ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τελικά ήταν πολύ εξώφθαλμο… για να είναι νόμιμο!

Στις 14 Αυγούστου γράφαμε πως «είναι πολύ εξώφθαλμο… για να μην είναι νόμιμο! Είχαμε τότε μπροστά μας το φαινόμενο, όλες οι αναρτήσεις στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» –από την αρχή του 2011– του ΚΡΑΤΙΚΟΥ λιμενικού ταμείου Σκάλας Ωρωπού που είχε εξαφανιστεί από το Πρόγραμμα, να βρίσκονται μέσα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ λιμενικού ταμείου Σκάλας Ωρωπού! Επίσης, να φέρουν ως ΤΕΛΙΚΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ το δήμαρχο Ωρωπού, ως πρόεδρο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ! Σε χρόνους δηλαδή που την προεδρία αυτή ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ! ΟΛΟ το… 2011 και την αρχή του 2012!!! Και καταλήγαμε, πως το θέμα είναι πολύ εξώφθαλμο… για να μην είναι νόμιμες οι παρεμβάσεις αυτές, γιατί θα ήταν… «αυτοκτονία» για τους υπεύθυνους!

Στις 24 Αυγούστου, σε άλλο δημοσίευμά μας γράφαμε, πως «πέφτει από το ένα ατόπημα στο άλλο… η δημοτική αρχή» και αναφερόμαστε στην απάντηση της δημοτικής αρχής η οποία έλεγε:

«Η διαχείριση του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ γίνεται απολύτως ορθά και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος, από υπαλλήλους που έχουν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, για την αλλαγή επωνυμίας του Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού» ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που εγγράφως μας έδωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος και άρα ορθώς εμφανίζεται το όνομα του νυν Προέδρου και Δημάρχου Ωρωπού στην κεντρική οθόνη των αποφάσεων. Παράδειγμα: Αν ένας δημότης ζητήσει αντίγραφο μιας παλιάς απόφασης π.χ. της Κοινότητας Μαλακάσας, η οποία έχει καταργηθεί, το έγγραφο αυτό το εκδίδει όμως και το υπογράφει ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού, επειδή ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ είναι ο διάδοχος της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ (ασχέτως αν το πρωτότυπο το είχε εκδώσει ο τότε Κοινοτάρχης). Έτσι και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αν κάποιος αναζητήσει έγγραφα του καταργημένου «Κρατικού Λιμενικού Ταμείου», το οποίο πλέον νομίμως μετατράπηκε σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ, αυτά υπογράφονται από τον νυν Πρόεδρο του και Δήμαρχο Ωρωπού ο οποίος είναι αρμόδιος για την έκδοση τους (ασχέτως αν τα πρωτότυπα φέρουν την υπογραφή του τέως προέδρου)».

ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΝΑΜΕ:

Ανεξάρτητα κατά πόσον το «λιμενικό ταμείο» νομίμως μετατράπηκε σε δημοτικό, η απάντηση καλώς αναφέρει πως στις αποφάσεις του νομικού προσώπου «δημοτικό λιμενικό ταμείο Σκάλας Ωρωπού», εμφανίζεται το όνομα του προέδρου-δημάρχου. Γιατί είναι ένας νέος φορέας που πρωτομπαίνει στο «Διαύγεια». Δεν αναφέρει όμως ΓΙΑΤΙ εξαφανίστηκε το κρατικό λιμενικό ταμείο και ΓΙΑΤΙ οι αποφάσεις του βρίσκονται μέσα στο «δημοτικό», με τις προχρονολογημένες ημερομηνίες τους και τελικό υπογράφοντα τον νέο πρόεδρο, που τότε… δεν πέρναγε ούτε από έξω! Είναι καταφανής η προσπάθεια να «μπλέξει» το σωστό με το λάθος! Το παράδειγμα μάλιστα που χρησιμοποιεί το επιβεβαιώνει, γιατί είναι εντελώς παραπλανητικό! ΑΛΛΗ αυτή η υπόθεση που αναφέρει και ΑΛΛΟ η υπόθεση «Διαύγεια»! Το «Διαύγεια» δεν είναι κάποιος κρατικός φορέας που βγάζει αποφάσεις και κάποιοι τις υπογράφουν και κάποιοι, σε συνέχεια, επιβεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής. Το «Διαύγεια» είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που δημοσιοποιεί αυτές τις αποφάσεις, τον φορέα που τις παίρνει και αυτόν που τις υπογράφει, ακριβώς για να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σ’ αυτές!

ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ:

Γι’ αυτά που ορίζει ένας νόμος, ΔΙΝΟΝΤΑΙ και «έγγραφες οδηγίες» για να εφαρμοστούν; Σε ποιον δίνονται; Σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους που «έχουν εκπαιδευτεί»… να ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ τελικά το νόημα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ; Και πραγματικά συμφωνούσαμε πως υπάρχει η «έλλειψη κοινής λογικής» που αναφερόταν, ΑΛΛΑ απ’ αυτούς τους έμμισθους ή μη «συμβούλους» του δημάρχου, που αντί να τον προστατέψουν από ατοπήματα, προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τους δημότες. Δεν του λένε για παράδειγμα, πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός»! Γι’ αυτό και ελέγχονται… Και επειδή δεν έχουν «άγνοια για τόσο βασικά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης», εκθέτουν τη δημοτική αρχή και επιβεβαιώνουν την απόλυτη αναξιοπιστία της!

Mπορείς τελικά να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό. Αυτό δηλαδή που κάνει σήμερα και δυο χρόνια τώρα η δημοτική αρχή του Ωρωπού. Το πως τους κοροϊδεύει, ήδη άρχισε να φαίνεται… Το γιατί τους κοροϊδεύει, έχει γίνει πλέον ξεκάθαρη υπόθεση.

Και επειδή το «maximipoli.gr» θέλουν να το βλέπουν πάντα ως αναξιόπιστο, παραβλέποντας πως Ό,ΤΙ γράφεται σ’ αυτό, γράφεται παραθέτοντας και αδιάσειστα στοιχεία, ΙΔΟΥ η απάντηση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στα ερωτήματα που τους θέσαμε, σχετικά με τα… «μαγειρέματα» της δημοτικής αρχής στο «Διαύγεια»:

1. Οι αναρτημένες στο Πρόγραμμα «Διαύγεια» πράξεις του κρατικού λιμενικού ταμείου, έπρεπε να παραμείνουν αναρτημένες όπως είχαν και εκεί που ήταν, ακόμη και μετά την κατάργηση του κρατικού λιμενικού ταμείου και σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να εμφανίζονται στον δικτυακό τόπο του «δημοτικού» λιμενικού ταμείου!

2. Δεν αλλάζει το όνομα του «τελικώς υπογράφοντος», αν δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την αλλαγή του ονόματος!

Δηλαδή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ όλα όσα έγιναν στο πρόγραμμα «Διαύγεια» με το κρατικό λιμενικό ταμείο και με το «δημοτικό» λιμενικό ταμείο! Και επειδή όπως φαίνεται από την απάντηση του υπουργείου, ΔΕΝ μπορούν να γίνουν ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ λάθη, υπάρχει λόγος που έγιναν οι «ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ» αυτές και φυσικά υπάρχουν ΕΥΘΥΝΕΣ! Τις ευθύνες αυτές είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τις βρουν άλλοι, αν ζητούν την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ στον Ωρωπό.

Δημοσιεύουμε και ολόκληρη την απάντηση του υπουργείου (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», για να δούμε ποιος είναι ο… αναξιόπιστος! Το «maximipoli.gr» που δημοσιεύει πάντα με στοιχεία ή όσοι ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ να κάνουν το ίδιο και μιλούν στον αέρα για νομιμότητα, ηθική, διαφάνεια, σταθερότητα, ιδανικά και αξίες!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τελικά ήταν πολύ εξώφθαλμο… για να είναι νόμιμο!

  1. Ανώνυμος says:

    Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ……ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΝΑΓΕ ΤΟΝ ΦΟΥ ΚΑΡΑ,ΑΥΤΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ….

  2. Ανώνυμος says:

    ΚΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟ? Τ Ι Π Ο Τ Α

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.