Πέθανε ο διεθνής σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός από ανακοπή καρδιάς ο διεθνής σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης.
Το «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», αναφορικά με την απώλεια του μεγάλου μας σκηνοθέτη, αναφέρει: «Όσα βραβεία και διακρίσεις, αν απονεμηθούν σε έναν άνθρωπο, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κατάκτηση της καρδιάς των Ελλήνων και των Κύπριων αδελφών μας. Ο μεγάλος μας, δημοκράτης σκηνοθέτης, σηματοδότησε με τη σταδιοδρομία του, το βίο των Τεχνών και των Γραμμάτων του Ελληνισμού στην οικουμένη. Η καλλιτεχνική του συνδρομή του, στην ανάδειξη του Κυπριακού ζητήματος και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης, ανεκτίμητη και διαχρονική».
Ο Μιχάλης Κακογιάννης, γεννημένος το 1922 στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθιεσία στο Λονδίνο όπου για ένα διάστημα εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC ως μεταφραστής και εκφωνητής. Το 1947 ξεκίνησε ως ηθοποιός στο Θέατρο της Αγγλίας και το 1953 αρχίζει η σχέση του με τη σκηνοθεσία.
Το 1954 γύρισε την πρώτη κινηματογραφική ταινία, το Κυριακάτικο Ξύπνημα. Μερικές από τις πιο γνωστές ταινίες του είναι: Στέλλα, Το Κορίτσι με τα Μαύρα, Ζορμπάς κτλ.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σκηνοθεσίας.

This entry was posted in Maximipoli, Ενδιαφέρουν. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.