Tο «εορταστικό μήνυμα» του δημάρχου, τα 3 δημοτικά συμβούλια και η οικονομική επιτροπή

Διαβάσαμε το εορταστικό μήνυμα του δημάρχου και ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο η απορία μας, αν αντιλαμβάνεται την πορεία της επί δύο χρόνια διοίκησής του στο «Καλλικράτειο» Ωρωπό ή αν έχει την εντύπωση πως απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν σκέπτονται! Σε δημότες που μπορούν να ξεγελαστούν με επικοινωνιακά τρυκ! Και να σκεφτεί κανείς, πως ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, όταν επί οκτώ χρόνια βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης, αυτόν τον «κάλπικο» λόγο πολεμούσε!

Σήμερα έχει γίνει υπέρμαχος του λόγου αυτού και το ερώτημα είναι, αν είναι δικός του ή του τον επέβαλε η πολιτική μιας ομάδας «κοντινών» συμβούλων έμμισθων ή όχι. Το γεγονός όμως είναι, πως μηνύματα όπως το παρακάτω, τα υπογράφει και άρα τα χρεώνεται.

Ένα πράγμα μόνο θα μπορούσε να δώσει στο λόγο του μια αίσθηση ειλικρίνειας, για μια προσπάθεια να γίνει ο λόγος του κατά κάποιον τρόπο αποδεκτός. Μόνο αν μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο δήμος Ωρωπού επί της διοίκησής του έγινε «πρωταθλητής» στις απευθείας αναθέσεις και ποιο είναι σήμερα το χρηματικό τους ύψος. Τα υπόλοιπα… «μειώσαμε τα χρέη μας, περικόψαμε τις σπατάλες, «στήσαμε» από το μηδέν έναν καινούριο δήμο, εντάξαμε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, υλοποιούμε έργα που είχαν «κολλήσει» για χρόνια και αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου Ωρωπού…», είναι για τους αφελείς ή… γι’ αυτούς που επωφελούνται από μια τέτοια πολιτική. 

Ούτε «σεμνότητα» υπάρχει λοιπόν, ούτε και «διακριτικότητα»! Και όχι σε όσους έχουν ανάγκη ένα κοινωνικό πρόσωπο που, δυστυχώς, ΔΕΝ υπάρχει και που να το βρουν, αλλά προς όλους τους δημότες που περίμεναν ένα «όραμα δημιουργίας» και ζουν ένα όραμα διχασμού και απαξίωσης κοινωνικών αξιών. 

«Την ώρα που δυστυχώς άλλοι δήμοι είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης» κύριε δήμαρχε -όπως αναφέρεται-, έχουν παρά ταύτα δημιουργήσει δράσεις κοινωνικής προσφοράς που έχουν ως σκοπό, την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο δήμος Ωρωπού, ο δήμος που διοικείτε εσείς δηλαδή, που δεν βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης κύριε δήμαρχε, τι έχει κάνει για όλα αυτά, μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης που διαλύει ανθρώπους, οικογένειες και κοινωνίες; Πως μπορούν οι δημότες να κοιτούν το μέλλον με αισιοδοξία, όταν υπάρχει πλήρης δημοτική εγκατάλειψη;

Αλλά καλό είναι να διαβάσουν οι δημότες του Ωρωπού ολόκληρο το αναφερόμενο μήνυμα του δημάρχου, για να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα:

«Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας για να σας ευχηθώ χρόνια πολλά με την ευκαιρία των εορτών. Μια δύσκολη χρονιά φτάνει στο τέλος της και ξεκινά μια νέα, γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες. Οι συνεργάτες μου κι εγώ, που εργαζόμαστε ακούραστα για την πρόοδο και την επιτυχία του Δήμου μας, γυρνώντας καθημερινά στα χωριά μας, βλέπουμε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν επιστρέψει πολλά χρόνια πίσω, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και υποφέρουν. Από τα Μέσα μαθαίνουμε ότι η κατάσταση σε όλη την χώρα είναι δραματική και πολλοί φοβούνται ότι έρχονται χειρότερα.

Δεν θέλω να ωραιοποιήσω καταστάσεις. Θέλω μόνο να σας πω ότι ο λαός μας έχει περάσει χειρότερα και πάντα έβγαινε νικητής. Αυτό θα γίνει και τώρα. Κανένα Μνημόνιο, καμία Τρόικα, κανένας «οίκος αξιολόγησης» δεν μπορεί να «υποτιμήσει» τις αξίες και την πίστη μας. Πιστεύω στις ικανότητες μας και μοιράζομαι μαζί σας το δικό μας «όραμα δημιουργίας», αυτό που υλοποιούμε καθημερινά στον Δήμο Ωρωπού.

Δείτε τι πετύχαμε στα 2 χρόνια «Καλλικρατικής Διοίκησης». Μειώσαμε τα χρέη μας, περικόψαμε τις σπατάλες, «στήσαμε» από το μηδέν έναν καινούριο Δήμο παρά τα εμπόδια που μας βάζουν κάποιοι γνωστοί-άγνωστοι, εντάξαμε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, υλοποιούμε έργα που είχαν «κολλήσει» για χρόνια και τώρα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Ωρωπού, βοηθώντας με σεμνότητα και διακριτικότητα όσους μας έχουν ανάγκη. Την ώρα που δυστυχώς άλλοι Δήμοι είναι στα πρόθυρα της πτώχευσης, ο δικός μας Δήμος κοιτάζει στο μέλλον με αισιοδοξία.

Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργούμε ομαδικά, καλλιεργούμε την ομόνοια και ακόμη βαδίζουμε μαζί σας, ενωμένοι και συνεπείς σε όσα προγραμματικώς δεσμευτήκαμε. Κερδίζουμε την «μάχη της καθημερινότητας» και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής.

Ανέκαθεν είχα πίστη στις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως έθνος και κατ’ επέκταση ως τοπική κοινωνία. Τις ημέρες αυτές που γιορτάζουμε την γέννηση του Σωτήρος, σας προσκαλώ να ενώσουμε και πάλι τις καρδιές μας και να εργαστούμε για το καλό της πατρίδας μας. Τίποτα άλλο δεν έχουμε εκτός από την γη μας και την ιστορία μας. Και αυτά δεν διατίθενται προς διαπραγμάτευση!

Εύχομαι σε όλους τους δημότες και τους κατοίκους του μεγάλου και όμορφου Δήμου Ωρωπού καλά Χριστούγεννα, χαρούμενο και δημιουργικό το νέο έτος 2013, υγεία, αγάπη και οικογενειακή γαλήνη.

Χρόνια Πολλά σε όλους! Γιάννης Οικονομάκος
Δήμαρχος Ωρωπού».

Στα βίντεο που παραθέτουμε, είναι η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής (14-12-2012), που γίνεται αναφορά για τον προϋπολογισμό του 2013. Επίσης, την εβδομάδα αυτή υπάρχουν τρία (3) συνεχόμενα δημοτικά συμβούλια, με τον προϋπολογισμό του 2013, τον απολογισμό του δημάρχου για το 2011 και άλλα σοβαρά θέματα. Οι προσκλήσεις των συμβουλίων εδώ: 2012-12-19_ds 2012-12-20_ds 2012-12-21_DS_sp

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

14 Responses to Tο «εορταστικό μήνυμα» του δημάρχου, τα 3 δημοτικά συμβούλια και η οικονομική επιτροπή

 1. Ανώνυμος says:

  κε οικονομακο ο καλαμος ηταν μια χαρα τα κολληταρια σου τα ξεχαρβαλωσανε ολα μα ολα…..

 2. Ανώνυμος says:

  ΚΑΛΥΒΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΧΩΣΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!

 3. Ανώνυμος says:

  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΣΕΧ…..Σ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΙΚ

 4. Ανώνυμος says:

  ΑΓΓΕΛΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΘΕΣΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ.ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΜΠΑΡΚΑ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ? ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ? ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥΣ? ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΝΟΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ…ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΩΠΟΧΩΡΙΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΙΕΣ Ε?ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΑ..ΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΣΤΕ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ..

 5. Ανώνυμος says:

  ολοι αλλαζουν αντιδημαρχους ο δημαρχος ωρωπου τι θα κανει; δεν μας το ανακοινωνει μας τους εχει για εκπληξη τους καινουργιους βουλευτες του χα χα χα χα γελια

 6. Ανώνυμος says:

  afto to xali den exei arxi oute kai telos me aftous tous kavalimenous

 7. Ανώνυμος says:

  ΑΥΤΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΟΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΓΚΡΙΚΕΛΑ!!!!!!!!!!

 8. Ανώνυμος says:

  kale oi ethelontes kanoun koinoniki prosfora ti einai afta pou lete?

 9. Ανώνυμος says:

  η ντι ντι που ειναι;

 10. Ανώνυμος says:

  oλοι θα φατε μη σμπροχνεστε για να φαινεστε ενωμενοι* για τα ματια του κοσμου που λενε….

 11. Ανώνυμος says:

  enas rakitzis den ftani gia olous…………….krima se sas

 12. Ανώνυμος says:

  ρε καλα που σασ καμνει ο δαβρησ………..

 13. Ανώνυμος says:

  ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΛΑΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ; ΡΕ ΠΑΤΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ; ΡΕ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; ΡΕ ΙΣΙΩΣΤΕ ΡΕ..

 14. Ανώνυμος says:

  THS KALLITEXNIKHS DIEFTHINTRIAS TOY KALAMOY THS EFXOMASTE ME TON KAINOYRGIO XRONO MEGALYTERES EMPNEFSEIS…..ANTE KAI STO MEGARO MOYSIKHS…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.