Από το Τεχνικό Πρόγραμμα… στην… απευθείας ανάθεση!

Ένα έργο που βρίσκεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2012… κατέληξε σε… ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, ως… ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ!!! Με κόστος 73.800 ευρώ με το ΦΠΑ.

Αυτή είναι άλλη μια… «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» της πολιτικήςτων ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ της δημοτικής αρχής, με την… «εξειδικευμένη» τεχνική της υπηρεσία, στην οποία ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος!

Αναφερόμαστε στο έργο της «προμήθειας και εγκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού ωστικού αντλιοστασίου, στη δημοτική κοινότητα Αφιδνών».

Από το Τεχνικό Πρόγραμμα… κατευθείαν στην… απευθείας ανάθεση!

Σε ένα έργο των 5 εκατομμυρίων (εισφορές οικοπέδων και συγχρηματοδότηση Ε.Ε.) που «καρκινοβατεί» πάνω από 5 χρόνια και παρά ταύτα οι δημότες της Ιπποκρατείου Πολιτείας ακούν μόνο αόριστες αναφορές για κακοτεχνίες στην κατασκευή και την συντήρηση! Δεν έχουν ακούσει ποτέ τίποτα για τις ευθύνες αυτών που ή σχεδίασαν ή κατασκεύασαν ή παρέλαβαν λάθος το εξωτερικό και εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης,  ενώ αυτό είναι διαπιστωμένο πως δυσλειτουργεί από ετών. Δύο χρόνια τώρα, η δημοτική αρχή… ΤΙ ΕΚΑΝΕ;;

Εδώ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου 4360–signed-1

This entry was posted in ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. Bookmark the permalink.

13 Responses to Από το Τεχνικό Πρόγραμμα… στην… απευθείας ανάθεση!

 1. Ανώνυμος says:

  ΣΙΓΑ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ………………….

 2. Ανώνυμος says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ …

 3. Ανώνυμος says:

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΩ ΣΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟ Δ.ΩΡΩΠΟΥ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΙΕΣ Η ΤΙΣ ΑΠ’ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ? ΕΠΙΣΗΣ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ….ΠΕΡΙΜΕΝΩ 2 ΧΡΟΝΙΑ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ?

 4. ΔΗΜΟΤΕΣ ΩΡΩΠΟΥ says:

  Κύριε Ξύλε, ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς που τώρα και 10 περίπου χρόνια, ασχολείσθε με τη δημοσιογραφία στον τόπο μας, είτε με την έντυπη εφημερίδα που είχατε, είτε με την ηλεκτρονική εφημερίδα, έχω διαπιστώσει ότι έχετε μεγάλη γνώση στην Αυτοδιοίκηση και επί πλέον γνωρίζετε καλά την Ελληνική γλώσσα και έχετε και ήθος (και είναι καλό και για τα παιδιά μας) έχουμε μάθει πολλά από εσάς. (Επί πλέον γνωρίζω καλά ότι δεν πληρώνεστε γι’αυτό που κάνετε αν και θα έπρεπε). Είσθε συνεπέστατος στα Δημοτικά Συμβούλια και μας ενημερώνετε με τα video σας. Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Είναι το λιγότερο που μπορούνε να πούμε. Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ. (είμαστε πάρα πολλοί, απλοί δημότες που μας ενδιαφέρει ο Τόπος μας) Θέλω όμως τώρα να πω ότι όσοι ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με την Αυτοδιοίκηση του τόπου μας, δεν μπόρεσαν να βελτιωθούν ή να μάθουν κάτι παραπάνω και να μπορέσουν να προσφέρουν στον Τόπο μας. Αν δεν μπορούν… να φύγουν… Δεν τους υποχρεώνει κανείς να βρίσκονται στα Κοινά… Μην υποτιμούν την νοημοσύνη μας….
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

 5. Ανώνυμος says:

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΩΡΩΠΟΥ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟς ΞΥΛΟΣ ΘΑ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙ- ΚΡΑΤΗ. ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Δ. ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΚΟΙΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΕΑΔΑ.ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕ ΞΥΛΟ?
  ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 6. Ανώνυμος says:

  που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΟΟΟ !!!

 7. Ανώνυμος says:

  που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΕΟΟ !!!

 8. Ανώνυμος says:

  που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΕΕΟ !!!

 9. Ανώνυμος says:

  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΑΦΙΔΝΕΣ ???

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΙΔΝΩΝ ???

  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΦΙΔΝΩΝ ???

  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ , ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ … σσσττ !!!

 10. Ανώνυμος says:

  Δελτίο Τύπου για την Υπηρεσίας Ύδρευσης
  Δημοσιεύτηκε την 21 November 2011

  Υπηρεσία Ύδρευσης: Ένας χρόνος παραγωγικότητας

  Η Υπηρεσία Ύδρευσης του νέου Δήμου Ωρωπού από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να ανταποκριθεί σε ένα δύσκολο έργο. Οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες που συνενώθηκαν αντιμετώπιζαν διαφορετικά προβλήματα που οφείλονται στην γεωγραφία της κάθε περιοχής.Ωστόσο, η Υπηρεσία Ύδρευσης, ακολουθώντας πιστά το όραμα της Δημοτικής Αρχής να είναι πάντα κοντά στον δημότη δίνει έναν συνεχή αγώνα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων για νερό και ακόμη να αποκαταστήσει χρόνια προβληματα στα κατά τόπους δίκτυα. Το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζει περίπου 50 ζημιές σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο δείχνει τον φόρτο εργασίας και τους ρυθμούς με τους οποίους δουλεύει η συγκεκριμένη Υπηρεσία.Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κος Λάμπρου δέχεται το κοινό κάθε Πέμπτη στο πρώην κοινοτικό κατάστημα Μαρκοπούλου.

  Πιο αναλυτικά:

  Λογαριασμοί


  Η πρώτη πρόκληση για την νέα Δημοτική Αρχή ήταν τα παράπονα πολλών δημοτών για “φουσκωμένους” λογαριασμούς. Μετά από ενδελεχή έρευνα στα αιτήματα αυτά, διαπιστώθηκε ότι σε πολλές περιπτώσεις είχαν γίνει σφάλματα που οφείλονται σε παλιές μετρήσεις που έγιναν επί άλλων διοικήσεων από το 2007 έως και το 2010. Όπου είχαν διαπιστωθεί τέτοια σφάλματα τα οφειλόμενα ποσά προσαρμόστηκαν στο ορθό.

  Αφίδνες – Ιπποκράτειος Πολιτεία

  Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιπποκράτειος Πολιτεία στις Αφίδνες. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα πίεσης που οφείλεται στο γεγονός ότι το έργο είχε λάθη από κατασκευής. Ακόμη και οι δεξαμενές έχουν τοποθετηθεί σε ακατάλληλα σημεία με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άδικα οι κάτοικοι. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κος Λάμπρου “παρά τις δυσκολίες προσπαθούμε να διορθώσουμε το έργο κομμάτι-κομμάτι και το πρόβλημα να λυθεί οριστικά. Για τον λόγο αυτόν, ευχαριστώ πολύ τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει”.Η ετοιμότητα της Υπηρεσίας φάνηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (2011) όταν κεραυνός χτύπησε τον υποσταθμό της ΔΕΗ που τροφοδοτεί το αντλιοστάσιο Νο1. Παρά την αργία, ο ίδιος ο κος Λάμπρου κινητοποίησε άμεσα ειδικό συνεργείο (λόγω της υψηλής τάσης) και σε λίγες ώρες το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.Στις Αφίδνες (Κιούρκα) αντικαταστάθηκε το σύστημα τηλεχειρισμού για το γέμισμα των δεξαμενών σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ.

 11. Ανώνυμος says:

  Ωρωπίων

  Η περιοχή του πρ. Δήμου Ωρωπίων αντιμετώπιζε προβλήματα τους θερινούς μήνες καθώς πολλοί οικισμοί έμεναν για ώρες χωρίς νερό. Το καλοκαίρι του 2011 η κατάσταση αυτή άλλαξε ανακουφίζοντας πολλούς συμπολίτες μας. Με πολύ μεγάλες προσπάθειες το δίκτυο λειτούργησε κανονικά και έτσι το σημαντικότερο αγαθό, το νερό, δεν έλλειψε από κανένα σπίτι.Παράλληλα, επισκευάστηκε το αντλιοστάσιο του Πρ. Ηλία και έγιναν επισκευές στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Μαυροσουβάλας.

  Αυλώνας

  Στο αντλιοστάσιο στην θέση Σκάλεζα αντικαταστάθηκε το υποβρύχιο του αντλιτικού μηχανήματος μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που προέκυψε η βλάβη. Στο αντλιοστάσιο στην θέση Πύλα έγινε συντήρηση του μοτέρ και διάφορες τεχνικές διορθώσεις.

  Μήλεσι

  Στο Μήλεσι αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε ο τηλεχειρισμός με τον οποίο γεμίζει η δεξαμενή από την γεώτρηση της Μαυροσουβάλας και επισκευάστηκε ο πίνακας με ταυτόχρονη αντικατάσταση του κινητήρα σε παρακείμενη γεώτρηση.

  Καπανδρίτι

  Πολλές επισκευές και διορθώσεις έγιναν στην περιοχή του Καπανδριτίου. Στο αντλιοστάσιο στη θέση Γκίκα επισκευάστηκαν και τα 2 πιεστικά (booster) κι έγιναν εργασίες service. Στη θέση Παιδικός Σταθμός, αντικαταστάθηκε ο κινητήρας κι έγινε συντήρηση. Εργασίες συντήρησης έγιναν ακόμη στην θέση Κασφίκι και στο Μετόχι.

  Κάλαμος

  Επισκευάστηκε το πιεστικό (booster) στη θέση Πρ. Ηλίας και στη θέση Αυλοτόπι εκτός από την επισκευή του booster εγκαταστάθηκε ειδικό σύστημα βελτίωσης της πίεσης (inverter). Στη θεση Καμάρι εγκαταστάθηκε ειδικό οιλογικό σύστημα τηλεχειρισμού, με χρήση φωτοβολταϊκών για το γέμισμα της δεξαμενής.

  Ο κος Λάμπρου επισήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κος Γιάννης Οικονομάκος είναι αφοσιωμένοι στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποιες περιοχές του Δήμου Ωρωπού και ήδη η διαφορά είναι εμφανής. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία μέθοδος “αυτόματης επίλυσης προβλημάτων” για αυτό απαιτείται χρόνος και πολλή δουλειά για να φανούν τα αποτελέσματα. Σταδιακά, τα λάθη στα έργα υδροδότησης διορθώνονται και το έργο του Δήμου Ωρωπού θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τους δημότες.
  Reply Quote

 12. Ανώνυμος says:

  μπραβο τα καλα παιδακια που κανουνε εργακια.

 13. Ανώνυμος says:

  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΗ ΜΑΣΑ ΤΗ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ
  ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.