«ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ …η άλλη πρόταση»: Για την ΠΥΡΚΑΓΙΑ σε Αφίδναις-Κρυονέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΩΡΩΠΟΣ  25/8/2012

Δεν πέρασαν 20 ημέρες από την ανακοίνωση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για εγκατάσταση της βιομηχανικής επιχειρηματικής περιοχής (ΒΕΠΕ) «Τεχνόπολη- Ακρόπολις» σε περιοχή πλησίον στις Αφίδνες και σήμερα 25/8 τα ξημερώματα στις 4 π.μ. η επίμαχη περιοχή κοντά στη Δροσοπηγή Αφιδνών, που με απόφαση του κ.Σουφλιά είχε εξαιρεθεί από το Π.Δ.Προστασίας της Πάρνηθας του 2007,παραδόθηκε στις φλόγες.

Μαρτυρίες των κατοίκων μιλούν για εμπρησμό με γκαζάκια και σε συνδυασμό με το βόρειο άνεμο που φυσούσε ,έγιναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους στους πρόποδες της Πάρνηθας ,καταστράφηκαν σπίτια και περιουσίες και κυρίως ένας ακόμη πνεύμονας της Αττικής στο μυχό του Λεκανοπεδίου που φέρνει ανάσα στην Αθήνα.

Η πραγματικά άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και η αυτοθυσία των ανδρών της , των εθελοντών και κατοίκων από όλη την περιοχή απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς προς τον κύριο κορμό της Πάρνηθας.

Κατά σύμπτωση, τα καμένα  σημεία περιλαμβάνουν την περιοχή χωροθέτησης της ως άνω δραστηριότητας για την οποία η Νομαρχία Ανατολ.Αττικής, η τότε Κοινότητα Κρυονερίου, Δημοτικοί ,κοινοτικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής είχαν καταθέσει προσφυγές στο ΣΤΕ, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Υπουργού και ακύρωση της εγκατάστασης μέσα στο δάσος σε προστατευόμενη περιοχή μιας τέτοιας «επένδυσης»

Είναι Τυχαίο τελικά?

Ζητάμε άμεσα να κηρυχθεί η περιοχή που κάηκε αναδασωτέα και να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣΤΕ

Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους.

ΙΩΑΝΝΑ  ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  ΩΡΩΠΟΥ

Πρ..ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ

 

This entry was posted in Θέματα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.