Άρον – άρον σταύρωσον… τις Αφίδναις!!! Παρουσιάζουμε ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη ΜΕΛΕΤΗ της Φάσης Α΄ του ΣΧΟΟΑΠ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών της 25 Ιουλίου 2013 και χωρίς να αποτελεί θέμα της ημερησίας διάταξης «η έγκριση της μελέτης της Φάσης Α΄ του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών», πραγματοποιήθηκε 4ωρη συζήτησηενημέρωση σχετικά μ΄ αυτό !!!.

Παρόντες ο Αντιδήμαρχος κ. Β. Ηλιάσκος, ο επικεφαλής του μείζονος συνδυασμού της αντιπολίτευσης κ. Κ. Λίτσας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Μ. Χασιώτης και Γ. Αρμυριώτης, πρόεδροι συλλόγων της περιοχής ΣΟΙΠ & ΑΦΙΔΝΕΣ 2000, ειδικοί επιστήμονες και αρκετοί κάτοικοι όσοι δηλαδή συγκυριακά μπόρεσαν να πληροφορηθούν για το καυτό θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η όλη διαδικασία διεξάγεται από τη Δημοτική Αρχή ανορθόδοξα και με μυστικοπάθεια σε ότι έχει σχέση με τη δημοσιότητα και τη διαβούλευση του σημαντικότατου αυτού θέματος, το οποίο αφορά τις ζωές των 3650 δημοτών – κατοίκων των 6 οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας και θα επηρεάσει τις αξίες των περιουσιών ενός σημαντικού αριθμού δημοτών για τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 3 συναντήσεις των μελετητών με τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας και επιλεγμένο κοινό, χωρίς ποτέ να έχει προηγηθεί ανακοίνωση – ειδοποίηση μέσω του πολυδάπανου επισήμου ιστοτόπου του Δήμου Ωρωπού. Ίδια συσκότιση υπάρχει και επί της δημοσιότητας του περιεχομένου της μελέτης της Φάσης Α΄ του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών που δεν έχει αναρτηθεί για ενημέρωση των ενδιαφερομένων στον ιστότοπο του Δήμου.

Η (άτυπη;) διαδικασία του χθεσινού συμβούλιου κατέληξε σε πλήρες αδιέξοδο από την επιμονή των τοπικών συμβούλων της συμπολίτευσης και των μελετητών να εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη ως έχει, χωρίς να γίνουν οι εξόφθαλμα αναγκαίες διορθώσεις σ΄ ότι αφορά τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ανακρίβειες της υφιστάμενης μελέτης. Η μόνη υποχώρηση τους ήταν να συμπεριλάβουν στην μελέτη λίστα με τις παρατηρήσεις – επισημάνσεις – λάθη ως παράρτημα αλλά χωρίς να ενσωματώσουν τις διορθώσεις στο σώμα της μελέτης !!!

Αξιομνημόνευτη λεπτομέρεια, ενώ έγινε συζήτηση και προτάθηκε η αναβολή της εισαγωγής του θέματος σε συνεδρίαση στις 10 Αυγούστου 2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με το σκεπτικό τουλάχιστον της διόρθωσης των λανθασμένων ορίων του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας σε βάρος του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, σήμερα φημολογείται στα πλαίσια ενός απίστευτου «ράλι» ταχύτητας και υψηλής αποτελεσματικότητας πρωτόγνωρων χαρακτηριστικών για τα δεδομένα του Δήμου, ότι θα εισαχθεί ως έχει για έγκριση τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, μέσα στην κάρδια του καλοκαιριού. Τελευταίες πληροφορίες θέλουν το τοπικό συμβούλιο να μην δίνει ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ για την επιτροπή ποιότητας ζωής της Δευτέρας.

Για τις ελλείψεις της μελέτης (ΕΔΩ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΟΟΑΠ ΑΦΙΔΝΩΝ Α)μπορείτε να ενημερωθείτε από τις προηγούμενες αναρτήσεις, τις επιστολές παρέμβασης συλλόγων, κατοίκων και δημοτών αλλά συγκρατείστε τα τέσσερα (4) κύρια σημεία που πιθανόν δικαιολογούν το ασυγκράτητο ενδιαφέρον ορισμένων μέσα σε καλοκαιρινό καύσωνα:

  • Η επαναφορά της υλοποίησης του τεχνολογικού πάρκου ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ, που μόλις πριν ένα χρόνο (2012) ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα ίδρυσης του πάρκου.
  • Η παράνομη, αντίθετα και κατά παράβαση των προβλέψεων του ν.4030/2011 που είναι δεσμία υποχρέωση του Δήμου εντός ορισμένου χρόνου να τις είχε ήδη υλοποιήσει για την εντός σχεδίου περιοχή του οικοδομικού συνεταιρισμού «ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΣΥΝΠΕ, λάθος !!! καταγραφή ποσοστών κατασκευής των έργων υποδομής (οδικού δικτύου, δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού κλπ) στον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας που δόθηκαν σύμφωνα με τα λεγόμενα της εκπροσώπου του μελετητικού γραφείου σε κατ’ ίδιαν συνάντηση από τον παραιτηθέντα «πρόεδρο» του Συνεταιρισμού Υγειονομικών «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία» δηλαδή από έναν απλό ιδιώτη !!! .
  • Η εμμονή της επέκτασης του υπάρχοντος κοιμητηριού κατά παράβαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων και πέρα κάθε λογικής, καθώς και η αποφυγή πρότασης χωροθέτησης νέου, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το νέο κοιμητήριο του ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ στο ΝΔ όριο της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών .
  • Η μη ανάδειξη των έντονων διαφοροποιήσεων της ποιότητας ζωής των κατοίκων στους έξι οικισμούς της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών λόγω των μεγάλων διαφορών στα ποιοτικά πολεοδομικά χαρακτηριστικά τους. Οι μεγάλες διαφορές θα πρέπει να αμβλυνθούν για την αποφυγή μελλοντικών κοινωνικών εντάσεων στα πλαίσια της ενιαίας Δημοτικής Κοινότητας αφού ληφθούν υπόψη τα πρόσφατα πληθυσμιακά μεγέθη της απογράφης 2011 της ΕΛΣΤΑΤ .

Οι κατεπείγουσες διαδικασίες που η Δημοτική Αρχή επέλεξε για δικούς της λόγους πραγματικούς (;) ή προσχηματικούς να ακολουθήσει, για την έγκριση της μελέτης της Φάσης Α΄ του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και χωρίς να ενσωματωθούν οι επιβαλλόμενες διορθώσεις, εάν «περάσει» κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να βρει το κατάλληλο «φρένο» από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης ή συλλόγους της περιοχής που θα τολμήσουν.

Είναι πραγματικά ακατανόητη η προχειρότητα και η αβάσταχτη ελαφρότητα της αντιμετώπισης τόσο σοβαρών θεμάτων από τους καθ΄ ύλη αρμοδίους αιρετούς της Δημοτικής Αρχής, αλλά και η με έπαρση αντιμετώπιση κάθε άλλης τεκμηριωμένης άποψης, γνώμης και φωνής.

Η ακύρωση της απόφασης του Δ.Σ. με ένσταση στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής ή αίτηση ακύρωσης στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια αποτελεί μονόδρομο για σταμάτημα της αυθαιρεσίας και της καταπάτησης των θεσμοθετημένων νόμιμων διαδικασιών, για τους Δημοτικούς Συνδυασμούς και κυρίως αυτόν της μείζονος αντιπολίτευσης, που διαθέτουν διαφορετική προσέγγιση των κοινών και πραγματικά μπορούν και θέλουν ουσιαστικά να παρεμβαίνουν και όχι απλά και τυπικά μόνο να παρίστανται στο Δ.Σ. Ωρωπού.

Ένα τελευταίο ερώτημα για οποίους πραγματικά ενδιαφέρονται, οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών είναι νόμιμες καθώς είναι γνωστό ένα συγκεκριμένο μέλος του συστηματικά δεν συμμετέχει και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να έχει διαγραφεί και αντικατασταθεί;

Ο ΓΓ Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος γνωρίζει το σοβαρότατο αυτό θέμα και τις διαδικασίες, μεθοδεύσεις που ακολουθούνται ;

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.