Με τρίμηνη καθυστέρηση η «πρώτη» της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου

Ανδρέας Λέκκας και Κώστας Δέδες. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου, που ελπίζεται να της δώσουν νόημα ύπαρξης…

Εδέησε επιτέλους να συνεδριάσει η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου, χθες 28-3-2013. Ήταν η πρώτη της συνεδρίαση για το 2013 και δείχνει πόσο πολύ ενδιαφέρεται η δημοτική αρχή, για το αποτέλεσμα των εργασιών μιας τόσο καθοριστικής διοικητικής επιτροπής. Αλλά όπως αποδείχθηκε και στην πρώτη περίοδό της, με πρόεδρο το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο, οι σπουδαιότητά της έχει εγκλωβιστεί μακριά από την ποιότητα ζωής των δημοτών του Ωρωπού, μέσα στους προσωπικούς σχεδιασμούς κάποιων ανευθυνοϋπεύθυνων στελεχών, εκλεγμένων και μη.

Κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση, εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της επιτροπής ο Κώστας Δέδες, στέλεχος της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», οι γνώσεις του οποίου θα βοηθήσουν πολύ στις εργασίες της. Πρόεδρος, ως γνωστόν, αυτήν την περίοδο είναι ο Ανδρέας Λέκκας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να την λειτουργήσει σύμφωνα με το θεσμικό της ρόλο, αν βέβαια του το επιτρέψουν οι έχοντες τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις.

Ομόφωνα ψηφίστηκε η ετήσια έκθεση πεπραγμένων και έγινε συζήτηση για την ανάδειξη μιας πηγής στην Μαλακάσα, απέναντι από το κτίριο της κοινότητας, με αμφίβολη ποιότητα νερού.

Συζήτηση έγινε για την επέκταση του σχεδίου πόλης στον Αυλώνα και εγκρίθηκε η ανάρτησή του. Με πρόταση του Κώστα Δέδε, θα γίνουν συναντήσεις με τους κατοίκους για την ενημέρωσή τους. Ως μορφή πίεσης προς την Τ.Υ. του δήμου, έγινε και συζήτηση για το Γ.Π.Σ. Αυλώνα, ώστε να προχωρήσει τις διαδικασίες. Για τον Αυλώνα επίσης, αναφέρθηκαν και στην αναθεώρηση του σχεδίου του 1949 που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και σήμερα ζητείται η ένταξη του έργου.

Εντάξεις στο «Πράσινο Ταμείο» ζητήθηκαν για α) «απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και διατηρητέων κτηρίων στις πόλεις 13», β) «ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού 13» και γ) «προστασία και αναβάθμιση δασών 2013». Επίσης μίλησαν και για τοποθέτηση σχολικών φωτοβολταϊκών φαναριών, αξίας κατά τον Παναγιώτη Πέππα 900 ευρώ το ένα και για νομιμοποίηση του γηπέδου Καλάμου.

Να σημειώσουμε τέλος, πως ο Κώστας Δέδες κατέθεσε υπόμνημα θεμάτων προς συζήτηση στην επιτροπή, τα οποία είναι:

1. Λήψη απόφασης προς  διαβούλευση ΚΥΑ Κανονισμού χρήσης αιγιαλού και παραλίας από καταστήματα Υ/Ε . Έλεγχος νομικού πλαισίου.

2. Έλεγχος και λήψη αποφάσεων για την λειτουργία των λαϊκών αγορών.

3. Ορισμός δυο (2) μελών  για την επικαιροποίηση των εν εξελίξει μελετών Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τους μελετητές.

4. Λήψη απόφασης για την απόδοση της εισφοράς σε γη και σε χρήμα βάσει τον Ν.1337/1983 του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου.

5. Λήψη απόφασης για εκπόνηση συγκοινωνιακών – κυκλοφοριακών μελετών στους  α) Αγ. Αποστόλους  Δημοτικής Κοινότητας Κάλαμου, Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού.

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

9 Responses to Με τρίμηνη καθυστέρηση η «πρώτη» της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου

 1. Ανώνυμος says:

  edreas lekas vs kemal ataturk

 2. Ανώνυμος says:

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΘΕΣΗ.ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΟΥ ΛΙΤΣΑ.

 3. Ανώνυμος says:

  Ο ΝΤΑΟΥΝΙ-ΔΕΔΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΑΥ…..

 4. Ανώνυμος says:

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ (ΠΟΛΥ) ΛΙΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥ ΛΙΤΣΑ Ο ΚΟΣ ΔΕΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΤΕ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΛΑΘΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν’ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ …………

 5. Ανώνυμος says:

  Νταουνης δεν βάζεις πάλι την αδελφή σου στον πολιτιστικό έρχονται οι εκλογές και κάτι. Μπορεί να γίνει.τι λες;

 6. Ανώνυμος says:

  ΝΤΑΟΥΝΗΣ ΟΣΟ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ Ο ΗΛΙΑΣΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΘΑ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΠΠΑ;

 7. Ανώνυμος says:

  Η Μαρία του νταουνης – Δεδε υποψήφια. Με το Χασκο; Λέτε να τους δούμε χέρι -χέρι όπως παλιά;

 8. Ανώνυμος says:

  ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΡΩΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΤΟ ΚΩΣΤΑ ΔΕΔΕ.ΕΓΩ ΑΚΟΥΓΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΑ.ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΣΟ ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ.

 9. Ανώνυμος says:

  εχει πειραξει κανεναν ο νταουνηs ; η ζηλευετε επειδη ειναι νοικοκυρηs;μερικοι καναμε αγωνα για τον οικονομακο,τωρα θα φαει την σκονη μαs. μια χαρα ειναι οΚΩΣΤΑΣ σε ολα τα θεματα παρων και με αποψη… σε οποιον αρεσει..εξ αλλου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.