Οι προεκλογικές και μετεκλογικές αμαρτίες

Οι δημοτικές εκλογές έχουν εδώ και περίπου δέκα μήνες τελειώσει, αλλά οι δυο πιο δυνατοί –απ’ ό,τι έδειχναν- συνδυασμοί προεκλογικά, εξακολουθούν να κουβαλούν μαζί και τις αμαρτίες τους! Και αυτό είναι το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα ο Ωρωπός. Είναι επιεικώς απαράδεκτο, στη διάρκεια των εργασιών του δημοτικού συμβουλίου, πάντοτε να υπάρχει θέμα των αμαρτιών αυτών.
Κανείς δεν αμφισβητεί πως μέσα σε έναν προεκλογικό αγώνα και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου, θα γίνονταν και κάποιες πολιτικές παρεκτροπές. Αυτό άλλωστε είναι και κανόνας -θα μπορούσαμε να πούμε- σε όλες γενικά τις εκλογικές αναμετρήσεις. Πλείστα τα παραδείγματα.
Το να συνεχίζονται όμως οι προεκλογικές και μετεκλογικές κόντρες και μάλιστα σχεδόν σε προτεραιότητα από τα όσα συμβαίνουν με τη νυν δημοτική αρχή, αυτό δεν μπορεί παρά να έχει αλλού τις βάσεις του.
Ποιές μπορεί να είναι αυτές;
Mια, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι, ο προπομπός της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης, δηλαδή του 2014! Αυτή ίσως να είναι και η μοναδική! Μια άλλη, μπορεί να είναι και η δικαιολογία μιας φανερής αδυναμίας ή αποφυγής του ελέγχου, στη διοίκηση του δήμου. Μπορεί όμως να είναι και κάτι εντελώς προσωπικό.
Και οι τρεις περιπτώσεις όμως, δεν δικαιολογούν κάποιον σωστό πολιτικό σχεδιασμό! Είναι αδύναμες σε καθε περίπτωση και επικίνδυνες για μια πολιτική συνέχεια με συνέπεια, που χαρακτηρίζει μια νέα πολιτική πρόταση.
Τα λάθη είναι σίγουρο πως πληρώνονται και τα πολιτικά λάθη, αναδεικνύουν δυστυχώς την αδυναμία του πολιτικού λόγου.
Ποιός σήμερα από τους δημότες-ψηφοφόρους, ακόμη και απ’ όσους ήθελαν την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έξω από τις επιτροπές διοίκησης του δήμου, μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τα όσα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν εκεί; Τα έχουμε γράψει, τα έχουμε κατ’ επανάληψη παρουσιάσει, αλλά δυστυχώς η εικόνα παραμένει πάντα απογοητευτική! Η μεμονωμένη φωνή του Δημήτρη Κιούση στην οικονομική επιτροπή, που δεν ερεθίζει όμως την ακοή κανενός, είναι μια σταγόνα στη θάλασσα που βυθίζει πολύ νωρίς την κατ’ εξακολούθηση «υποβοηθούμενη» δημοτική αρχή!
Είναι όμως σίγουρο, πως με παρούσα την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», θα γινόταν κάτι διαφορετικό; Αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, γιατί δεν το δοκιμάσαμε. Απ’ ό,τι όμως φαίνεται στο δημοτικό συμβούλιο, ίσως…
Όμως αυτή η τότε “άρνηση” της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σήμερα δείχνει το μεγάλο λάθος να απομονωθεί μια πρόταση, που είχε και τη μεγάλη πλειοψηφία του Ωρωπιώτικου κόσμου και φυσικά να αναδείξει από τους πρώτους επτά μήνες, τη λάθος πολιτική επιλογή για στήριξη της παρούσας ομάδας διοίκησης. Και αυτό μη νομίζει κανένας, πως, αν και τα υπόλοιπα τρία χρόνια αποδειχθούν χαμένα για τον τόπο, κάποια στιγμή δεν θα χρεωθεί αυτή αναλόγως.
Υπάρχει όμως δυναμική σε όλες τις δημοτικές ομάδες! Αυτή, έρχονται στιγμές που φαίνεται, που ξυπνά από κάποιο πολιτικό λήθαργο ή απελευθερώνεται από αυτοτοποθετούμενα δεσμά! Αυτή τη δυναμική χρειάζεται ο Ωρωπός και όσο πιο σύντομα κάποιοι αρχηγοί το καταλάβουν, τόσο πιο σύντομα θα βρει και ο τόπος το δρόμο της προσπάθειας για ανάπτυξη.
ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.