ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ: Tα εγκαίνια και η… ΑΛΗΘΕΙΑ!

Του ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ

Χθες Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Αρχή εγκαινίασε τον Παιδικό Σταθμό Συκαμίνου. Επειδή υπάρχει η πρακτική από το Δήμαρχο και τους σύμβουλους του, να οικειοποιούνται τα έργα των πρώην ΟΤΑ και να παρουσιάζουν τα οράματά των ανθρώπων τους ως δικά τους, θέλω να αναφερθώ στο ιστορικό αυτού του αναγκαίου έργου, όχι για το ποιος δικαιούται τα εύσημα, αλλά για να γνωρίζει ο συνδημότης μας, ποιος πραγματικά σκέφτηκε τη χρησιμότητα ενός έργου και ποιος κάνει μικροπολιτική με αυτό.

Το έργο εκτελέστηκε με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Κοινότητας Συκαμίνου και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής  που υπογράφηκε τον Ιούλιο του έτους 2006 με προϋπολογισμό του έργου 590.000 € και με συμμετοχή 85% από την Ν.Α.Α.Α. και 15% από την Κοινότητα Συκαμίνου. Έγινε σε ιδιόκτητο οικόπεδο της Κοινότητας, που έγινε δωρεά από την εκκλησιαστική επιτροπή του Συκαμίνου, την οποία οφείλω άλλη μια φορά να ευχαριστήσω δημόσια . Τον Μάιο του 2010 υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση με την Ν.Α.Α.Α. για τον εξοπλισμό του Παιδικού Σταθμού Συκαμίνου και αρχές Δεκεμβρίου του 2010 παρελήφθη ο εξοπλισμός , δηλαδή μόλις λίγες μέρες πριν την παράδοση της Κοινότητας Συκαμίνου στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού.  Ως εκ τούτου ο Παιδικός σταθμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει επί προεδρίας μου αφού δεν είχε εξοπλιστεί με τα απαιτούμενα υλικά. Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την σύσταση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου έχοντας  και ΦΕΚ.

Σήμερα και μετά από καθυστέρηση 2 ετών και με υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής και με την δικαιολογία ότι δεν είχε άδεια λειτουργίας (ακόμα και σήμερα δεν έχουν εκδώσει άδεια λειτουργίας, όπως και σε αρκετούς Παιδικούς Σταθμούς που λειτουργούν στον Δήμο Ωρωπού), λειτουργεί ο παιδικός σταθμός Συκαμίνου που έκανε εγκαίνια ο κ. Οικονομάκος, παρουσιάζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ, σαν έργο δικό του.

Το έργο αυτό σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και κατασκευάστηκε από την πρώην Κοινότητα Συκαμίνου, από εμένα προσωπικά και τους Κοινοτικούς μου Συμβούλους και η ιστορία δεν μπορεί να παραποιηθεί.

Θέλω να σας θυμίσω ότι τα εγκαίνια της γέφυρας Ρίου – Αντίρριου που έγιναν στις 12 Αυγούστου του 2004 με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, τα έκανε ο Κώστας Σημίτης με τον Γεώργιο Σουφλιά τον Υπουργό ΥΠΕΧΩΔΕ.

Πιστεύω πως το ποιο σωστό, το ποιο δίκαιο και το ποιο λογικό θα ήταν, να κάναμε τα εγκαίνια μαζί, αλλά εσείς κ. Οικονομάκο δεν καλέσατε κανέναν από τους πρώην Κοινοτικούς  Συμβούλους μου, ούτε καν τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Συκαμίνου.

Θα πρέπει να σας πω κ. Οικονομάκο, ότι σας έχω δουλειά! Ούτε στο νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου έχω κάνει εγκαίνια, γιατί πάντα κοίταζα την ουσία των πραγμάτων και όχι τις φιέστες! Άρα, έχετε δουλειά λοιπόν, κορδέλες και ψαλίδια, ακόμα και σε έργα άλλων.

Καλό όμως θα ήταν, ο κ. Οικονομάκος να παρουσιάσει στους συνδημότες μας, τα πραγματικά δικά του έργα, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να το κάνει. Γιατί αν μιλάμε σήμερα για τα δικά του έργα, στη διετία που πέρασε, εκτός από τις οικειοποιήσεις των έργων που ξεκίνησαν από τους προηγούμενους ΟΤΑ, θα είχε να επιδείξει μόνο έργα σαν τα παρακάτω:

Τους δρομολογημένους δρόμους του Συκαμίνου που ΑΚΥΡΩΣΕ και δεν έκανε.

– Τους δρομολογημένους δρόμους της Μαλακάσας που ΑΚΥΡΩΣΕ και δεν έκανε, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και το Συμβούλιο Επικρατείας.

– Τις χιλιάδες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ με την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.

– Τους φωτογραφικούς διαγωνισμοί που και οι ίδιοι οι προμηθευτές καταμαρτυρούν (σκούπα, λάμπες, παιδικές χαρές κ.ά.)

– Τις παιδικές χαρές με έκπτωση 2% και μάλιστα να χρεώνει το δήμο με επιπλέον 65.000 ευρώ

– Δικό του έργο επίσης είναι, που δεν έχει φέρει ούτε 1 ευρώ στον Δήμο και σπαταλά τα χρήματα των 7.350.000 ευρώ που πήρε από τους προηγούμενους Κοινοτάρχες και Δημάρχους και με τα χρήματα αυτά πληρώνει αυτούς που εκείνος θέλει. 

– Έργο του είναι και η ανακαίνιση του γραφείου του, πληρώνοντας από τα χρήματα των δημοτών μας, σε μέρες οικονομικής κρίσης, 17.000 ευρώ.

– Τις προκλητικές δαπάνες για συμβουλευτικές υπηρεσίες ύψους 150.000 ευρώ, την στιγμή που πληρώνουμε 7 ειδικούς συμβούλους του. 

– Δικό του όμως έργο είναι και οι υπηρεσίες να μην δίνουν έγγραφα που ζητούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ούτε και με αίτησή τους, αλλά ούτε και με εισαγγελική παραγγελία. 

– Την πληρωμή εντάλματος 500.000 ευρώ που δεν είχε εγκρίνει ο Επίτροπος. Που πληρώνει μάλιστα και τιμολόγια χωρίς ημερομηνία.

– Που δεν έκανε τίποτα για την μεταφορά των μαθητών και το ειδικό σχολείο θα κλείσει.

– Που δεν μπορεί να λειτουργήσει το ασθενοφόρο που έχει παραληφθεί εδώ και 11 μήνες. 

– Που αντί για κοινωνική πολιτική σκορπάει τα λεφτά του δήμου σε Πανηγύρια και σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, που στη συνέχεια «στολίζει» τη λεωφόρο Χαλκουτσίου.

-Που έκανε την απογραφεί με μεγάλη προχειρότητα, με αποτέλεσμα ο δήμος στα επόμενα χρόνια να έχει και λιγότερα έσοδα και τα Δημοτικά Συμβούλια να έχουν μικρότερη αντιπροσώπευση από τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Από 41 μέλη που έχει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα, θα έχει πλέον 33.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά από τα έργα της Δημοτικής Αρχής του κ. Οικονομάκου και πολλά άλλα, που θα συμπληρώνουν μια εξαιρετικά καταστροφική περίοδο για τον τόπο μας. Μια περίοδο που δεν υπάρχουν δημιουργικά οράματα, δεν υπάρχει κοινωνική φροντίδα, δεν υπάρχει χρηστή διοίκηση, ούτε διαφάνεια, ενώ η νομιμότητα «παζαρεύται».

Τέλος, θέλω να ευχηθώ για τις Αγίες Μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έρχονται, Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά υγειά και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και κυρίως στους Δημότες του Ωρωπού.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΚΑΜΙΝΟΥ: Tα εγκαίνια και η… ΑΛΗΘΕΙΑ!

 1. Ανώνυμος says:

  ΓΙ’ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕ ΡΟΥΣΣΗ

 2. ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 007 says:

  ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΣΣΗ
  ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ.
  ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ
  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ. ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ
  ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ, Η ΟΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ
  ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ
  ΚΑΚΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ
  ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
  ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ
  ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ
  ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ
  ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ; ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ,
  ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΜΙΣΘΟΥΣ Ή ΑΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ
  ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ
  ΝΟΜΟΥ. ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η ΕΠΙ ΤΡΕΙΣ 4ΕΤΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ
  ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΑΡΙΣΤΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ
  ΜΟΝΟΝ ΚΟΛΛΑΚΑΣ. ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΤΗ ΛΕΞΗ
  ΣΧΕΔΟΝ ΑΡΙΣΤΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ. ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΟ
  ΟΜΩΣ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ
  ΚΑΝΑΤΕ, ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ
  ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΜΕ
  ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ, ΕΧΘΡΟΙ
  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΥΣΣΑΛΕΟΙ. ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ. ΜΗ ΔΕΙΧΝΕΤΕ
  ΤΟΣΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ. ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ
  ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ. ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ
  ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ ΟΧΙ ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
  ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
  ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.