Η τραγική εικόνα της Ιπποκρατείου Πολιτείας, αποτέλεσμα μιας τραγικής δημοτικής αρχής!

Τα αντλιοστάσια ανοιχτά στη διάθεση του… οποιουδήποτε!

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 10 Ιουλίου 2013, ο Γιώργος Γιασημάκης μίλησε στις ανακοινώσεις για την έλλειψη νερού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τότε πληροφορηθήκαμε από τον δήμαρχο, πως η βλάβη διορθώθηκε εκείνη την ημέρα! Η Ιπποκράτειος Πολιτεία όμως, εξακολουθεί και σήμερα ακόμη, να ταλαιπωρείται με πολλές και συχνές διακοπές στην ύδρευση! Τα αντλιοστάσια της περιοχής βρίσκονται, ακόμη και σήμερα, σε άθλια κατάσταση και ανοιχτά στον οποιοδήποτε. Δεν μπορεί να μιλάει ο αντιδήμαρχος για… δολιοφθορές! Μπορεί να μιλάει όμως για ολιγωρία ή βαριά αμέλεια της υπηρεσίας του δήμου στην οποία προΐσταται και έχει και την ευθύνη που του αναλογεί. 

Κάτοικοι της περιοχής μας είπαν, πως η ποσότητα του νερού που έρχεται στα αντλιοστάσια Α΄ και Β΄, είναι λιγότερη ακόμη και πριν τοποθετηθεί ένα «σωτήριο» μπούστερ στον καταθλιπτικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ, που πίστευαν πως θα έλυνε το πρόβλημα. Αιτία είναι ότι, έχουν μειώσει την πίεση για να μην υπερχειλίζει το Β΄ αντλιοστάσιο, του οποίου η αντλία των 150 κυβικών άντλησης, έχει αντικατασταθεί με αντλία 60  κυβικών! Για τον λόγο αυτό λειτουργεί και βοηθάει στην υδροδότηση της περιοχής και γεώτρηση, η οποία δουλεύει όλο το 24ωρο!!! Επίσης, το όλο δίκτυο είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, χωρίς φλοτέρ, χωρίς να δουλεύουν οι αυτοματισμοί και με καλώδια να κρέμονται χωρίς προορισμό!

Σήμερα, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, η Ιπποκράτειος Πολιτεία έμεινε χωρίς νερό!

Πίνακας δεξιά σε… αποσύνθεση και το καπάκι του αριστερά πάνω στον αγωγό!

Αριστερά η σταματημένη αντλία των 150 κυβικών άντλησης και δεξιά αυτή των 60…

Εδώ χύνονται χιλιάδες κυβικά νερού, όταν η 60άρα αντλία δεν μπορεί να στείλει παραπάνω το νερό που έρχεται.

Βλάβη στο δίκτυο και μάλιστα χωρίς καπάκι, που είναι εις γνώση των υπευθύνων του δήμου, εδώ και ένα χρόνο!

Αλλά για να κατανοήσει ο δημότης του Ωρωπού το μέγεθος της αλήθειας των λόγων των ανευθυνοϋπεύθυνων ανθρώπων της δημοτικής αρχής, ας δούμε τι απάντησαν τόσο ο αντιδήμαρχος Χρήστος Τσεκρετζής και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Λεμπούσης, στο ερώτημα του Γιώργου Γιασημάκη για τη λίμνη Μπελέτσι που αργοπεθαίνει μαζί με τους ζωντανούς οργανισμούς της, αφού καθε μέρα το νερό της λιγοστεύει! Και για τους δύο ανθρώπους της δημοτικής αρχής, στις 10 Ιουλίου 2013, η λίμνη δεν είχε πρόβλημα και είχε αντιμετωπιστεί η λειψυδρία της! Ακούστε τους στο βίντεο που παρουσιάζουμε και δείτε και τις σημερινές φωτογραφίες!

Τα «συγχαρητήρια» που έδωσε ο Γιώργος Γιασημάκης, θα διαπιστώσει πως ήταν… άνευ αντικειμένου!

This entry was posted in Άρθρα, Θέματα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.