ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 27/7/11: Η αντιπολίτευση «θρέφει» το ανεξέλεγκτο της δημοτικής αρχής…

Το «πάρτυ» του δημάρχου με τους έμμισθους συμβούλους του συνεχίζεται… αφού η αντιπολίτευση, ασταμάτητα τους «κερνά τα ποτά»! Ούτε επίτηδες να το έκανε..! Ίσως όμως, μέσα σε πλαίσια πολιτικών συμψηφισμών ή συμφωνιών, που έχουν αναφερθεί άλλωστε από ορισμένους εκλεγμένους, μπορεί να συμβαίνει κι αυτό!
Για μόλις τρία θέματα λοιπόν λιγότερα, (από 38 σε 35), ενώ την προηγούμενη φορά που τα είχε φέρει -προκλητικά- η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος υποσχόταν να πάρει τα 20 πίσω(!), έκαναν αποχή, χθες, που η συμπολίτευση κάλυπτε από μόνη της την απαρτία, ξέχασαν ως διά μαγείας το δικαιολογημένο αίτημά τους! Η τότε διαμαρτυρία τους λοιπόν, φάνηκε πως δεν είχε τη δυναμική εκείνη, που θα υποχρέωνε το δήμαρχο και τους «επιτελείς» του, να αρχίσουν να κάνουν αυτοκριτική!
Για άλλη μια φορά, ένας δήμαρχος, που έχει «τρελάνει κόσμο» με την «κασέτα» του περί ελλείψεων, διαφάνειας και νομιμότητας, είδε τον Θωμά Ρούσση να λογοφέρει με τον Γιώργο Γιασημάκη, χωρίς απολύτως κανένα νόημα, γιατί και κάποιες παράτυπες μεταδημοτεύσεις -αν έχουν γίνει-, ούτε καθοριστικές μπορεί να ήταν για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ούτε και πρόκειται να έχουν κάποια αξιόλογη συνέχεια, έστω και αν αυτό κάποιοι το επιδιώξουν. Τέτοιες ιστορίες, το μόνο που κάνουν, είναι, να συντηρούν ένα φιλοπόλεμο προεκλογικό κλίμα, το οποίο τελικά βγαίνει σε βάρος του ελέγχου και τελικά του τόπου.
Μια άλλη τέτοια ιστορία, αναφέρθηκε χθες με την επίσημη αποκάλυψη από τον Θωμά Ρούσση, της ύπαρξης μιας υπεύθυνης δήλωσης -μεταξύ του Κώστα Λίτσα και του Γιώργου Γιασημάκη-, η οποία θα δέσμευε, μετά τη διενέργεια προεκλογικού γκάλοπ μεταξύ τους, τον «χαμένο» να ακολουθήσει τον «κερδισμένο»! Σύμφωνα με τον Θωμά Ρούσση αυτό δεν τηρήθηκε, αλλά και ο Γιώργος Γιασημάκης δεν απάντησε επί του συγκεκριμένου θέματος!
Δυο πολύ σοβαρά ερωτήματα ελέγχου έθεσε ο Κώστας Δέδες, αλλά ήταν αναμενόμενο, ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος να μην του δώσει  καμιά απάντηση! Τί άλλωστε θα είχε να πει φυσικά για μια καραμπινάτη παρανομία, όταν η δημοτική του αρχή επιτρέπει σε ιδιώτη εργολάβο, να κάνει αποκομιδή απορριμμάτων στον Κάλαμο με αυτοκίνητα του δήμου!!! Υποτίθεται μάλιστα, πως ο ιδιώτης αυτός, θα μίσθωνε στο δήμο τέσσερα αυτοκίνητα καθαριότητας, με 20.000 ευρώ το μήνα, για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού! Είναι εντελώς αστείο βέβαια και μάλλον νομίζει πως απευθύνεται σε αφελείς ο δήμαρχος, όταν λέει, πως… πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες, για να καθαρίζουν το δήμο!
Επίσης, κατήγγειλε, πως την ίδια μέρα (8/6/2011) που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσιζε (απόφαση 50) τη μελέτη για νέες χωροθετήσεις του βιολογικού, ο δήμος με έγγραφό του, έστελνε στο ΥΠΕΡΑ τα συμπληρωματικά στοιχεία που αυτό ζητούσε, σχετικά με τη χωροθέτηση που ήδη υπάρχει! Ο Κώστας Δέδες ζήτησε εξηγήσεις για το θέμα και έθεσε ερωτήσεις, ενημερωτικές για τη συνέχεια του έργου.
Και ο Κώστας Λίτσας έφερε δυο πολύ σοβαρές προτάσεις. Η πρώτη ήταν, το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση σχετική με την απεμπλοκή των γεωργικών εκτάσεων από τις δασικές -μετά από καταστροφικές πυρκαγιάς- ώστε οι κάτοικοι του δήμου να μπορούν να παίρνουν βεβαιώσεις γι’ αυτές. Η δεύτερη ήταν να αποκτήσει ο Ωρωπός, πάση θυσία, θέση και πρόταση για το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής. Ήδη το προσχέδιο έχει αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση. Η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία», ζητά να συσταθεί μια ομάδα εργασίας, που θα δημιουργήσει με την απαιτούμενη σοβαρότητα, την πρόταση.
Στο ρυθμιστικό και στην αναγκαιότητα εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου με αυτό σαν μοναδικό θέμα, αναφέρθηκε και ο Βασίλης Οικονόμου. Επίσης, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή, για παντελή έλλειψη φροντίδας, σχετικά με το τριήμερο εκδηλώσεων, για την τοπική γιορτή Καπανδριτίου.
Για πλημμελή φροντίδα κατήγγειλε και ο Δημήτρης Βελτανιώτης τη δημοτική αρχή, στο θέμα της επάρκειας νερού σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονα τον κίνδυνο πυρκαγιών.
Καταγγελτικός ήταν και ο Δημήτρης Κιούσης, για τον τρόπο που η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια! Έφερε ως παράδειγμα, που στον πρώτο διαγωνισμό που έκανε για τα καύσιμα, αντί να καλέσει τον ίδιο που ήταν πρόεδρος της επιτροπής, κάλεσε τον αναπληρωματικό του, αντιδήμαρχο κ. Λάμπρου! «Στρατευμένη» φάνηκε πως ήταν, η απάντηση του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, που έριξε την ευθύνη σε υπάλληλο του δήμου, αρμόδιου να ειδοποιήσει τα μέλη της επιτροπής.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Δάβρης, έκανε λόγο για τις πολύ μικρές εκπτώσεις που δέχεται σε διαγωνισμούς η νυν δημοτική αρχή, όπως επίσης και για τις… επεκτατικές τάσεις της κοινότητας των Νέων Παλατίων, που ποιος ξέρει ποιους σκοπούς υπηρετεί!
Ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Γιώργος Γιαμαρέλος, υπενθύμισε σε δήμαρχο και πρόεδρο, πως μπορούν να επαναφέρουν το θέμα της εκλογής συμπαραστάτη του δημότη. Υπενθύμισε επίσης, -κάτι που δεν έχει κάνει κανείς σύμβουλος της αντιπολίτευσης, με τα όσα συμβαίνουν και γράφονται- πως η οικονομική επιτροπή έπρεπε να είχε υποβάλει στο δημοτικό συμβούλιο 3μηνιαία έκθεση ως προς τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Η θέση αυτή του κ. Γιαμαρέλου, δείχνει κάτι που σημειώνουμε από τις στήλες μας πάντα. Πως μέσα στη δημοτική ομάδα του νυν δημάρχου, υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν, σκέπτονται και θέλουν να τιμήσουν την επιλογή των συμπολιτών τους.
Ο Βασίλης Μπόρσης, έκανε μια εκτενή αναφορά στα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά δρώμενα της Μαλακάσας, ζήτησε μεγαλύτερη συστράτευση στο εθελοντισμό και έκανε πρόταση να εκμεταλλευτούν πολιτιστικά την αδρανοποιημένη πλατεία στο Μήλεσι.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Βλάχος, με αφορμή τα 37 χρόνια από την προδοσία της Κύπρου, έκανε μια πολύ αναγκαία και συγκινητική ολιγόλεπτη αναφορά.

 


This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.