Χάνοντας τον αυτοσεβασμό …..

Tου ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΟΚΑ

Κυρίαρχο φαινόμενο στις μέρες μας η έλλειψη σεβασμού στις κοινωνικές αρχές και αξίες. Ενός σεβασμού που για να τον επιβάλει μια διοίκηση στους πολίτες, πρέπει να έχει κερδίσει πρώτα  η ίδια από την  κοινωνία, δίνοντας έμπρακτα δείγματα γραφής.

Πως όμως να το πετύχεις, όταν μεθάς από το γλυκό κρασί της εξουσίας και από τη μια μέρα στην άλλη νιώθεις και γίνεσαι υπερόπτης εξουσιαστής, χωρίς να καταλαβαίνεις ότι στο μέλλον οι όροι αλλάζουν και ότι τα έργα αυτής της υπεροψίας, θα τα ζεις αύριο κάτω από τη σκιά της εξουσίας κάποιων άλλων.

Για πολλούς ανθρώπους των κοινών, μπορεί η σημερινή κατάσταση στον Δήμο μας να αποτελεί παράδεισο ή κόλαση. Για άλλους απλώς μια παρένθεση στην πολιτική τους παρουσία ή ο προθάλαμος για μια νέα προσπάθεια επανεκλογή τους, χάνοντας όμως τον στόχο, που δεν είναι άλλος, από την προσφορά τους στην κοινωνία.

Βέβαια, δεν μπορείς να ζητάς από μια κοινωνία που έχει πληγεί από μια υπεροπτική εξουσία και ανήμπορη να αντιδράσει, μένει στην καθημερινότητά της να παρατηρεί, αποδεχόμενη ουσιαστικά μια μοίρα που της ορίζουν κάποιοι άλλοι, πολλοί λίγοι μεν, άλλα ικανοί να την διαμορφώσουν ως ένα σημείο, όπως και το μέλλον του τόπου μας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που απογοητευτήκαμε από τις επιλογές μας, αλλά όταν ψάξαμε για το καλύτερο και το εμπιστευτήκαμε, μας πρόδωσε και αυτό.

Αλλά τι ακριβώς εμπιστευόμαστε όταν εκλέγουμε μια δημοτική αρχή;

Εμπιστευόμαστε την κοινωνική μέριμνα, όπως και τη δημοτική ανάπτυξη που συνδέεται άμεσα με την ιδιωτική. Εμπιστευόμαστε τη Δημοτική μας περιουσία, ως βασικό μοχλό της ανάπτυξης αυτής. Εμπιστευόμαστε με λίγα λόγια το μέλλον όλων μας.

Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει μέχρι σήμερα είναι, ότι η δύναμη μας δεν είναι μόνο μια φορά στα τέσσερα ή πέντε χρόνια, όταν έρχεται δηλαδή η ώρα να εκλέξουμε.

Η πραγματική μας δύναμη είναι η καθημερινή μας παρουσία στα πολιτικά δρώμενα, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους και προσπαθούν να το αποτρέψουν. Η πραγματική μας δύναμη είναι η αυτοδιάθεση προς ένα στόχο που πρέπει να είναι κοινός.

Προς τον σεβασμό των κοινωνικών αρχών και αξιών και ενάντια σε μια υπεροπτική εξουσία καταστροφής τους.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.