ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ: «Παραπλανήθηκα…» – ΚΙΟΥΣΗΣ: «Ρίχνετε ευθέως μομφή…»

Το «πρακτικό 1» της εκδίκασης των ενστάσεων για το διαγωνισμό της προμήθειας λαμπτήρων (έγινε τρεις φορές), δεν «φώτισε» τη διαφάνεια του διαγωνισμού. Το μόνο που έκανε ήταν να «κόψει» από τη συνέχειά του δύο εταιρείες, που η μία τουλάχιστον (Ν, Μίχας), καταγγέλλει παραπλάνηση από δημοτικό υπάλληλο, πρόεδρο της επιτροπής του διαγωνισμού και ρίχνει μομφή στις υπηρεσίες του δήμου!

Αυτό έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και τόνισε τους «ελεγχόμενους» διαγωνισμούς της δημοτικής αρχής.

Καταγγελτικοί ήταν και οι τρεις σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες που ακολουθεί η δημοτική αρχή και μάλιστα ο Δημήτρης Κιούσης κατήγγειλε ως εσκεμμένη την απουσία μελών της επιτροπής διαγωνισμού τη δεύτερη φορά που έγινε, για να «προστατευτεί» μια από τις δυο εταιρείες που συνεχίζουν, επειδή την ημέρα εκείνη έπρεπε, βάσει της προκήρυξης, να αποκλειστεί!! Φυσικά δεν πήρε ουδεμία απάντηση σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία, όπως δεν έχει πάρει απάντηση, μήνες τώρα, για το ποιοι είναι οι καθηγητές του Πολυτεχνείου, που από το πιλοτικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ρεύματος 70 χιλιάδων ευρώ που πήραν από το δήμο, σήμερα του πουλούν… λάμπες συμμετέχοντας στο διαγωνισμό! Είναι μια από τις δυο εταιρείες που συνεχίζουν…

Ο Ευάγγελος Καλύβας κατήγγειλε ότι, οι περισσότερες ενστάσεις του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ήταν… κατά της επιτροπής και μίλησε για «διπρόσωπη» αντιμετώπιση των ενστάσεων από τις επιτροπές διαγωνισμών και ανέφερε παραδείγματα. Σημείωσε μάλιστα και αντικρουόμενες διαπιστώσεις μέσα στο ίδιο το «πρακτικό 1», οι οποίες γεννούν ερωτηματικά. Ζήτησε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός! 

Το αστείο είναι, πως ο πρόεδρος-δήμαρχος της οικονομικής επιτροπής, του έδωσε… συγχαρητήρια για την τοποθέτησή του, λέγοντας πως ήταν… «τεκμηριωμένη και πολύ καλή»!!! Αλλά, του είπε και ότι… δεν την αποδέχεται!!! Και ας ήταν… «τεκμηριωμένη»! Αυτή είναι η «ασθενούσα» πολιτική του δημάρχου, η οποία, πιθανώς πιστεύει, πως του ενισχύει την «επικοινωνία» του.

Η Ελένη Βαρνάβα-Καραγιάννη ζήτησε μετά από όλα όσα ακούστηκαν και κατατέθηκαν, να μην αποκλειστεί η εταιρεία που «τραβηγμένα» αποκλείεται ή να ξαναγίνει ο διαγωνισμός.

Για τον δήμαρχο Γιάννη Οικονομάκο, τελικά «είναι αδικία το ότι δεν γίνεται έντονος ο ανταγωνισμός για το συμφέρον του δήμου…»! Επίσης τόνισε, πως  «άλλο να συμμετέχουν δύο άλλο τρεις…» και πρόσθεσε: «Προφανώς η τιμή είναι πιο ανταγωνιστική όσοι περισσότεροι συνεχίζουν το διαγωνισμό και πιθανώς να έχει όφελος ο δήμος. Αυτό είναι σίγουρο. Αδικία για το δήμο που δεν συμμετέχουν παραπάνω και απορρίπτονται από την πρώτη φάση (έχει ξεχάσει τους διαγωνισμούς με τον έναν συμμετέχοντα). Αδικία για τον ίδιο, γιατί για τυπικό λόγο δεν προχωράει προς το παρόν»! Έκλεισε δε την τοποθέτησή του απευθυνόμενος προς τον «αποκλεισμένο» -παρ’ όλο που δεν απάντησε σε καμιά από τις καταγγελίες που άκουσε- με το αλλοπρόσαλλο… «εγώ θεωρώ πως μπορείς να… δικαιωθείς. Δεν έχω καμιά αντίρρηση…»! Δηλαδή, δέχθηκε εμμέσως το δίκιο αυτού που απέκλεισαν οι υπηρεσίες του, οι οποίες σε άλλους διαγωνισμούς είχαν άλλες αντιλήψεις περί των δικαιολογητικών συμμετοχής.

Τα μέλη τέλος της οικονομικής επιτροπής από τη δημοτική αρχή, παρέμειναν για μια φορά ακόμη χωρίς συμμετοχή, παρά μόνο συμπλήρωσαν την «κατά πλειοψηφία» έγκριση του ελεγχόμενου «πρακτικού 1».

Ο κάθε πολίτης του Ωρωπού, μέσα από τις τοποθετήσεις μελών της επιτροπής, συμμετεχόντων προμηθευτών και από τα αναπάντητα ερωτήματα που τέθηκαν σε πρόεδρο και υπηρεσιακούς παράγοντες, μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

One Response to ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ: «Παραπλανήθηκα…» – ΚΙΟΥΣΗΣ: «Ρίχνετε ευθέως μομφή…»

  1. Ανώνυμος says:

    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ΑΡΑΓΕΣ ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.