ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΚΑΛΑΣ: Όλα στο τραπέζι… και ο πρόεδρος στη… γωνία!

Χθες 29 Ιουλίου 2011, το τοπικό συμβούλιο της Σκάλας-Χαλκουτσίου, είχε συνεδρίαση, σπάζοντας το ρόδι της πρώτης ανεξαρτητοποίησης τοπικού συμβούλου από την πλειοψηφία. Αυτή του Γιώργου Ζαχαράτου, με ιδιαίτερη βαρύτητα για το «Όραμα Δημιουργίας» και τον αρχηγό του δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο, γιατί ο Γιώργος Ζαχαράτος, ήταν ίσως ο πρώτος άνθρωπος που καταγράφηκε στον κατάλογο υποψηφίων του συνδυασμού που σήμερα διοικεί τον Ωρωπό.

Με καταγγελτικό λόγο, ιδιαίτερα σοβαρό, ένας άνθρωπος πολύ αφοσιωμένος, επί χρόνια -και μάλιστα στα δύσκολα- στον φίλο και αρχηγό του, αναφέρθηκε στις αιτίες που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, η οποία φυσικά αλλάζει και τις ισορροπίες μέσα στο τοπικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρός του Μελέτης Βρούβας, ο πολύ στενός σήμερα συνεργάτης του δημάρχου, που μέχρι χθες οι περισσότερες κινήσεις του ήταν άγνωστες για τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου, δεν θα μπορεί να αισθάνεται πλέον άνετα στον μοναχικό δρόμο δράσης που έχει επιλέξει. Το κακό βέβαια είναι, πως το σύνολο σχεδόν των τοπικών προέδρων που προέρχονται από την ομάδα της δημοτικής αρχής, έχουν παρεξηγήσει τη θέση και τις αρμοδιότητές τους και το κυριότερο… δεν έχουν καταλάβει πως δεν είναι πρόεδροι ενός αυτοδιοικητικού φορέα, αλλά πρόεδροι στο συμβούλιο αυτού του φορέα και δεν διοικεί την κοινότητα ένας άνθρωπος και μάλιστα ανεξέλεγκτα, αλλά ένα συμβούλιο ανθρώπων εκλεγμένων από τους συνδημότες τους.

Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Ζαχαράτου -που ήταν φυσικά μη αναμενόμενη από το δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο και τους στενούς του συνεργάτες- ήταν σαφέστατα ένα πολύ ηχηρό «χαστούκι» τόσο για τον ίδιο, όσο και για την πολιτική που ακολουθεί, η οποία, όπως τόνισε ο ανεξάρτητος  πλέον σύμβουλος, είναι σε εντελώς διαφορετικό δρόμο απ’ αυτόν που είχαν χαράξει στα χρόνια της αντιπολίτευσης και προεκλογικά.

Μέσα σ’ αυτό το φορτισμένο κλίμα, που ένα μέρος του γεύτηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος που κάποια στιγμή παραβρέθηκε, η Γεωργία Βάθη, έφερε θέματα που ζητούν απαντήσεις, όχι μόνο από τον πρόεδρο αλλά και από τη δημοτική αρχή! Οι ανεξέλεγκτες κινήσεις του προέδρου, μοιάζουν να θέλουν να ακυρώσουν την παρουσία των υπόλοιπων μελών του συμβουλίου και αυτό η κα Βάθη, έδειξε, πως δεν πρόκειται να το ανεχθεί άλλο. Αναφέρθηκε στην ύπαρξη ενός μικρού λούνα-παρκ στο χώρο απέναντι από τις φυλακές, που ενώ αγνοείται η αδειοδότησή του από τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, παραδέχθηκε ο πρόεδρος πως την υπέγραψε με απόφαση της… επιτροπής ποιότητας ζωής(!!!).

Επίσης η Γεωργία Βάθη, ζήτησε να ενημερωθεί για τους αριθμούς πρωτοκόλλου της κοινότητας, οι οποίοι, ενώ συμβούλια δεν γίνονται, αποφάσεις δεν παίρνονται… «τρέχουν» προς άγνωστες κατευθύνσεις για τους υπόλοιπους συμβούλους!

Άλλο θέμα για το οποίο ζήτησε εξηγήσεις, είναι η αυθαίρετη αρμοδιότητα που δόθηκε από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Νέων Παλατίων στην αντιπρόεδρο της ίδιας κοινότητας, σε οικισμό που ανήκει στην κοινότητα Σκάλας!!! Η Γεωργία Βάθη ζήτησε από τον πρόεδρο να πάρει θέση και να αποκαταστήσει αυτήν την αυθαιρεσία, η οποία έχει άγνωστη αιτιολογία. Οι εξηγήσεις του κ. Βρούβα, δεν ήταν ικανές να δώσουν απάντηση στην κα Βάθη, αλλά και στον κ. Ζαχαράτο και το θέμα πιθανόν να συνεχιστεί.

Απαντήσεις όμως πειστικές, δεν δόθηκαν και σε κανένα από τα άλλα θέματα, ενώ αντιθέτως, αυτές που επιχειρήθηκαν να δοθούν, τόνισαν και δικαίωσαν απλά όλες τις καταγγελίες που έκαναν και οι δύο σύμβουλοι προς τον πρόεδρο! Απουσίαζαν Γιάννης Λιθαδιώτης και Διονύσης Καμπιώτης, λόγω της ακατάλληλης ώρας που επέλεξε ο πρόεδρος για τη συνεδρίαση (2 το μεσημέρι)!


This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.