Πέφτει από το ένα ατόπημα στο άλλο… η δημοτική αρχή!

Mπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό. Αυτό δηλαδή που κάνει η δημοτική αρχή του Ωρωπού κοντά δυο χρόνια τώρα. Το πως τους κοροϊδεύει, θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα… Το γιατί το γνωρίζουν οι περισσότεροι πολίτες του Ωρωπού από τα έργα και τις ημέρες της.

Αυτή η δημοτική αρχή λοιπόν, που πέφτει από το ένα ατόπημα στο άλλο, έφτασε και στο σημείο, το επίσημο site του δήμου, αυτό που έχουν πληρώσει οι δημότες του Ωρωπού και έχουν δικαίωμα χρήσης και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις χωρίς ωστόσο να τους το επιτρέπουν, να το «στρατολογήσουν» στο όργιο της παραπληροφόρησης που επιδίδονται!

Εμείς για το «δημοτικό» λιμενικό ταμείο, έχουμε αναφέρει τις ενστάσεις μας στο θέμα των διαδικασιών παράδοσης-παραλαβής που ακολούθησε η δημοτική αρχή. Μέσα στις διαδικασίες αυτές είναι και το θέμα της αλλοίωσης της εικόνας των αναρτήσεων στο «Διαύγεια» των αποφάσεων που έχουν σχέση με το λιμενικό ταμείο Σκάλας Ωρωπού. Και γράψαμε στις 14 Αυγούστου, πως είναι πολύ εξώφθαλμο αυτό που συμβαίνει για να μην είναι νόμιμο… Δηλαδή, περισσότερο πιστεύαμε πως ό,τι γινόταν με το «Διάυγεια» του λιμενικού ταμείου, πρέπει να είναι νόμιμο. Αλλά, με χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση, δόθηκε -ως συνήθως- μια διάτρητη απάντηση, η οποία γεννά από μόνη της πολλά ερωτήματα, που αμφισβητούν την νομιμότητα στις πράξεις του ΔΙΑΥΓΕΙΑ που έχουν γίνει!

ΓΡΑΦΟΥΝ: «Η διαχείριση του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ γίνεται απολύτως ορθά και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος, από υπαλλήλους που έχουν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό. Συγκεκριμένα, για την αλλαγή επωνυμίας του Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού» ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που εγγράφως μας έδωσαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος και άρα ορθώς εμφανίζεται το όνομα του νυν Προέδρου και Δημάρχου Ωρωπού στην κεντρική οθόνη των αποφάσεων. Παράδειγμα: Αν ένας δημότης ζητήσει αντίγραφο μιας παλιάς απόφασης π.χ. της Κοινότητας Μαλακάσας, η οποία έχει καταργηθεί, το έγγραφο αυτό το εκδίδει όμως και το υπογράφει ο νυν Δήμαρχος Ωρωπού, επειδή ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ είναι ο διάδοχος της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ (ασχέτως αν το πρωτότυπο το είχε εκδόσει ο τότε Κοινοτάρχης). Έτσι και στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αν κάποιος αναζητήσει έγγραφα του κατηργημένου «Κρατικού Λιμενικού Ταμείου», το οποίο πλέον νομίμως μετατράπηκε σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ, αυτά υπογράφονται από τον νυν Πρόεδρο του και Δήμαρχο Ωρωπού ο οποίος είναι αρμόδιος για την έκδοση τους (ασχέτως αν τα πρωτότυπα φέρουν την υπογραφή του τέως προέδρου)».

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ: Ανεξάρτητα κατά πόσον το «λιμενικό ταμείο» νομίμως μετατράπηκε σε δημοτικό, η απάντηση καλώς αναφέρει πως στις αποφάσεις του νομικού προσώπου «δημοτικό λιμενικό ταμείο Σκάλας Ωρωπού», εμφανίζεται το όνομα του προέδρου-δημάρχου. Γιατί είναι ένας νέος φορέας που πρωτομπαίνει στο «Διαύγεια». Δεν αναφέρει όμως ΓΙΑΤΙ εξαφανίστηκε το κρατικό λιμενικό ταμείο και ΓΙΑΤΙ οι αποφάσεις του βρίσκονται μέσα στο «δημοτικό», με τις προχρονολογημένες ημερομηνίες τους και τελικό υπογράφοντα τον νέο πρόεδρο, που τότε… δεν πέρναγε ούτε από έξω! Είναι καταφανής η προσπάθεια να «μπλέξει» το σωστό με το λάθος!

Το παράδειγμα μάλιστα που χρησιμοποιεί το επιβεβαιώνει, γιατί είναι εντελώς παραπλανητικό! ΑΛΛΗ αυτή η υπόθεση που αναφέρει και ΑΛΛΟ η υπόθεση «Διαύγεια»! Το «Διαύγεια» δεν είναι κάποιος κρατικός φορέας που βγάζει αποφάσεις και κάποιοι τις υπογράφουν και κάποιοι, σε συνέχεια, επιβεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής. Το «Διαύγεια» είναι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που δημοσιοποιεί αυτές τις αποφάσεις, τον φορέα που τις παίρνει και αυτόν που τις υπογράφει, ακριβώς για να υπάρχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σ’ αυτές!

ΡΩΤΑΜΕ: Ό,ΤΙ ορίζει ένας νόμος, ΔΙΝΟΝΤΑΙ με «έγγραφες οδηγίες» για να εφαρμοστούν; Σε ποιον δίνονται; Σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ υπαλλήλους που «έχουν εκπαιδευτεί»… να ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ τελικά το νόημα της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ;

Πραγματικά συμφωνούμε πως υπάρχει «έλλειψη κοινής λογικής», αλλά απ’ αυτούς τους έμμισθους ή μη «συμβούλους» του δημάρχου, που αντί να τον προστατέψουν από ατοπήματα, προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τους δημότες. Δεν του λένε για παράδειγμα, πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός»! Γι’ αυτό και ελέγχονται πάνω απ’ όλα τα άλλα που έρχονται στη συνέχεια. Δεν έχουν βέβαια και «άγνοια για τόσο βασικά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης» και έτσι, για πολλοστή φορά εκθέτουν τη δημοτική αρχή και επιβεβαιώνουν την απόλυτη αναξιοπιστία της!

Το «blog» επίσης που αναφέρουν και εννοούν βέβαια το δικό μας site, θέλουν να το βλέπουν πάντα ως αναξιόπιστο, παραβλέποντας πως Ό,ΤΙ γράφεται σ’ αυτό, γράφεται παραθέτοντας και αδιάσειστα στοιχεία! Κάτι που ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ να κάνουν οι άνθρωποι που έχουν «πλήρη σύγχυση για τα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης» και πάνω απ’ όλα, για νομιμότητα, ηθική, διαφάνεια, σταθερότητα, ιδανικά και αξίες! Και ας λένε ότι λείπουν από τους πολιτικούς τους αντιπάλους, για να δικαιολογήσουν οι ίδιοι την πολιτική τους παρουσία.

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.

7 Responses to Πέφτει από το ένα ατόπημα στο άλλο… η δημοτική αρχή!

 1. Ανώνυμος says:

  ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΕ ΞΥΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.Ο ΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΤΗΡΗΣΕ ΠΟΤΕ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ?ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ? ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ?Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ.ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΕ ΞΥΛΟ.

 2. Ανώνυμος says:

  NA ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ Ο «ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

 3. Ανώνυμος says:

  ΚΥΡΙΕ ΞΥΛΟ

  ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΔΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ .
  ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΙΡΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΙΧΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΟΝΕΙ ΣΕ ΌΛΑ .
  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΌΣΩΝ ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΙΚΑΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙ ΔΙΟΛΟΥ ΕΥΚΑΤΑΦΡΌΝΗΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ .
  ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ Η ΑΠΛΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ ;

 4. Ανώνυμος says:

  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΞΥΛΟ !!!!!!!!!!
  ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΣΙΜΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ!!!!!!!!!!

 5. GAS says:

  Κε ΞΥΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΜΑΧΙΜΗ ΣΕ ΕΝΤΥΠΗ ΜΟΡΦΗ
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ
  ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ..ΤΑ ΟΠΟΙΑ
  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ
  ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ. ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ. ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΝΑ
  ΠΑΡΑΠΟΝΟ. ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΥΤΕ
  ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ….
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
  ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ…ΦΙΛΙΚΑ GAS

 6. Ανώνυμος says:

  Ο ΚΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΦΡΙΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ.Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΟΛΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ Ο ………… ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΘ’ΟΤΙ ΚΑΡΔΙΑΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΒΕΡΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ,ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ,ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ.

 7. τανια says:

  ΚΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΚΡΑΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΕ ΤΑΠΑΛΟΤΡΙΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΝΕ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΦΟΒΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΡΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ:ΩΡΟΠΟΙΟΤΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΑΣΤΑΣΗ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΩΡΩΠΟ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.