Η «δράση» των παγίων και τα… «400σάρια» παρά κάτι…

Την πάγια προκαταβολή του δήμου, ο Δημήτρης Κιούσης δεν την ψήφιζε από την αρχή που άρχισε τις εργασίες της η οικονομική επιτροπή. Όπως και αυτές των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Η Ελένη Βαρνάβα – Καραγιάννη, πολλές φορές έχει αρνηθεί την ψήφο της στην πάγια του δήμου, λέγοντας, πως είναι δαπάνες που θα μπορούσαν να είχαν καλυφθεί από την πάγια των προέδρων των τοπικών συμβουλίων. Αν και αρκετές απ’ αυτές πάλι δεν τις ψηφίζει, γιατί είναι στο ανώτερο όριο μιας δαπάνης… χωρίς διαδικασίες. Ο Ευάγγελος Καλύβας έχει αρνηθεί τους τελευταίους μήνες και αυτός να την ψηφίσει, εξ αιτίας της -κατά προκλητικό τρόπο- χρήσης της πάγιας του προέδρου Αφιδνών, που αναφέρεται συνεχώς σε… επισκευές ύδρευσης με χρήση ενοικιασμένου μηχανήματος. Και αυτές είναι εξαιρετικά πολλές!

Στο χορό εν ολίγοις των συγκεκριμένων δαπανών μέσω πάγιας προκαταβολής, κυρίαρχη θέση κατέχει αυτή του δήμου! Έχει δε ως διαχειριστή δημοτικό υπάλληλο, με εντολή του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου. Ο δήμαρχος, που κατά καιρούς έχει πει -και έχει καταγραφεί-, πως η παγία είναι ένα «εργαλείο» που δίνει… άμεσες «λύσεις»!  Μέσα στις αυτές, είναι και οι λύσεις των περιβόητων 399,,,,,,,,,, ευρώ!

Εκατοντάδες οι περιπτώσεις που δείχνουν, πως μια δαπάνη -που μπορεί βέβαια να είναι υπαρκτή- «σπάει» σε «400σάρια» παρά κάτι.., ακριβώς για να μην υπάρχουν πρόσθετες διαδικασίες!!! Αυτές δηλαδή που απαιτείται η τήρηση των διαδικασιών ανάθεσης που προβλέπει η ισχύουσα κατά περίπτωση νομοθεσία, η σύνταξη μελέτης ή τεχνικών προδιαγραφών.

Έτσι λοιπόν, τα πάντα στις πάγιες δήμου και προέδρων, έχουν την «κόκκινη» γραμμή τους! Κάτω απ’ αυτήν… τα πάντα μπορούν να γίνουν! Όπως για παράδειγμα, η ενοικίαση ενός μηχανήματος από τον ίδιο επαγγελματία, με αιτιολογία ίδιου έργου και πάντα… στην ίδια τιμή! Μια «αγαπημένη» τιμή των… 399,75 ευρώ!! Δηλαδή κατά κάτι λιγότερο από τα… τετρακόσια ευρώ (400 €)!

Έτσι λοιπόν, εκτός από τις δαπάνες για έκτακτες βλάβες στην ύδρευση μέσω της παγίας του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αφιδνών που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, σας παραθέτουμε σήμερα πέντε (5) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του δημάρχου μέσα στον μήνα που τελειώνει (Νοέμβριο), για μίσθωση μηχανήματος στην κοινότητα Αφιδνών, για… βλάβες στην ύδρευση, με την ίδια τιμή, των 399,75 ευρώ εκάστη και από την ίδια εταιρεία!

Τώρα, αν το ποσό είναι πολύ ή λίγο, αν υπάρχει κατάτμηση έργου ή όχι και άλλα «αν» ακόμη, είναι στην αρμοδιότητα του ελέγχου, που δυστυχώς μέχρι σήμερα ΔΕΝ γίνεται απ’ αυτούς που πραγματικά οφείλουν να τον κάνουν. Και αν κάποια στιγμή αποφασίσουν να τον κάνουν, θα μάθουν και θα καταλάβουν πολλά! Και για την μεγάλη ευκολία με την οποία δαπανώνται εκατοντάδες-χιλιάδες… 400σάρια παρά κάτι και ποιοι είναι οι… «εθνικοί» προμηθευτές του σημερινού δήμου, είτε με τις ευλογίες του δημάρχου, είτε κάποιων δημοτικών συμβούλων ή δημοτικών υπαλλήλων που κατέχουν διευθυντικές θέσεις.

Δείτε τις παρακάτω πάγιες:

 

This entry was posted in ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Bookmark the permalink.

3 Responses to Η «δράση» των παγίων και τα… «400σάρια» παρά κάτι…

  1. αμηρα κων/να says:

    MIA APORIA:ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ ΤΟ ΔΥΧΤΙΟ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ;ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ 100 ΕΥΡΩ ΒΕΝΖΙΝΗ,ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Κ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ 400 ΕΥΡΩ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ;

  2. Ανώνυμος says:

    ΡΑΚΙΤΖΗΣ ΟΛΕ ΟΛΕ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  3. Ανώνυμος says:

    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΟΥΡΤΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.