Η Κοινωνική Ευαισθησία πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  18/12/2012

Η συνεχιζόμενη και εντεινόμενη κρίση ωθεί το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων της χώρας μας γενικότερα αλλά και του Δήμου μας ειδικά, στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας. Οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, το κοινωνικό κράτος έχει προ πολλού καταρρεύσει, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πληγεί βαριά, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα μόλις και μετά βίας στέκεται στα πόδια του, οι πολίτες κινδυνεύουν κάθε μέρα να βρεθούν στο περιθώριο της κοινωνίας.
Μέσα σε αυτή την θύελλα που συμπαρασύρει τα πάντα, τα ισχυρότερα πλήγματα δέχονται οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι. Οι πλέον ευάλωτες δηλαδή ομάδες του πληθυσμού.
Σε αυτή την τραγική εποχή, η μεγαλύτερη απώλειά μας θα είναι η απώλεια της Ελπίδας. Οι άγιες ημέρες που έρχονται, αυτό ακριβώς το μήνυμα μεταφέρουν: διατηρείστε την Ελπίδα ζωντανή. Την Ελπίδα που συμβολίζει η Γέννηση του Χριστού, την Ελπίδα που σηματοδοτεί κάθε νέα αρχή, όπως αυτή του Καινούργιου Χρόνου.
Είναι χρέος όσων διαχειρίζονται έστω και το μικρότερο κομμάτι εξουσίας, είναι χρέος όσων κατέχουν δημόσιο αξίωμα, να κρατήσουν την Ελπίδα ζωντανή. Είναι χρέος τους, είναι Χρέος μας, να κάνουμε όλα όσα πρέπει, ώστε οι συμπολίτες μας να νοιώθουν πως κάποιος νοιάζεται γι αυτούς. Ότι στις δύσκολες στιγμές ο Δήμος θα είναι δίπλα τους.
Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι μια ευχή. Πρέπει να έχει υπόσταση. Πρέπει να έχουν δημιουργηθεί ή να δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές που θα εξασφαλίσουν το ελάχιστο επίπεδο κοινωνικής πρόνοιας που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος, σύμφωνα με τις δυνατότητές του. 

Φρόντισε γι αυτό η Δημοτική Αρχή, ή κατασπατάλησε τους όποιους πόρους της στην εξόφληση των αμφισβητούμενων  χρεών παρελθουσών συμβάσεων;

Έκανε ενέργειες για την δημιουργία, τον εξοπλισμό και την εξασφάλιση προμηθειών Κοινωνικού Ιατρείου, Φαρμακείου, Παντοπωλείου ή εξασφάλισε και μόνο το Ταμείο Εργολάβων; 

Προσπάθησε να σταθεί δίπλα στις οικογένειες που δοκιμάζονται οικονομικά, να σταθεί δίπλα στους πολύτεκνους, να σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες της περιοχής μας, δίπλα στους άνεργους, μειώνοντας τα τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και φωτισμού, ή έστειλε και συνεχίζει να στέλνει λογαριασμούς υπέρογκους, συνεχίζοντας να σπαταλά χρήματα σε αμφιβόλου ποιότητας και αναγκαιότητας έργα και πολιτιστικές εκδηλώσεις;

Η Κοινωνική Ευαισθησία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο λόγια, πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις.

Εμείς, η Δυναμική Πολιτεία, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας και ότι επιτρέπει ο θεσμικός μας ρόλος, ώστε ο Δήμος να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού μας.
Ευχόμαστε σε όλους τους συνδημότες μας Καλές Γιορτές
και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος

Ο Επικεφαλής
Γιώργος Γιασημάκης
Ο Δ.Σ.
Γιώργος Αρμυριώτης
Ο Δ.Σ.
Ευάγγελος Καλύβας
Οι Τοπικοί Σύμβουλοι Νέων Παλατίων: Ηρώ Δράκου, Αυλώνα: Εφη Κρέμου,
Μαρκοπούλου: Κυριάκος Λιάκουρης, Σκάλας Ωρωπού: Γιάννης Λιθαδιώτης, 
Καλάμου: Βάσω Βασιλάκου, Αφιδνών: Δημήτρης Ψωμιάδης, 
Ωρωπού: Λεωνίδας Κουρούπης, 

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η Κοινωνική Ευαισθησία πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις

 1. ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ 007 says:

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΕ…
  ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΑ
  ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ;
  ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.
  ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΕΣ (ΕΥΡΩ) ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ

 2. Ανώνυμος says:

  ΑΜΑ ΣΕ ΕΠΙΑΝΕ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΘΑ Σ’ΕΣΦΑΖΕ ΡΕ ΜΑΥΡΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕ ΟΙΛΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗ………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.