ΔΗ.Σ.Ω.: «Δεν λύνουν το πρόβλημα του Δήμου οι προσλήψεις μέσω ΜΚΟ»

Η ΔΗΣΩ αντιλαμβανόμενη και συναισθανόμενη πλήρως το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας που πλήττονται από την ανεργία τάσσεται αναφανδόν υπέρ της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Θεωρούμε προβληματική την εμπλοκή των ΜΚΟ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα πρόσληψης συμβασιούχων για πέντε μήνες προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των Δήμων. Οι πεντάμηνες συμβάσεις, οι οποίες μάλιστα δεν μπορούν να ανανεωθούν, δεν δίνουν ουσιαστική διέξοδο και προοπτική στους ανθρώπους που θα προσληφθούν. Η ΔΗΣΩ πήρε καθαρή θέση απόρριψης αυτής της λύσης για απασχόληση και κάλυψη των αναγκών του Δήμου από ΜΚΟ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού. Είναι φανερό ότι οι δημοτικοί συνδυασμοί δεν νομοθετούν αλλά οφείλουν κατά τη γνώμη μας να ενημερώνουν τους πολίτες που εκπροσωπούν, για τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, ειδικά στις μέρες μας που η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεξαιρέτως όλα τα σπίτια και στον Δήμο Ωρωπού, έτσι ώστε μέσα από την ενημέρωση, να υπάρξει τουλάχιστον διαφάνεια στις προσλήψεις.

Η ΔΗΣΩ προτείνει από το 2010 και συνεχίζει να υποστηρίζει και τώρα ότι μόνη ορθολογική διέξοδος για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου μας (λόγω της διαρκώς μειούμενης κρατικής επιχορήγησης) και για την πραγματοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομών και προοπτικής στα χωριά μας είναι η διεκδίκηση Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που αποτελεί σήμερα και τη πιο λειτουργική διαδικασία για την δημιουργία νέων μονίμων θέσεων εργασίας για τους συμπολίτες μας. Στα πλαίσια της εκ νέου διεκδίκησης της δημοτικής αρχής από την ΔΗΣΩ το 2014 θα καταθέσουμε ολοκληρωμένα τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του Δήμου Ωρωπού αναφέροντας λεπτομερώς ποια κατά τη γνώμη μας είναι τα έργα που μπορούν και πρέπει να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει άμεσα την χρηματοδότηση των διαφόρων ΜΚΟ για το 2012 και να γίνει επανεξέταση όλων αυτών των ενισχύσεων και της σκοπιμότητας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για δράσεις που μικρή ή καθόλου σχέση έχουν με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Υπενθυμίζουμε ότι οι πόροι που αξιοποιούνται για την πρόσληψη συμβασιούχων από τους Δήμους για πέντε μήνες προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς αντί την ευθύνη προκήρυξης των θέσεων εργασίας να την έχουν οι Δήμοι, επιλέχθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση η οδός των ΜΚΟ. Και ο τότε επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της ΔΗΣΩ, Βασίλης Οικονόμου όσο και η σημερινή επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της ΔΗΣΩ, Ελένη Βαρνάβα – Καραγιάννη έχουν εκφράσει διαχρονικά την αντίθεση της παράταξης σε αυτές τις επιλογές απορρόφησης κονδυλίων και ανθρώπινου δυναμικού από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δυστυχώς με τους μειωμένους πόρους προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση λίαν συντόμως θα οδηγηθούμε στην αναστολή ή στο κλείσιμο των Δήμων όπως επανειλημμένα είχαμε προειδοποιήσει την σημερινή Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει ο Δήμος Ωρωπού όπως και συνολικά η χώρα να βρουν εναλλακτικά σχέδια χρηματοδότησης. Σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να κινηθεί ο Δήμος και δυστυχώς βλέπουμε ότι 2 χρόνια σχεδόν μετά την εκλογή της σημερινής διοίκησης, δεν βλέπουμε κάποιο απτό αποτέλεσμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ maximipoli.gr:

Η ανακοίνωση αυτή της ΔΗ.Σ.Ω., έρχεται μετά από το παρακάτω εύστοχο δημοσίευμα του «boriattika.blogspot.com» και να σημειώσουμε, πως όλοι δεν μπορούν να ηγηθούν ενός πολιτικού φορέα και πόσο μάλλον, να ξεχωρίζουν τις προσωπικές τους θέσεις από αυτές του φορέα.

 H «ΔΗΣΩ» πλασιέ ενοικίασης εργαζομένων..;;;;;;;;;

Έτριβα τα μάτια μου ……μάλλον …..λέω μάλλον ,έχω κάνει λάθος…….δεν μπορεί ……αν και όλα μπορούν να συμβούν σε αυτή τη Ζωή!!!!!

Στο προσωπικό της blog,η κ.Βαρνάβα-Καραγιάννη Ελένη,δημοτική σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού και προεδρεύουσα……… του «ΔΗΣΩ»,με ημερομηνία Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 διαφημίζει…….άκουσον….άκουσον την προκήρυξη θέσεων ενοικιαζόμενης εργασίας των ΜΚΟ «Έλιξ»και του «Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας».

Μιλάμε για πεντάμηνες προσλήψεις ,κάτω από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και θα έχουν ρόλο γραφείων ενοικίασης προκειμένου να τους διαθέτουν στους δήμους-υπό ενοικίαση εργαζόμενους-διαμορφώνοντας  ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και μαύρης εργασίας.

Αγαπητέ μου κ. Βασίλη Οικονόμου,επειδή γνωρίζω τις απόψεις σου για την λειτουργία και τον ρόλο των ΜΚΟ,θα ήταν φρόνιμο εκ μέρους της «ΔΗΣΩ» να προχωρήσει στην άμεση καταγγελία,ενός σύγχρονου δουλεμπόριου,δήθεν «κοινωφελούς εργασίας» που νομιμοποιούν  και προωθούν οι δήμοι σε συνεργασία με τις ΜΚΟ.

Η ενοικίαση εργαζόμενων και η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δημοσίου σε ιδιωτικούς φορείς δεν επιλύουν το  πρόβλημα της ανεργίας,αλλά γενικεύουν ένα συγκεκριμένο μοντέλο εργασιακών σχέσεων που βασίζεται στην υπερεκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Αν η κ.Βαρνάβα -Καραγιάννη επιθυμεί να γίνει διαφημιστής των ΜΚΟ και εκπρόσωπος της ενοικιαζόμενης εργασίας,μπορεί να το κάνει αποποιούμενη την ιδιότητα της «προεδρεύουσας»του ΔΗΣΩ.

This entry was posted in Επιστολές. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.