ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο εμπορευματοποίησης υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας

Μετά την λειτουργία δημοτικού ασθενοφόρου, το οποίο θα το λειτουργεί εργολάβος υγείας και θα το πληρώνουν μέσα από δημοτικούς φόρους και τέλη οι δημότες του τόπου μας, η δημοτική αρχή μέσω της Κ.Ε.Δ.Ω. δημιούργησε και δημοτικό ιατρείο. Το δημοτικό αυτό ιατρείο θα χρηματοδοτείται από τον δήμο και από  τα τέλη που θα εισπράττει ανταποδοτικά η Κ.Ε.Δ.Ω. Με άλλα λόγια τα έξοδα λειτουργίας του ιατρείου θα τα καλύπτουν οι ίδιοι οι δημότες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην υγεία, εμπορευματοποιεί και ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες. Η δημοτική αρχή των εργολάβων και της εμπορευματοποίησης υλοποίει εδώ και καιρό τα σχέδια της συγκυβέρνησης στον τόπο μας. Ευθύνη έχουν και όλοι της «αντιπολίτευσης» στο δήμο που προέρχονται από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που στην λογική του εφικτού συμφωνούν με την εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων, διαφωνώντας ως προς τον τρόπο εφαρμογής τους.

Προειδοποιούμε το λαϊκά στρώματα της περιοχής ότι σε λίγο όποιος δεν θα έχει να πληρώσει φόρους, τέλη και εισιτήριο δεν θα έχει και πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές. Εμείς διεκδικούμε ενιαία δημόσια και δωρεάν υγεία σε όλα τα επίπεδα για όλο το λαό. Eίναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα ο λαός θα απαιτήσει την ανατροπή της καταστροφικής για την ζωή του πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Οι Καλλικρατικοί δήμοι δημιουργήθηκαν για να είναι το μακρύ χέρι του κράτους στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών. Οι κομμουνιστές θα συνεχίζουμε να δίνουμε το καλύτερο μας εαυτό στην οργάνωση της δράσης του λαού, έτσι ώστε να σαρώσει όλους τους αντιλαϊκούς θεσμούς του αστικού κράτους, και να δημιουργήσει δικούς του θεσμούς που θα ικανοποιούν τις δικές του ανάγκες.

Ιανουάριος 2012,

Το γραφείο τύπου

http://lsoropou.wordpress.com

This entry was posted in Θέματα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.