Στο στόχαστρο, η διοικητική… «τρύπα», της δημοτικής αρχής!

Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, στο «γενεθλιακό» των 2 χρόνων της δημοτικής αρχής, ακούστηκαν και άλλα σημαντικά θέματα, εκτός του χαμένου νερού που πληρώνουν τζάμπα δήμος και δημότες, του «Δημοτικού» λιμενικού ταμείου που είναι στον… «αέρα» και το πληρώνουν οι επαγγελματίες της παραλίας και μιας… «γενεθλιακής τούρτας» που «επιβραβεύει» (σοβαρά ή αστεία) δύο χρόνια μιας Αρχής των «απευθείας αναθέσεων» και της αλαζονικής διοίκησής της! (έχουμε αναφερθεί σε άλλες αναρτήσεις μας).

Η Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη, ανέφερε το θέμα της αποστολής δύο λογαριασμών ύδρευσης μαζί, που φέρνουν τους δημότες του Ωρωπού σε δύσκολη θέση. Η υπηρεσία του δήμου δικαιολόγησε την ενέργειά της αυτή, ως οικονομία… στα έξοδα αποστολής!!! Η κα Βαρνάβα εύλογα αναρωτήθηκε, αν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες του σήμερα, μπορούν πολλοί δημότες να ανταποκριθούν σ’ αυτήν την «οικονομία» του δήμου. Επίσης ρώτησε αν υπάρχει κάποιος φορέας του δήμου ο οποίος θα αναλάβει την υλοποίηση των προνοιακών επιδομάτων που είχε η π. Νομαρχία, ώστε αυτά να μπουν στον νέο προϋπολογισμό.

Ο Ανδρέας Τσάκωνας μίλησε για τις ρυθμίσεις των δανείων των δήμων και την προσοχή που οφείλει να δείξει η δημοτική αρχή, για να μην πέσει ο δήμος στα «δόντια» του «Παρατηρητηρίου» που θεσπίζουν τα νέα μέτρα. Τότε θα πληρώσουν οι δημότες αυτόματες επιβαρύνσεις, με αυξήσεις δημοτικών τελών και δημοτικού φόρου μέχρι και… 10 φορές!!! Και αναφέρθηκε στις υπερβολικές δαπάνες και τα πανηγύρια του καλοκαιριού!

Η Ιωάννα Στεργίου σημείωσε πως ο δήμος δεν έφερε προς συζήτηση τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα μέτρα. Επίσης ζήτησε απαντήσεις για τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Ο Θωμάς Ρούσσης πρότεινε να ξεκινήσουν γρήγορα οι διαδικασίες να γίνει το Χαλκούτσι αυτόνομη δημοτική κοινότητα και με τη μορφή αυτή να πάρει μέρος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Ο Δημήτρης Βελτανιώτης επανήλθε στο ερώτημα προς το δήμαρχο, για το πως ξεχρέωσε το δήμο, όπως έλεγε στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, όταν σήμερα λέγεται, πως έχει φρενάρει τις πληρωμές προμηθευτών! Ζήτησε επίσης να δοθεί κάποια απάντηση με υπευθυνότητα για το αν υπάρχει το ταμείο που λέει η δημοτική αρχή ή δεν υπάρχει χρηματική δυνατότητα!

Στην απαξίωση των τοπικών συμβουλίων, που είναι εξαιρετικά σοβαρό θέμα και έχουμε στηλιτεύσει πολλές φορές, αναφέρθηκε ο Κώστας Δέδες. Έφερε μάλιστα για παράδειγμα το τοπικό συμβούλιο Καλάμου, για το οποίο, δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ρωτά αν πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για «συμβούλια μαϊμού»! Επίσης, ζήτησε την απόφαση με την οποία μεταφέρθηκε το ΚΕΠ Καλάμου σε χώρο του κοινοτικού κτιρίου… Απόφαση η οποία φυσικά δεν υπάρχει!!! Αναφορά έκανε και για προσπάθεια της ΚΕΔΩ να υποκαταστήσει τις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων!

Ο Βασίλης Οικονόμου ενημέρωσε το δήμαρχο και το συμβούλιο, πως πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες, γιά να μπει το κομμάτι της Πάρνηθας που είναι στα όρια του δήμου και ο υδροβιότοπος του Ωρωπού στο νέο φορέα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής που τώρα συγκροτείται. Ενέργεια που «βλέπει» την μελλοντική αξιοποίηση των περιοχών αυτών.

Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου, επεσήμανε ο Ευάγγελος Καλύβας, αναφέροντας την πλήρη εγκατάλειψη δρόμου που έφτασε να γίνει και επικίνδυνος για τους δεχόμενους οδηγούς και κατοίκους της περιοχής, στο Μετόχι Μηλεσίου. Από σπασμένο αγωγό νερού και επιδιορθώσεις που έγιναν και… «δεν έγιναν», έχει «σηκωθεί» ο δρόμος αυτός, από εκατοντάδες κυβικά μέτρα νερού που χάνονται κάτω απ’ αυτόν!!! Μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργηθεί και «κρατήρας» βάθους 1,5 μέτρων στη μέση του δρόμου, που απειλεί ζωές!!! (η φωτογραφία στο θέμα). Αναφέρθηκε επίσης και στο περιβαλλοντικό «έγκλημα» που έχει γίνει στο γύρω δάσος (μπαζωμένο και σπασμένα δένδρα), από τις πρόχειρες ημιτελείς προσπάθειες επιδιόρθωσης! Να υπενθυμίσουμε, πως με το θέμα αυτό έχουμε ασχοληθεί και εμείς από τον περασμένο Φεβρουάριο και γνωρίζουμε πως δεν υπήρξε καμιά προσπάθεια για την αποκατάσταση τόσο της βλάβης όσο και του δρόμου! Εκτός βέβαια από… υποσχέσεις!!! (http://www.maximipoli.gr/?p=4605).

Ο Γιώργος Γιαμαρέλος έθεσε τέσσερα θέματα. Αυτά ήταν: α) Αν έχουν γίνει ενέργειες μέχρι σήμερα, για τη συγκρότηση του «Συμβουλίου των Εφήβων». β) Πότε θα λειτουργήσει η «Επιτροπή Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής» και οι τρεις τομείς που έχουν ορισθεί σ’ αυτήν. γ) Μια πρόταση για απόφαση να τιμηθεί ο Αριστοτέλης Ωνάσης από το δήμο Ωρωπού και δ) Επιστολή που απέστειλε προς το δήμαρχο, για το θέμα του δηλωτικού σήματος.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

5 Responses to Στο στόχαστρο, η διοικητική… «τρύπα», της δημοτικής αρχής!

 1. Ανώνυμος says:

  πουσε ρε Βρουβα να βουλοσεις καμια τρυπα … αλλα ξεχασα απο εδω δεν περνεις ψηφους , εδω δεν υπαρχουν χαλκουτσεοι κολιτοι , εδο λαος εκει Κολωνακι …

 2. Ανώνυμος says:

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΩΣΤΑ ΔΕΔΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΜΟΥ.ΑΠ’ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΝΑΝΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΟΠΛΟ ΜΟΝΟ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΙΣ ΚΡΑΒΓΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ.ΕΣΥ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΟΥΣΙΩΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΚΩΣΤΑ.

 3. Ανώνυμος says:

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ? ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΕΣ.PRRR TT

 4. Ανώνυμος says:

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΟΜΙΖΩ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.