ΠΩΣ χάνεται η… ΔΙΑΥΓΕΙΑ στο δήμο! ΠΩΣ η δημοτική αρχή διαχειρίζεται τα δημοτικά χρήματα…

Η απόφαση 185/2012 για την έγκριση δαπανών, που «κρύβεται» μέσα στην απόφαση για έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για εργασίες συντήρησης χώρων πρασίνου!!! Παρακάτω όπως εμφανίζεται στους τίτλους των αναρτήσεων στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Τα πάντα μπορούν να συμβούν πλέον με τη δημοτική αρχή του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου! Όπως για παράδειγμα… μια απόφαση της οικονομικής επιτροπής με θέμα την «έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών για εργασίες συντήρησης χώρων πρασίνου», να μεταλλάσσεται σε… «έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων»… από τις γνωστές που περνούν και ψηφίζονται σε κάθε οικονομική επιτροπή!

Σ’ αυτές τις δαπάνες και μάλιστα σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους για τους πολίτες του Ωρωπού, αλλά και όλης της χώρας, μπορεί κάποιος δημότης να δει, ΠΩΣ η δημοτική αρχή διαχειρίζεται τα δημοτικά χρήματα και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Ας δούμε λοιπόν μια πρόσφατη «έγκριση δαπανών» που ψηφίστηκε από την οικονομική επιτροπή. Δεν θα τη βρούμε όμως στο «Διαύγεια» ως «έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων» , αλλά ως… «Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών για εργασίες συντήρησης χώρων πρασίνου»!!!

Είναι η απόφαση 285/2012 με ΑΔΑ Β43ΡΩΟΠ-Ξ05 που πάρθηκε στις 10/10/2012 και αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στις 15/10/2012. Είναι βέβαια περιττό να πούμε, πως το πρόγραμμα «Διαύγεια» στο δήμο Ωρωπού, έχει χάσει ολωσδιόλου τη… διαύγειά του!!!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕΣΑ-signed-3

Είναι πολύ εύκολο να δει κάποιος, πως οι ημερομηνίες των αναρτήσεων, είναι… «χύμα στο κύμα»! Και αυτό είναι το «ένα»…

Με την απόφαση λοιπόν 285/2012, η οικονομική επιτροπή «πέρασε» εγκριση τεχνικών προδιαγραφών για εργασίες συντήρησης χώρων πρασίνου,  «κρύβοντας»(;;;) όμως μέσα της, τις παρακάτω δαπάνες και πιστώσεις:

1. Για συντήρηση, τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη εφαρμογών λογισμικού της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου (διευθυντής Σπύρος Χρήστου) 24.600 ευρώ! Άλλα 4.710,90 ευρώ για άδειες χρήσης του λογισμικού αυτού στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου και άλλα… 24.600 ευρώ, για συντήρηση και τεχνολογική (αυτή τη φορά) υποστήριξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών του δήμου! ΣΥΝΟΛΟ: 53.910, 90 ευρώ για «συμβουλές» και «υποστηρίξεις»!!! Να σημειώσουμε, πως στην τελευταία οικονομική επιτροπή (16/10/2012) είχαν περάσει και άλλα 24.600 ευρώ, για… συντήρηση και επισκευή… «συστημάτων αυτοματισμού»!!!

2. Για τέλη κυκλοφορίας των «επιβατικών» αυτοκινήτων του δήμου (δηλαδή αυτά που έχουν γίνει Ι.Χ. από πολλούς της δημοτικής αρχής), πληρώνει ο δήμος… 17.000 ευρώ!!! Αν αφαιρέσουμε τα τέλη κυκλοφορίας των φορτηγών, θα δούμε και… «λοιπά τέλη»(;;;) κυκλοφορίας, ύψους 22.000 ευρώ!!!

3. Για προμήθεια και τοποθέτηση ανταλλακτικών για τα πυροσβεστικά αυτοκίνητα του δήμου… 15.000 ευρώ! (Και γι’ αυτά που χρησιμοποιούνται ως Ι.Χ.;;;;).

Αυτές είναι τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις δαπανών (μεταξύ των υπολοίπων), που ψηφίζονται με… «κλειστά μάτια» από την οικονομική επιτροπή! Και επειδή… «λεφτά υπάρχουν», για την προετοιμασία της εθνικής εορτής την Κυριακή, η δημοτική αρχή δαπάνησε για «θυρεούς» και… «γιρλάντες», 14.978, 94 ευρώ!!! ( Εδώ οι ΘΥΡΕΟΙ). Με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ βέβαια του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου…

This entry was posted in ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Bookmark the permalink.

8 Responses to ΠΩΣ χάνεται η… ΔΙΑΥΓΕΙΑ στο δήμο! ΠΩΣ η δημοτική αρχή διαχειρίζεται τα δημοτικά χρήματα…

 1. Ανώνυμος says:

  ΜΟΛΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ
  ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΔΕΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΒΑΠΟΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ

 2. Ανώνυμος says:

  ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ *Τ Ε Λ Ο Σ* ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.

 3. Ανώνυμος says:

  Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΟΛΛΗΓΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ!!!!!!!!!

 4. Ανώνυμος says:

  που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΟΟΟ !!!

 5. Ανώνυμος says:

  ΤΡΩΝΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ !!!

 6. Ανώνυμος says:

  που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΕΟΟ !!!

 7. Ανώνυμος says:

  ΚΑΙ Ο ΚΙΟΥΣΗΣ ΤΟ ΠΑΠΙ !!!!

 8. Ανώνυμος says:

  Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΥΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΚΥΡΙΟΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.