Επιτέλους! Από κάτι… «ενοχλήθηκε» ο κ. αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Ηλιάσκος!

Με έκπληξη διαβάσαμε στο site του δήμου, πως ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Βαγγέλης Ηλιάσκος, ο αντιδήμαρχος δηλαδή που ΔΕΝ αισθάνθηκε την υποχρέωση να απαντήσει στους συνδημότες του για το «καπέλο» του 1 εκατομμυρίου ευρώ του έργου Αυλώνα, για τις 600 χιλιάδες πληρωμή στο έργο του γυμναστηρίου Μαλακάσας χωρίς την έγκριση του επιτρόπου και πολλών άλλων ελεγχόμενων και προκλητικών αποφάσεων της τεχνικής του υπηρεσίας, μετά από 10 ημέρες, απαντά με ανακοίνωσή του σε δικό μας δημοσίευμά, με τον τίτλο «Τι έχει συμβεί αλήθεια, με την Αποχέτευση Αφιδνών; Ερωτήματα που θέλουν απάντηση!».

Όπως μάλιστα αναφέρει, «η ανακοίνωση έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά από υστερόβουλη ανάρτηση που έγινε σε τοπικό blog, (εννοεί προφανώς την «maximipoli.gr») και μετέδωσε παντελώς ανακριβείς πληροφορίες…»!

Εμείς θα το θεωρούσαμε περισσευούμενη τιμή… που -επιτέλους- ο κ. αντιδήμαρχος «απάντησε» με δημόσια ανακοίνωσή του, ΑΝ πρώτα είχε ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ στον συνδημότη του Παναγιώτη Πάντο, που στις 7/10/2012 κατέθεσε ερωτήσεις για το ίδιο θέμα στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αφιδνών με κοινοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο (2012-10-07-AITHSH-PROS-KOIN.AFIDNON-1) και είχε επίσης απαντήσει ΔΗΜΟΣΙΑ σε δελτίο τύπου της ΔΗ.Σ.Ω., με τίτλο «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ»! (ANAKOINOSH-DHSO)

Τον αντιδήμαρχο όμως που σιωπά στις σωρηδόν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, στους «ελεγχόμενους» διαγωνισμούς και σε όσους έχουν καταγγελθεί ΔΗΜΟΣΙΑ ως «φωτογραφικοί», με μελέτες της υπηρεσίας που ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ, τον «ενόχλησε» η δική μας δημοσίευση, που προφανώς ούτε «υστερόβουλη» ήταν ούτε μετέδωσε «ανακριβείς πληροφορίες»! Ήταν μια δημοσίευση που στηριζόταν στα δυο παραπάνω έγγραφα και σε πραγματικά στοιχεία που και αυτά τα δημοσιεύσαμε!

Πάντως το θέμα είναι, από κάτι «ενοχλήθηκε» ο κ. αντιδήμαρχος…

Παρακάτω δημοσιεύουμε η απάντηση του κ. Ηλιάσκου:

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, κ. Ηλιάσκος, εξέδωσε μια διευκρινιστική ανακοίνωση για το έργο του αποχετευτικού στις Αφίδνες. Η ανακοίνωση έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο μετά από υστερόβουλη ανάρτηση που έγινε σε τοπικό blog, και μετέδωσε παντελώς ανακριβείς πληροφορίες.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

Με σκοπό να θέσει την κατάσταση ως έχει, ο κ. Ηλιάσκος σημειώνει τα εξής:

«Η μελέτη και κατασκευή του έργου αποχέτευσης Καπανδριτίου χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013» του ΥΠΕΚΑ και πιο συγκεκριμένα από τον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία και Διαχείριση Υδάτινων Πόρων». Η πρόσκληση με κωδικό 2.9 – 8/10/2010 για την υποβολή προτάσεων για έργα προς ένταξη στο Πρόγραμμα αυτό αφορούσε τους οικισμούς Γ΄ Προτεραιότητας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (οδηγία 91/271/ΕΟΚ, άρθρο 3), δηλαδή τους οικισμούς με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και όχι κοινότητες. Ταυτόχρονα, η πρόσκληση του Υπουργείου συνοδευόταν από Πίνακα που όριζε ποιοί συγκεκριμένοι είναι αυτοί οι οικισμοί. Έτσι, στον εν λόγω πίνακα δεν συμπεριλαμβανόταν ο οικισμός των Αφιδνών αφού με βάση την απογραφή του 2001 είχε μόνιμο πληθυσμό 1736 κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η πρόσκληση αυτή είχε καταλυτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για ένταξη την 31η Μαρτίου 2011, ενώ η αίτηση για το Καπανδρίτι υποβλήθηκε την 30η Μαρτίου 2011 και συνοδευόταν από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών καθώς και από εγκεκριμένη σχετική Προκαταρτική μελέτη η οποία είχε εκπονηθεί από την πρώην Κοινότητα Καπανδριτίου. Παρόλα αυτά, ο Δήμος Ωρωπού συνέταξε φάκελο αντίστοιχης αίτησης για χρηματοδότηση του έργου αποχέτευσης των Αφιδνών από το ίδιο Πρόγραμμα η οποία όμως δεν έτυχε έγκρισης λόγω του ότι ο οικισμός των Αφιδνών δεν συμπεριλαμβανόταν στην λίστα επιλέξιμων οικισμών που συνόδευε την αρχική πρόσκληση.
Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ο καθορισμός των επιλέξιμων οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας (με πληθυσμό άνω των 2000 κατοίκων) έγινε από το τέως ΥΠΕΧΩΔΕ στηριζόμενο στην απογραφή του 2001 και σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της ευρωπαϊκής οδηγίας.

Καταλήγοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ως δημοτική αρχή τους πρώτους 3 μήνες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, καταφέραμε να καταθέσουμε 4 προτάσεις στην πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ για Καπανδρίτι – Αφίδνες – Κάλαμο – και Ωρωπό, Αυλώνα πάρα τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Αν και η περίπτωση των Αφιδνών διαφέρει από τις άλλες, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω, δε σταματάμε εδώ παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Θα εκπονήσουμε τη μελέτη δικτύου για την περιοχή, ώστε σε ενδεχόμενο μέτρο χρηματοδότησης να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό της λεκάνης.

Οι δημότες μας πρέπει να είναι βέβαιοι για ένα πράγμα, ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον Τόπο μας το αυτονόητο, την πρόοδο και την ανάπτυξη μέσα από έργα ζωτικής σημασίας. Το ίδιο κάνουμε και για τις Αφίδνες».

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

3 Responses to Επιτέλους! Από κάτι… «ενοχλήθηκε» ο κ. αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Ηλιάσκος!

  1. Ανώνυμος says:

    που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΟΟΟ !!!

  2. Ανώνυμος says:

    που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΕΟΟ !!!

  3. Ανώνυμος says:

    που είναι η αντιπολίτευση ΟΕΕΕΟ !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.