Το «ομολογείν την πλάνην»… απουσιάζει από το DNA της διοίκησης του δήμου!

«…Κύριε δήμαρχε, δεν θέλω να επεκταθώ και σε άλλα, κατά την άποψή μου, επικίνδυνα για την λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος μονοπάτια, που οδηγούν οι ενέργειές σας αυτές! Περιορίζομαι επί του παρόντος, μόνο στο να υπενθυμίσω, ότι ο αείμνηστος Νικόλαος Πλαστήρας έχει αφήσει παρακαταθήκη σε όλους μας τη φράση, «το πλανάσθαι είναι ανθρώπινον, αλλά το ομολογείν την πλάνην, αποτελεί δείγμα σπάνιου ανδρισμού και εξαίρετου πολιτισμού…».

Αυτά είναι λόγια που ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, από τον σύμβουλο της συμπολίτευσης Γιώργο Γιαμαρέλο, με αφορμή τις ανακολουθίες του δημάρχου σχετικά με το δηλωτικό σήμα του δήμου.

Όμως, ο κ. Γιαμαρέλος είναι εμφανές, πως αναφερόταν και πέραν αυτού και γενικά στον τρόπο με τον οποίο διοικεί ο κ. Οικονομάκος σήμερα το δήμο Ωρωπού. Και ο τρόπος αυτός, είναι επικίνδυνος «για τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος». Όχι βέβαια από αυτά που συμβαίνουν στον Ωρωπό, αλλά από τη λογική που διακατέχει μια τέτοια διοίκηση.

Ένα πολίτευμα που στηρίζεται σε κάποιους νόμους και αρχές, που η μέχρι σήμερα πορεία της δημοτικής αρχής, δείχνει να τους υποβαθμίζει, να τους απαξιώνει κατά το δοκούν, με την άκρατη ηγεμονική αλαζονεία που την διακατέχει! Και αυτή είναι και η βασική αιτία, που -όπως επανέλαβε ο Γιώργος Γιασημάκης– η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει ακόμη το «αλφάβητο» της τοπικής αυτοδιοίκησης!!! 

Και όταν στο «αλφάβητο» αυτό μένεις επί δύο χρόνια… «μετεξεταστέος», παρά τα «φροντιστήρια» που έχεις από τόσους έμμισθους συμβούλους και έμπειρους διευθυντάδες και την ίδια στιγμή «θέλεις και δεν θέλεις αυτό που… θέλεις» -όπως σωστά παρατήρησε ο Γιώργος Γιαμαρέλος– δυστυχώς, συμβαίνει αυτό ακριβώς που συμβαίνει σήμερα με τη διοίκηση του δήμου! Διοικείς με απευθείας αναθέσεις, με ελεγχόμενους διαγωνισμούς, με προγραφές πολιτικών σου αντιπάλων χωρίς διατυπώσεις και με περισσή αλαζονεία! Και μέσα στην αλαζονεία αυτή ξεχνάς τους τύπους, τη δεοντολογία, την ηθική, πολλές φορές και τη νομιμότητα και σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ενός συνενωμένου Ωρωπού, ο μεγάλος σου στόχος είναι οι… συμψηφισμοί! Όχι βέβαια για να αναδείξεις ατασθαλίες παλαιότερων και σημερινών πολιτικών σου αντιπάλων, αλλά για να «κουκουλώσεις» αυτές που δημιουργείς σήμερα!

Έτσι χθες βγήκε ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Βλάχος, να μιλήσει για «σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», ο κ. Μπόρσης για παλιές δαπάνες απέναντι σε σημερινές, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ο δήμαρχος κ. Οικονομάκος να πει στους συνδημότες του, πως τις προκλητικές απευθείας αναθέσεις τουτις προκαλεί η αντιπολίτευση!!! Και τις προκαλεί, γιατί χθες για παράδειγμα, δεν του επέτρεψε να «περάσει» μια «καραμπινάτη» παρατυπία! Επίσης να πει, πως η ΔΗΜΟΣΙΑ ΗΘΙΚΗ χάνεται από τη μη συμμετοχή μαθητών και γονιών στα… «επικοινωνιακά παιχνίδια» του για το μεγάλο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών!

Ποιός τώρα αδειάζει να σκεφτεί από την δημοτική αρχή και την τεχνική υπηρεσία του δήμου, πως οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ωρωπού και οι διερχόμενοι συνδημότες τους, «σκοτώνονται» στους μόνιμους «κρατήρες» που άφησε ο εργολάβος στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας, που ανέφερε χθες ο Αυλωνίτης δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Καλύβας;; Ψιλά γράμματα…

Πράγματι, «το πλανάσθαι είναι ανθρώπινον, αλλά το ομολογείν την πλάνην, αποτελεί δείγμα σπάνιου ανδρισμού και εξαίρετου πολιτισμού…». Το «ομολογείν την πλάνην» όμως, απουσιάζει εμφανώς από το DNA της σημερινής διοίκησης του δήμου!

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

8 Responses to Το «ομολογείν την πλάνην»… απουσιάζει από το DNA της διοίκησης του δήμου!

 1. Ο ΛΙΤΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ Ο ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΕΣ ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΑ ΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ?

 2. jini says:

  Ο ΛΙΤΣΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ Ο ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΠΕΣ ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΑ ΠΟΙΟΝ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ?

 3. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  Και τα δύο αυτά σχόλια κύριε ή κυρία που κάνετε είναι το λιγότερο απαράδεκτα. Γιατί βρίζεται τον κο Ξύλο, τουλάχιστον σεβαστείτε τον, το ότι μας ενημερώνει και με video, και μας έχει στο πιάτο όλα τα ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ και βρίσκοντας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ όλες τις αναθέσεις, δεν τα βγάζει από το μυαλό του. Αλλά εκτός και αν στα video δεν είναι τα πρόσωπα που μας κυβερνούν (γνωρίζεται τι δουλειά χρειάζεται;) και μας ενημερώνει. Είστε αχάριστοι…
  Δεν ξέρετε τι σας γίνεται… Τι να σας πω… Είστε ανάξιοι…
  Εμείς ζητούμε συγγνώμη στον κο Ξύλο εκ μέρους τους.
  Ομάδα Δημοτών Ωρωπού

 4. Ανώνυμος says:

  ΚΕ ΤΖΙΝΙ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΑΖΟΝΤΑΣ VIDEO ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΛΜΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΕΡΧΕΣΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ? ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ :@ :/ :@ :/ :@ :/ :@ :/ :@ :/O KOΣ ΞΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ.ΑΝ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΞΥΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΒΡΕΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ. Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ..ΑΝ ΔΕΝ Σ’ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥ ΞΥΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ Δ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ.GEGE?

 5. jini says:

  ΑΥΤΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΩΡΩΠΟΥ.
  ΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΣ

 6. Ανώνυμος says:

  ΑΥΤΗ-ΑΥΤΟΣ-ΟΙ ΑΛΛΟΙ-ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΑΚΙ ΦΙΛΑΚΙΑ-ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ-ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ-ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΟΣ

 7. jini says:

  ΠΑΛΙ ΧΟΥΝΤΑ!

 8. Ανώνυμος says:

  ΦΙΛΕ ΜΟΥ JINI Η ΦΙΛΗ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΛΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΦΑΛΜΑ ΞΑΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΕΛΠΙΖΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.