί να πεις αναγκαστικά την αλήθεια για τη ΔΗΣΩ. Και αυτό γιατί η ΔΗΣΩ θέλεις δε θέλεις έκανε συνέδριο (2010) , έκτακτο συνέδριο (2013) εξέλεξε όλα τα όργανα της καθόλη τη διάρκεια των 3 ετών λειτουργίας της , διοργάνωσε ημερίδες (Καπανδρίτι, Κάλαμος, Ωρωπός ) πρωτοβουλίες εθελοντισμού (Αμφιάρειο , παραλία Ωρωπού) και πολλά άλλα που όμως δεν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους τοπικούς ήρωες (παράγοντες) των χωριών μας. Και φυσικά ο εκλεγμένος 6 (!!!) φορές Βουλευτής «Βασιλάκης» δεν εξαρτιόταν ποτέ από τη ΔΗΣΩ για την πολιτική του καριέρα έτσι ώστε να την …χρησιμοποιήσει αναλόγως!! Βέβαια το παροιμιώδες κόλλημα που κατατρέχει κάποιους με την περίπτωση του, δεν τους επιτρέπει ούτε τα αυτονόητα να παραδεχθούν ούτε το μεγάλο τους πρόβλημα να αναγνωρίσουν…
  Δεν πειράζει , κάποια στιγμή θα αποχωρήσει κι’ αυτός από την ενεργό πολιτική μετά από τόσα χρόνια παρουσίας και θα ηρεμήσουν κι’ αυτά τα καλόπαιδα!! Ή όχι;;;

 4. Ανώνυμος says:

  eno esy kathe mera tha kaneis synedriaseis 11.26.
  oU OU OU OU OU OU OU OU

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.