ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013: Για έργα στο δήμο πλέον… «ό,τι εισέπραξες… πράττεις»!

Ένα από τα μηχάνηματα θέρμανσης που δούλευαν σήμερα το πρωί από ποιος γνωρίζει πότε… Και μάλιστα έβγαζαν κρύο αέρα!! Τα έκλεισαν άραγε φεύγοντας;;;

«Ό,τι εισέπραξες… πράττεις», είπε ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, για την «γραμμή» που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να ακολουθήσει, στην σύνταξη και την εκτέλεση του νέου προϋπολογισμού 2013. Ο προϋπολογισμός που θα έρθει την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο… «στεναχωρεί» το δήμαρχο, γιατί πλέον είναι απαραίτητο να… εισπράξει από τους δημότες, για να προσφέρει… το έργο που οραματιζόταν στον Ωρωπό! Μπορεί δυο χρόνια τώρα, να μην ήταν μόνο οι προκλητικές εκατοντάδες-χιλιάδες απευθείας αναθέσεις, οι σωρηδόν πάγιες, οι ελεγχόμενοι διαγωνισμοί που αρκετές φορές κατηγορήθηκαν ως «φωτογραφικοί», ο διαχωρισμός των δημοτών, η απαξίωση των τοπικών συμβουλίων και μαζί τους οι κοινότητες που ανήκουν και τόσα άλλα… σπουδαία «έργα» και να είχε στο νου του και… «δημιουργία»!

Η νέα πραγματικότητα για τη ζωή του δήμου όμως ήρθε, με μια εγκύκλιο την οποία μπορείτε να δείτε εδώ (APOFASH 47490:new_18122012), η οποία -κατά το δήμαρχο- κάνει το δήμο έναν «εισπρακτικό μηχανισμό»! Και συμφωνούμε μαζί του. Όμως, τόσο τον ίδιο όσο και τις υπηρεσίες του, πρέπει να τον απασχολεί πολύ περισσότερο ο πολίτης-δημότης που εξαθλιώνεται κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν διαθέτει η δημοτική του αρχή, ούτε στοιχειώδη κοινωνική μέριμνα γι’ αυτόν. 

Αλλά ποια ήταν η μέχρι σήμερα -που παρουσιάζεται αυτή η εξουθενωτική για το δημότη αλλαγή- πορεία διαχείρισης των οικονομικών του δήμου;; Απ’ όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω, η δημοτική αρχή σαν έργο που μπορούσε να κάνει στον τόπο για τον τόπο, τι έκανε;; Τι έμεινε για τον τόπο;; Και τι και πόσα μπορεί να εισπράξει σήμερα από τους μη έχοντες;;

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δείτε την τοποθέτηση του δημάρχου και του «ειδικού συμβούλου» στο βίντεο που ακολουθεί. Να σημειώσουμε δε, πως σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου που συνεδριάζει και η οικονομική επιτροπή, τα ερκοντίσιον δούλευαν από προτού ανοίξει η αίθουσα-ποιος γνωρίζει πόσες μέρες αφού το λύκειο είναι κλειστό- και μάλιστα βγάζοντας κρύο αέρα! Φεύγοντας θα τα έκλεισαν τουλάχιστον;;;

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

4 Responses to ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013: Για έργα στο δήμο πλέον… «ό,τι εισέπραξες… πράττεις»!

 1. Πρός MAXIMIPOLI
  Τό σύστημα θέρμανσης τής αίθουσας τού Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτόνομο μέ δικό καυστήρα/καζάνι καί δέν έχει καμία σχέση σάν λειτουργία καί πλήρωση μέ τό Λύκειο.
  Η κατανάλωση πετρελαίου γίνεται τά τελευταία δύο χρόνια μέ μεγάλη προσοχή καί
  έλεγχο από τούς Διευθυντές τών Σχολικών μονάδων ενώ η καλή λειτουργία καί ασφάλεια τους ήταν από τά πρώτα έργα τής Σχολικής Επιτροπής.
  Οι φήμες περί ελλείψεως καυσίμων στα Σχολεία μας πού διαρρέουν κάποιοι κύκλοι όπως πέρσι είναι εντελώς ανυπόστατες καί η επάρκεια εξασφαλισμένη.
  Εκ μέρους τής
  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής
  Παναγιώτης Βασιλάκος.

 2. maximipoli says:

  Κύριε Βασιλάκο,
  εμείς δεν αναφέραμε για το σύστημα θέρμανσης του σχολείου και είναι προς τιμή σας που δεν έχει πρόβλημα αυτό. Εμείς αναφέραμε για το σύστημα θέρμανσης της αίθουσας που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια. Αυτό δούλευε ποιος ξέρει από πόσες μέρες και όταν άνοιξε η αίθουσα με κλειδιά που έφερε η υπάλληλος του δήμου από το δημαρχείο, έβγαζε κρύο αέρα. Το πιθανότερο είναι να μην το είχαν κλείσει από την περασμένη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου που έγινε η τελευταία συνεδρίαση για τον απολογισμό της δημοτικής σας αρχής.
  Για το maximipoli.gr
  Σπύρος Ξύλος

 3. Ανώνυμος says:

  BASILAKO ASTO MAS PIRANE XABARI……..

 4. enia says:

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ Η ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΑΜΠΑΡΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.