Ένας ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που ΔΕΝ έγινε ποτέ! Μόνο στα χαρτιά γιατί δεν επιθυμούσαν αντίλογο!

Χθες ήταν για τον δήμο Ωρωπού μια σημαντική μέρα. Ήταν ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του δημάρχου και της Αρχής του για το 2011, τον πρώτο δηλαδή χρόνο της συνένωσης των ΟΤΑ της περιοχής. Με ένα χρόνο καθυστέρησης βέβαια, γι΄αυτό ίσως και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, «μπέρδεψε» και το 2012 που φεύγει χωρίς τη συντέλεια του κόσμου, αλλά… με τη «συντέλεια» της δημοτικής του αρχής! Γιατί ο δήμαρχος έχει παρεξηγήσει σε ποιους απευθύνεται! Το έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές! Νομίζει πως όλοι όσοι τον ακούνε είναι… κουτοί! Και δυστυχώς αυτό το νομίζουν και πολλοί από τους «πραιτοριανούς» συμβούλους του! Άσχετα αν χθες το βράδυ, τους έφερε σε πολύ δύσκολη θέση… αλλά και προ των ευθυνών που έχουν και οι ίδιοι. Και έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους συνδημότες τους και ιδιαίτερα οι δυο αντιδήμαρχοι που βρίσκονταν χθες στην έδρα, μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος τελικά χθες… δεν έκανε απολογισμό! Το ακροατήριο ήταν ελάχιστο, με περισσότερα -συγκριτικά- μέλη από την αντιπολίτευση παρά από την συμπολίτευση και πολύ λίγους δημότες. Ο δήμαρχος αρκέστηκε σε έναν διθυραμβικό μονόλογο, που όποιος τον παρακολουθούσε και γνώριζε, δεν καταλάβαινε πότε παραπληροφορούσε και πότε όχι! Και η παραπληροφόρηση ξεκίνησε από την αρχή του μονολόγου του. Αναφέρουμε ενδεικτικά τα παρακάτω παραδείγματα:

– Ανέφερε πως ο δήμος Ωρωπού είναι «πρότυπο Καλλικρατικού δήμου» όσον αφορά την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της συμμετοχής των ΟΤΑ που συνενώθηκαν. Μίλησε για οργανωμένους δήμους και όχι, αλλά… που τελικά κατέληξε πως όλοι ήταν… ανοργάνωτοι! Αυτή η «ανοργανωσιά» -κατά το δήμαρχο- ήταν ο κοινός τους παρονομαστής! Ανέφερε πως κανείς ΟΤΑ δεν είχε οικονομική, τεχνική, ταμειακή και κάθε άλλη υπηρεσία διοίκησης! Όλες οι υπηρεσίες οργανώθηκαν… από τη δική του δημοτική ομάδα!!! Εκτός και αν εννούσε… πως οργανώθηκαν εκ νέου, πάνω στη βάση των… απευθείας αναθέσεων και των «ελεγχόμενων» διαγωνισμών!

– Ανέφερε πως η δική του Αρχή έκλεισε τη χωματερή Καλάμου, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως υπήρχαν αποφάσεις κλεισίματος από την πρώην δημοτική αρχή Καλάμου, οι οποίες δεν εμπόδισαν τη Αρχή του να συνεχίσει να την λειτουργεί, μέχρι να καταγγελθεί έντονα από την «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Κώστα Λίτσα!

– Ανέφερε πως το καλοκαίρι του 2011, ακόμη και τον Ιούλιο – Αύγουστο, δεν μπορούσαν να πάρουν ιδιώτη για τον καθαρισμό, ούτε που προλάβαιναν να κάνουν διαγωνισμό. «Ξέχασε» να πει όμως, πως… έκαναν απευθείας ανάθεση και μάλιστα παρανομώντας, όταν αντί για ενοικίαση μηχανημάτων από εργολάβο… ο εργολάβος με τα δημοτικά αυτοκίνητα και αλλοδαπούς εργάτες, όλο το καλοκαίρι του 2011 πληρωνόταν «χρυσάφι» από το δήμο για καθαριότητα!

Το θέμα αυτό το είχαμε θίξει με δυο δημοσιεύματα μας, στις 13 Ιουλίου 2011 και στις 12 Μαΐου 2012. Στο δεύτερο δημοσίευμά μας γράφαμε μεταξύ άλλων:

«Στις 13 Ιουλίου πέρυσι, με τίτλο «Ποιός νοίκιασε τα μηχανήματα;;;», γράφαμε για μια καραμπινάτη παρανομία που γινόταν στον Κάλαμο και όλοι όσοι είχαν λόγο για το θέμα… «σφύριζαν» αδιάφορα:
«Στην περασμένη οικονομική επιτροπή ήρθε έγκριση δαπάνης για μίσθωση μηχανημάτων… Ο δήμαρχος είπε πως η μίσθωση αυτή αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων του Καλάμου και αποκάλυψε πως η δαπάνη αυτή ήδη έχει αποκτήσει πρόσωπο!! Ανέφερε τον εργολάβο. Όπως χαρακτηριστικά είπε στις 6 Ιουλίου (ημέρα της συζήτησης και έγκρισης της δαπάνης), «Δόξα τω Θεώ έχει δουλέψει λίγες μέρες ο εργολάβος και η εικόνα στον Κάλαμο άλλαξε…»!
Μακάρι βέβαια να ήταν έτσι.
Ο Κάλαμος, όπως και όλος ο Ωρωπός άλλωστε, έχει μεγάλη ανάγκη από καθαριότητα, ώστε να μην του χαλούν οι άθλιες εικόνες των εδώ κι εκεί χωματερών, το δώρο της φυσικής του ομορφιάς. Την ανάγκη όμως αυτή, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την εκμεταλλεύεται κανένας και να αυθαιρετεί!
 Την έγκριση της δαπάνης, η δημοτική αρχή τη ζητούσε μεταχρονολογημένα, για να καλύψει φυσικά την αυθαιρεσία της, την οποία ο δήμαρχος την πρωτανέφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο! Στην απόφαση μάλιστα που αναρτήθηκε χθες στο «Διαύγεια», δεν γίνεται καμιά αναφορά για καθαριότητα Καλάμου (μάλλον θα υπάρχει λόγος), παρά μόνο για ΜΙΣΘΩΣΗ των παραπάνω ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ! Με 20 χιλιάδες ευρώ (και αυτό ασαφές) το μήνα!
Η καθαριότητα του Καλάμου αναγκαία φυσικά υπόθεση. Ποιός όμως νοίκιασε μηχανήματα;; Ο δήμος (που είναι και το ζητούμενο);; Ο εργολάβος νοίκιασε(!) τα μηχανήματα του δήμου;; Ή μήπως ο δήμος… «νοίκιασε» αλλοδαπούς εργάτες για την αποκομιδή;;
Οφείλει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος να απαντήσουν». Φυσικά απάντηση δεν υπήρξε και η «δουλειά» έγινε όπως βόλευε τους… «άρχοντες», με περισσό θράσος μπροστά στα μάτια των δημοτών του Καλάμου!».

Τελικά όπως προαναφέραμε, απολογισμός του δημάρχου ΔΕΝ έγινε χθες. Χθες όλα ήταν μια… κωμωδία με πρωταγωνιστή την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί ο δήμαρχος, ο οποίος μετά τον μονόλογό του και τα «εύσημα» στην διοίκησή του, έγινε… «καπνός», μη αντέχοντας προφανώς να ακούσει τον αντίλογο, αλλά και τους παρευρισκόμενους δημότες και μάλιστα του Καλάμου, που βρέθηκαν εκεί και ζητούσαν το λόγο, για να τονίσουν την αδιαφορία προς αυτούς, της σημερινής δημοτικής αρχής!

Για τις θέσεις των παρόντων στελεχών της αντιπολίτευσης, οι οποίες ήταν απαξιωτικές για το δήμαρχο και την Αρχή του, αλλά και τις διαμαρτυρίες των δημοτών του Καλάμου, θα αναφέρουμε σε νεότερη ανάρτησή μας. Θα σας παρουσιάσουμε όμως τον προγραμματισμένο απολογισμό που ΔΕΝ έκανε ο δήμαρχος. Γι’ αυτόν, πατήστε εδώ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ 2011

This entry was posted in Θέματα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.