Το βόλεμα των ημετέρων…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος για το ακίνητο που σκανδαλωδώς έχει ήδη μισθώσει ο Δήμος Ωρωπού , με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου, Γιάννη Οικονομάκου. Η δαπάνη των 1.500€ μηνιαίως για ένα αγροτεμάχιο που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δηλώνει τη πλήρη αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση που χαρακτηρίζει το Δήμαρχο Ωρωπού Γιάννη Οικονομάκο.

Στην αρχή ήρθε σαν χώρος διαχείρισης απορριμμάτων και πριν εγκριθεί η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ,αναθέτουμε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ τη μελέτη και έπεται συνέχεια. Απροκάλυπτα πλέον ο Κος Οικονομάκος χωρίς φραγμό και ενώ του έχει ήδη δοθεί λύση σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στην ίδια περιοχή , έτσι ώστε να αποφύγει ο Δήμος το μηνιαίο αυτό πάγιο έξοδο.

Εμμένει στη πολιτική του να ξεπληρώνει τα προεκλογικά του γραμμάτια και να υποθηκεύει το μέλλον του Δημότη του Ωρωπού. Δεν δίστασε ακόμη να αναφέρει ότι «θα το έκανα ακόμα δίπλα και σε σχολείο» λησμονώντας όσα έλεγε για να καλυφθεί, ενώ υπάρχει ιδιόκτητο οικόπεδο, επιλέγει να μισθώσει του ημέτερου!

Αρκεί μια απλή πράξη για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της ζημιάς από την διασπάθιση του πολύτιμου πλέον δημοσίου χρήματος, 12 μήνες Χ 1500€ Χ 16 χρόνια = 288.000,00€ χωρίς τις προσαυξήσεις .Αν και  με το νόμο περί μειώσεως των μισθωμάτων, χάλασε λίγο η δουλειά γιατί έγινε αναγκαστική έκπτωση του μισθώματος. Ακόμα και τώρα όμως παραμένει πολύ παραπάνω από την εμπορική αξία του αγροτεμαχίου, αν υποτεθεί ότι θα το αγόραζε κανείς σήμερα. Βέβαια αυτό που χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση είναι ότι στο εν λόγω αγροτεμάχιο θα δαπανηθούν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις και να μπορέσει να λειτουργήσει  και από ποιόν; Μήπως ακολουθήσουμε τη γνωστή συνταγή του εργολάβου καθαριότητας ή του εργολάβου του ασθενοφόρου, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο το ταμείο του Δήμου;

Κρίνεται απαράδεκτο και απαγορευτικό ο Δήμος Ωρωπού να ξοδέψει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε μία ξένη περιουσία μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα κάποιων, αγνοώντας το συμφέρον του Δημότη που πλήττεται από τη κρίση όλο και περισσότερο.

Όλα τα παραπάνω επισφραγίζονται με τον δόλιο τρόπο που προσπαθεί ο Κος Οικονομάκος να εξαπατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με τις «φτιαχτές» αποφάσεις που προσπαθεί να πάρει. Αρχικά έχει έρθει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για μίσθωση χώρων για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ , έπειτα στέλνει απόφαση – αίτηση ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ στο Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας για να ΑΝΑΘΕΣΕΙ μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενώ ήδη έχει κάνει προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. «Δημιουργεί» συνθήκες ΚΑΤΕΠΕΙΓΩΝΤΟΣ μόνο και μόνο για να αναθέσει. Είναι πλέον καταφανέστατο ότι η κατάσταση πλέον δεν είναι υπό έλεγχο . Δεν μπορεί ο Δήμος Ωρωπού να διοικείται υπο αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις. Ο κος Οικονομάκος, δυστυχώς , εξελίχθηκε σε ένα πολύ κακό παράδειγμα διοίκησης , χωρίς φρένο και χωρίς δισταγμό. Ας ελπίσουμε ότι στο τελευταίο διάστημα το οποίο του απομένει σαν Δήμαρχος Ωρωπού, θα βλάψει όσο το δυνατόν λιγότερο το τόπο μας.

Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία με σεβασμό στο Δημότη και με νόμιμες διαδικασίες, αυτό το πάρτυ της διασπάθισης και κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, θα το σταματήσει, όπως σταμάτησε και το πάρτυ των ανύπαρκτων αναθέσεων.

Ωρωπός, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γραφείο Τύπου

Αυτοδιοικητική Συνεργασία

This entry was posted in Θέματα. Bookmark the permalink.

One Response to Το βόλεμα των ημετέρων…

  1. n says:

    tin idia apopsi exi kia o rousis?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.