Είναι ανάγκη να βρεθεί η χαμένη δυναμική όλων των εμπλεκομένων στα κοινά του Ωρωπού

Η διαφορά της επιτυχίας ή της αποτυχίας της σημερινής δημοτικής αρχής στον συνενωμένο Ωρωπό, δείχνει μέχρι τώρα να είναι χαοτική. Η «επιτυχία» παρουσιάζεται και αυτοευλογείται από το δήμαρχο και την ομάδα του και η «αποτυχία» απεικονίζεται στην πολιτική που ακολουθούν και στα έργα που τους προδίδουν.

Η παρουσία της ομάδας διοίκησης του δήμου στα δυο αυτά χρόνια και σε σχέση με τις ελπίδες της περιοχής, δίνει την αίσθηση ότι έχει περάσει από τη δίχρονη απραξία στην ολοφάνερη ανυπαρξία. Και ενώ έχει φτάσει κοντά στο τέλος της διαδρομής της… με την ίδια πορεία που ακολουθεί από το «καλημέρα». Θα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα εμπιστοσύνης για τον εαυτό της, που θα της είναι οπωσδήποτε απαραίτητο για την επόμενη μέρα της!

Θα μπορούσαν να αλλάξουν βέβαια -ακόμη και τώρα- τα δεδομένα αυτά, αν πρώτα άλλαζαν στη στροφή της πορείας της και οι επιλογές της! Αυτό δεν το έκανε και είναι το βασικό αίτιο που την υποχρεώνει να ισορροπεί μέχρι το τέλος σε ένα τεντωμένο σχοινί!

Κάποια στιγμή στο ξεκίνημα της πορείας της, δεν αμφισβητούσαμε πως υπήρχαν και καλές προθέσεις από μέρους της. Σήμερα πλέον… αυτές τις αμφισβητεί ο κάθε δημότης, ακόμη και αυτός που πίστεψε σ’ αυτήν την ομάδα και την στήριξε. Γιατί άλλο η πρόθεση και το όραμα και άλλο η πράξη μιας «στεγνής» διαχείρησης.

Αυτό το γνωρίζει ο Δήμαρχος καλύτερα απ’ όλους -και ίσως είναι και ο μόνος, στην πραγματική του διάσταση- ως ο αποδέκτης και εκφραστής επιλογών, προτάσεων… συμφωνιών και ευθύνης υλοποίησής τους. Η μέχρι τώρα, ψευτοεπιθετική και ανελεύθερη φιλοσοφία του τρόπου διοίκησής του, σε συνδυασμό με χαλαρές πολιτικές επιλογές της αντιπολίτευσης, σχεδιάζουν μια εικόνα παράθεσης προσωπικών στοιχημάτων και ενός «αλυσοδεμένου» σ’ αυτά Ωρωπού.

Είναι μια εικόνα φθοράς προδιαγεγραμμένη από τη σημερινή πολιτική ποιότητα που υπάρχει; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Υπάρχουν στον Ωρωπό άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, που έχουν την ποιότητα που χρειάζεται ο τόπος. Κανείς πάντως, από όσους γνωρίζουν, δεν μπορεί να ισχυριστεί, πως ο σημερινός πολιτικός «βάλτος», ήταν από ατυχείς συγκυρίες ή… εξ ουρανού. Αντιθέτως, ήταν αποφάσεις που σχεδιάζονταν με παρωχημένη πολιτική λογική ή «έβλεπαν» τα προβλήματα μέσα από θαμπά ή αλαζονικά γυαλιά. Ή είναι και τα δύο.

Δυστυχώς, όλοι πλέον γνωρίζουμε, πως η σημερινή δημοτική αρχή, διαθέτει προβεβλημένα απ’ αυτήν διοικητικά στελέχη, που είναι θιασώτες αναχρονιστικών πολιτικών και… αλαζονικών «αγκυλώσεων»! Και αυτό σε κάθε βήμα τους φαίνεται. Πέρα φυσικά του ότι «ξεχνούν», ανάλογα με τη θέση που σε συγκεκριμένη στιγμή κατέχουν. Αρκετοί για παράδειγμα θυμούνται, την καταγγελία «εγωιστικά και αλαζονικά» του σημερινού αρχι-αντιδημάρχου κ. Ηλιάσκου, όταν ήταν στις θέσεις της αντιπολίτευσης, εναντίον της τότε διοίκησης του π. δήμου Ωρωπίων. Σήμερα ο ίδιος τι άραγε θα είχε να πει για τη διοίκηση που στηρίζει; «Εγωιστικά και αλαζονικά» πάλι… μόνο που σήμερα «χειροκροτεί» αυτό το καταστροφικό είδος!

Φυσικά, ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων και των πράξεών του και θα αποδώσει την ώρα της κρίσης, που ευτυχώς από εδώ και πέρα, δεν θα είναι κρίση της παρέας, των συγγενών και των τακτοποιημένων ημετέρων μιας κλειστής κοινωνίας που τα σόγια φέρνουν και τους ψήφους…

Αλαζονικές αγκυλώσεις όμως, συναντάμε και στις περισσότερες από τις δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Αλλά αυτές δεν κυβερνούν και είχαν μέχρι σήμερα την πολυτέλεια να αναλώνονται σε πολιτικά «σκετσάκια», για να αμβλύνουν την ερωτηματική τους παρουσία και την ανεδαφική πολιτική τους φιλοσοφία, που παρουσίασαν για δυο χρόνια. Δεν δικαιούνται να πιστεύουν όμως, πως είναι και άμοιροι ευθυνών για το σημερινό διοικητικό κατάντημα, που τελικά είναι εις βάρος του κοινωνικού συμφέροντος και των προοπτικών ανάπτυξης του τόπου.

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει απ’ όλα αυτά που έχουμε απέναντί μας, είναι, πως επειγόντως είναι ανάγκη να βρεθεί η χαμένη δυναμική όλων των εμπλεκομένων στα κοινά του Ωρωπού, από όποια θέση τους εμπιστεύθηκαν οι συμπολίτες τους! Είναι η σημαντικότερη ευθύνη όλων όσων ασχολούνται με την τύχη του νέου Ωρωπού. Έχουν υποχρέωση να αντιληφθούν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να πράξουν ανάλογα με την ευθύνη αυτή.

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

6 Responses to Είναι ανάγκη να βρεθεί η χαμένη δυναμική όλων των εμπλεκομένων στα κοινά του Ωρωπού

 1. ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 007 says:

  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ Κε ΞΥΛΟ.
  ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΞΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ;» ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ; ΔΕ ΒΡΗΚΕ ΑΤΟΜΑ Ή ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΕ;
  ΕΣΕΙΣ Κε ΞΥΛΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
  ΕΥΧΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ «Γ.Α.Π. ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΝΥΧΤΑ»………….ΕΝΝΟΩ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ

 2. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  οτι θα φυγει νυχτα ειναι το μονο σιγουρο.

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΤΑΙΜΕ. ΠΕΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ. ΣΥΝΟΛΟ 6 ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΕΧΕΙ. 3 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ. ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟ. ΟΙ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΥΓΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

 4. AK says:

  ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕ ΤΩΝ 21.41. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ. Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ? ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ.ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ.

 5. Ανώνυμος says:

  ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Η ΜΕΓΑΛΟΒΟΥΛΕΥΤΑΡΑ

 6. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΣΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΕ ΠΕΠΠΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΡΑΓΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΙΩΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ? ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΚΑΛΑΜΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ! ΠΩΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΗΜΑ. ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΚΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ? ΚΑΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΝΕΟΣ ΒΡΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.