Στα σκαριά… καταστροφικό «Δημοτικό Παντοπωλείο» χάρη μικροπολιτικής;;

Στα πλαίσια του Προγράμματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Ωρωπού (Κ.Ε.Δ.Ω.) για διάθεση αγροτικών προϊόντων… χωρίς μεσάζοντες, μεθαύριο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο γήπεδο του μπάσκετ Πολυδενδρίου, οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν από ένα…. «Δημοτικό Παντοπωλείο»! Μια «φαεινή ιδέα» που κάποιοι «εσωτερικοί» και «εξωτερικοί» παράγοντες της δημοτικής εξουσίας θέλουν να υλοποιήσουν! ΟΧΙ… «κοινωνικό παντοπωλείο» όπως δημιουργούν οι άλλοι δήμοι… και είναι μια υπεύθυνη κοινωνική δράση, αλλά ένα παζάρι διάθεσης διαφόρων προϊόντων, που παραβλέπει εντελώς την ανάγκη, πολλά από τα προϊόντα αυτά να τα διαθέσουν οι ντόπιοι επαγγελματίες του είδους!

Επίσης, το αξιοσημείωτο είναι, πως ενώ η ΚΕΔΩ είχε καλέσει με ανακοίνωση τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου, να γνωστοποιήσουν τις ποσότητες και τα είδη των αγροτικών προϊόντων που επιθυμούν να διαθέσουν, ξαφνικά οι δημότες μαθαίνουν πως το αγροτικό αυτό παζάρι, δημιουργείται από… τον αντιδήμαρχο Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου… με τη συνεργασία της ΚΕΔΩ!!!

Συνεπώς, μια κίνηση -υποτίθεται- προσφοράς που είναι ανοιχτή σε… πολιτικά «καπελώματα», ΔΕΝ μπορεί να προσφέρει σε έναν στόχο που ασφαλώς είναι η ανακούφιση στην οικονομική κρίση, με την ενεργοποίηση της κοινωνικής αλληλεγγύης προς όλες τις κατευθύνσεις. Και προς τους Ωρωπιώτες καταναλωτές και προς τους ντόπιους επαγγελματίες που ζουν από την πώληση ίδιων προϊόντων.

Το αποτέλεσμα της δράσης αυτής θέλουμε να πιστεύουμε, πως δεν είναι η πρόθεση του προέδρου της ΚΕΔΩ, Βασίλη Φοργιάρη. Μάλλον το θέμα ξέφυγε, αλλά φυσικά τον… εκθέτει και οφείλει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ! ΔΕΝ μπορεί ο δήμος να γίνει «μεσάζων» για πωλήσεις σε… κάστανα μαρόν, ρακόμελο, τυριών από γάλα Μεσολογγίου, γλυκά κουταλιού και άλλα, που πιθανόν να μην έχουν και σχέση με ντόπια παραγωγή. Η κοινωνική πρόταση του δήμου, ΔΕΝ είναι δυνατόν να διαχωρίζει τις ανάγκες των δημοτών του! Και όμως, αυτό γίνεται με κάτι τέτοια αγροτικά παζάρια-πανηγύρια!!!

Παρακάτω παρουσιάζουμε τα προϊόντα που θα διατεθούν το ερχόμενο Σάββατο:

Πατάτες (30κ. 15 ευρώ), φακές (3κ. 5 ευρώ), ρεβίθια (2,5κ. 5 ευρώ), φασόλια (2κ. 5 ευρώ), φάβα (2κ. 5 ευρώ), πορτοκάλια (5κ. 1,5 ευρώ), μανταρίνια κλημεντίνες (5κ. 2.5 ευρώ), λεμόνια (3κ. 2,5 ευρώ), ρύζι (4κ. 5 ευρώ), μέλι (3κ. 19 ευρώ), αλεύρι λευκό, κίτρινο,ολικής (10κ. 6,5 ευρώ), γλυκά κουταλιού (950 γρ. 5 ευρώ), καρύδια άσπαστα (1κ. 4 ευρώ), καρύδια καθαρισμένα (1κ. 10 ευρώ), κάστανα μαρόν (1κ. 3 ευρώ), λάδι (5κ. 15 ευρώ), φέτα (2κ. 13,5 ευρώ), κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι και γραβιέρα (9,80 ευρώ το κιλό, 100% αιγοπρόβειο γάλα από το Μεσολόγγι, τα προϊόντα είναι ΠΟΠ), χυλοπίτες παραδοσιακές (1 κ. 4 ευρώ), τσίπουρο (2 κ. 12 ευρώ), ρακόμελο (750 γραμ. 7 ευρώ).

This entry was posted in Θέματα. Bookmark the permalink.

3 Responses to Στα σκαριά… καταστροφικό «Δημοτικό Παντοπωλείο» χάρη μικροπολιτικής;;

 1. Ανώνυμος says:

  RE GOPIDES LEGETAI KINONIKO PANTOPOLIO KAI OXI DIMOTIKO RE KSIPNISTE RE

 2. Ανώνυμος says:

  Η ΜΠΑΡΑΓΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ , ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΟΠΙΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΏΘΗΚΕ
  ΚΥΡ ΠΡΟΕΔΡΑ ΛΕΛΕΒΟΥΣΙΝ ………………….

 3. Ανώνυμος says:

  DHMOTIKO PANTOPOLIO EXETE IDRISI EDO KAI DIO XRONIA GOPIDES TI NA TO KANETE ESEIS TO KINOTIKO PANTOPOLIO ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.